Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 272
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
бях на дерматолог днес за пигментни петна над горната устна...

препоръча ми някакъв Couverance Avene коригиращ стик (жълт), някой ползвал ли е, ако да, ще помоля за отзиви  Praynig

каза, че избелващи процедури чак в края на септември могат да се правят и спомена процедура с лазер, с който се махат татуировки... с него да се махнат и пигментните петна... как ви се звучи това? това ли е единствената опция за третиране на пигментни петна?  newsm78 честно казано не беше хич любезна и с голяма мъка обясняваше...

Знаеш ли каква е причината за пигментните петна? Принципно фоточувствителна кожа, временно покрай бременност, друга причина?
Да, наистина избелващи процедури не може да се правят докато слънцето е силно, защото ефекта е обратен. Има много други опции освен лазер, въпроса е какво досега си пробвала, как ти е понесло, колко радикално искаш да се справиш с проблема...

# 661
cherry22, MissNellie, много ви благодаря за отговорите   bouquet  Heart Eyes

cherry22, a къде намери стика? проверих в 2-3 по-големи аптеки без резултат, в козметичен магазин? твоят жълт ли е?

MissNellie, значи зимата забелязах петна над горната устна, тогава за пръв път ходих на дерматолог... предписа ми депигментнант на Дюкре за вечер и 50+ фактор за през деня... заключението й беше, че петната са се появили от епилация + неправилно излагане на слънце...  въпреки кремовете и предпазните мерки обаче тези петна се увеличиха Sad(( а аз се мажа със слънцезащитен, дори да отида до магазина под блока, с много силна слънчева алергия съм от няколко години...

чакам резултати и от хормонални изследвания в момента, които ги направих главно заради други оплаквания, но казах на ендокринолога и за петната... другият вторник ще видим там какво ще излезе...

забелязала съм, че петната се влияят от качеството на храната, която ям, и количеството вода, която пия... може и да си внушавам(!), но пазя ли здравословен хранителен режим (без сладко) и с много вода - започват да избледняват... и избледняват в средата, очертанията остават... и никога не изчезват...

радикално искам да се справя, може би и затова тази дерматоложка ми предложи лазер точно, а и защото й казах, че не се влияя от депигментантни кремове и въпреки тях петната са се увеличили... просто страхотно вече ми влияят на самочувствието, кожата ми е много бяла, чиста, нямам една пъпка, нищо друго, и така съм се украсила с тези петна, че имам чувството, че всички само там ме гледат  Confused

да разбирам ли, че лазерът е наистина радикален подход?

# 662
Alexandra  bouquet на мен ми го намери преди време позната, която работи в аптечната мрежа в София. Ако все пак не успееш в по-големите аптеки, може да пробваш от тук:

http://www.enzo.bg/kozmetika/avene/avene-couvrance-korektor-cvja … ealer-stick-35-g/

Моят е обаче по-старият вариант, където самият стик е разделен на две- с по-светла и по-тъмна част в жълтеникаво-бежовата гама, така че можеш да комбинираш и нагласяш тоналността... Тази серия има и течен коректор в няколко цвята, който също е много, много покривен, в тубички, като ФДТ е:

http://apteka.framar.bg/30061928/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%84 … 2-30-%D0%BC%D0%BB

Все пак виж резултатите от изследванията и се консултирай отново преди да пристъпваш към кардинални решения.. И най-важното- имай положителна нагласа за успех  Peace   bouquet  Hug

# 663
В момента ползвам Even Better Clinical Dark Spot Corrector на Clinique - сутрин и вечер и вечер слагам върху него  White Lucency на Shiseido  Simple Smile
От нощния крем на Shiseido съм доволна и се интересувам от останалите продукти от тази серия.
Някой ползвал ли ги е?
Купих си и четката на Shiseido от която също съм възхитена  Heart Eyes
Забелязвам видимо подобрение на тена и свиване на порите, луничките също почти ми изчезнаха, но пигментното петно все още си седи  Rolling Eyes

# 664
Някой ползвал ли е избелващия крем на Biotrade: http://biotrade.bg/bruchki-stareene/melabel-cream/?p=69&l=1&id=10 ?

МНОГО съм доволна от крема им за груби пети: http://biotrade.bg/grubi-peti/keratolin-foot/?p=72&l=1&id=16 и ако и избелващият е толкова добър, да го изпорбвам и него.
А също и ако някой знае как се отбелязва живакът в списъка със съставки, моля да сподели. Mercury е ясно, въпросът е дали има някакво по-завъртяно наименование, зад което го крият.

# 665
Някой ползвал ли е избелващия крем на Biotrade: http://biotrade.bg/bruchki-stareene/melabel-cream