Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 317
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
MissNellie а ако се ползва само вечер, смяташ ли че може да има проблем ? Аз и сега ползвам вечер такива кремове.
Рискът е огромен и вероятността да възникне проблем не е за подценяване.
Това че един продукт се нанася вечер не означава, че кожата през деня не е станала чувствителна и няма да се появят още повече петна.

Това. Явно ще си го повтаряме на всяка страница: От Април до Октомври НИКАКВИ избелващи процедури за хората, третиращи пигментни петна. Висок фактор и пазене само. Всичко останало - рискува се вторична пигментация, която може да е по-сериозна и упорита от първоначалните петна дори.
Естествено, няма 100% от хората да развият вторична пигментация, но риска е много голям.

# 601
А как тогава хората живеещи в топли страни, където е много топло целогодишно и слънцето е постоянно силно се избелват?? При тях няма сезони, както тук да е студено и да няма слънце през определени месеци в годината, а си е постоянно топло. И разбира се и в тези страни живеят и се избелват хора, страдащи от пигментни петна. Е как става тогава??

# 602

Ето ето например как се избелват. Клипчето не е с перфектно качество, но си личи достатъчно.

# 603
Аз от известно време си правя всеки ден маска с хума, разтворена в отвара от магданоз и наистина забелязвам избледняване на петната ми от пъпки. Слагам дори на деколтето, където бях изгоряла смешно във формата на тениска Simple Smile, и там вече тенът на кожата е почти изравнен. Според мен тези две съставки могат и през лятото да се ползват, поне не съм срещала информация за обратното. И разбира се, без слънцезащитен крем навън носа не си показвам  Sunglasses

# 604
melon2010, кои страни имаш предвид? Simple Smile
В Африка жените няма какво да ядат, та какво остава да тръгнат да се избелват  Confused
В арабските страни жените не ходят да работят и по цял ден могат да си седят в къщи на климатик, а жените в България ходят на работа, търчат с децата в парка и не могат да си позволят да си седят само в къщи.
Ако някой може да си позволи да не излиза  и да се затвори за 2-3 месеца вкъщи, то няма проблем да се избелва и през лятото......аз не мога да си го позволя, а и ще откача ако трябва да прекарвам целият ден затворена в някое помещение с дръпнати щори и завеси.  Crazy 

# 605
Имам предвид Венецуела например, Бразилия, и други страни от Латинска Америка. Също страни от средния и далечен Изток - Емирствата, Индия и т.н. Все страни, където избелването и не само това на пигментни петна, а и цялостното избелване е много много популярно и се практикува масово.
Доста общо казано за арабките. Не всички са такива които не работят, а и това, че не работят не значи, че не излизат. И те имат деца, даже повече от средностатистическата българка и пак им се налага да ходят с децата на разходки и да ги извеждат. А далеч пък не всички са "забулени", с прикрити лица, ако това ще си помисли някой.
Клипа по-горе е според мен от единичните случай на такава тежка пигментация след избелващи процедури. Не всеки път така става. Че може да се случи, сигурно е така, но не мисля, че всеки път задължително така става като се избелва човек, живеещ в топла страна или през топъл сезон. Не споря само казвам какво логически мисля.

# 606
melon2010, ти се оказа голям експерт по въпросите свързани с жените в световен мащаб  Laughing
Никой не твърди, че при всеки би се получила подобна пигментация, но вероятността да възникне проблем е многооооо голяма.
Аз самата познавам такава жена, която в момента има огромно петно на бузата си....петното е толкова голямо, че покрива 1\2 от бузата ѝ и гледката не е никак приятна.
Не знам какво целиш с разсъжденията си, но да ме прощаваш - аз логика не виждам. И мислиш ли, че жената с петното се интересува от жените във Венецуела, Емирствата или Индия и колко от тях са обезобразен само защото са използвали избелващи продукти през лятото.

# 607
  • Пловдив
Някой чувал ли е такава рецепта за избелване: сок от лук смесен с оцет се маже лицето всяка вечер. Чудя се дали може да се пробва лятото. Също ми препоръчаха един крем с хидрохинон от Турция и реших да си го поръчам, но ще го пазя за есента. А сега се чудя дали да не пробвам рецептата с лук и оцет.

# 608
  • София
Добре че се зачетох EmbarassedДовечера мислех да се намажа с Ахромин EmbarassedСтоях преди месец на слънце ,без очила и под двете очи отстрани ми се появиха петна #Cussing outИначе на лицето имах фактор,ама под очите не Mr. GreenИ даже ей сега си взех крем 50+ за лицето и мислех вечер да се мажа с ахромина,сутрин с 50+ ConfusedНо,явно не е добра идея newsm78Имам и друг въпрос-как стои въпроса с автобронзантите-ходя на солариум,защото съм супер бяла ,лицето никога обаче не си го пека,изключвам лицевите панели,и затова за лицето ползвам крем с автобронзант.Да не ми се задълбочат петната от автобронзанта?И още един въпрос -като ходя на солариум да се мажа ли с фактор50+ за слънце,въпреки че не си пека лицето?Имам иначе кремове за солариум-ама на тях не разчитам за лицето.А попринцип как ви се струва тази комбинация-вечер ахромин,сутрин фактор 50+ и автобронзант-рискувам ли да се превърна в петниста хиена? hahaha Joy

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 10:32 от danielad

# 609
Да споделя за пробичките на Лили Лоло минерална пудра,които си поръчах.Те са три+завършваща пудра.Взех сета за светла кожа.
"Чайна дол" отговаря на естествения ми цвят,когато е без тен."Блонди"ми розовее леко,докато Чайната леко жълтее и ми пасва по-добре.И още един цвят е включен в комплекта,не съм го пробвала,защото определено иска малко повече тен,който при тия дъждове няма как да стане.
Като състав продуктите са добри.Имала съм и други минерални пудри с пълния набор парабени в тях и какво ли още не.Тези нямат.Покривността е лека,за кожи,които нямат нужда да бъдат покривани изобщо.Обаче кафевите петна стават лилаво-сини и се набиват на очи още повече.Дори и с коректор си останаха доста видими,на снимки излязох грозно и като цяло не се одобрих.Завършващата пудра наистина придава хубав перлен блясък.ЛЛ продават и някакви коректори,но не смятам да опитвам.Деликатен грим за съвършени кожи,или поне без мелазма.
Учудена съм от толкова много положителни отзиви от дами на всякаква възраст в сайта на ЛЛ,но при мен и този грим не проработи.

# 610
Поръчах си Lemon Whitening Sleeping Pack на Baviphat от еbay.  Grinning
Цената му е 12,89 $ и представлява кремче (100g), което се нанася вечер.
Аз го пробвах няколко вечери от тестер и не мога да кажа дали избелва, но си го поръчах защото ми се отразяваше много добре на кожата. Ако не ми махне петната, то поне ще направя едно добро дело за кожата си - поне така си мисля.  Simple Smile
И все пак се надявам, че ще ми помогне и за пигментните петна. Blush

# 611
Къде мога да прочета повече впечатления за това кремче?  Аз преди месец и половина се опъпчих от един серум с ХК, и особено около устата по брадичката съм вече с петна от акне и пъпки, които изстисквах и обработвах. Crossing Arms Кожата ми е фоточувствителна, склонна към черни точки, ползвам 50 защита през деня и на плажа, но имам чувството, че дори и тези кремове ми запушват порите. Пудри не ползвам, ограничила съм ФДТ само в екстремни случаи, дори и новият ми ББ крем (скин 79) ми причинява пъпки. Правя пилинги упорито, отказах се от захарта, но петната не мърдат, вече съм отчаяна. Иска ми се да замажа положението до есента,а тогава да мисля за нещо по-силно...Никога не съм предполагала, че на 35 ще ме налегне такова акне, писна ми вече...Чудя се вече какво да мажа и пия, сега като си отида в БГ, смятам да опитам и този Ретин А Confused... Tired

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 18:16 от mamaLina

# 612
mamaLina в БГ Ретин А се намира трудно. Хормоните изследвани ли са? В такава възраст акне често е на такава основа. Сигурна ли си, че пъпките са причинени от козметиката?

# 613
Единствено тези на щетовидната жлеза... BlushКои други се изследват? Честно да ти кажа не знам вече каква е причината, аз си мислех, че са поликистозните ми яйчници...

# 614
Аз много не се включвам, защото при мен проблема не знам как изчезна Laughing  Освен маските с хума, които редувам пия едни капсули с розово масло, от които кожата ми стана много хубава. Дори да ми избие някоя пъпка не ми остава петно след това. А преди дори да ползвам хума си оставаха петната.  Подготвям новата темичка и ще ги включа в първата страница, защото според мен са доста ефективни, да не говорим, че са и истински, не са от фалшификатите, които масово продават по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт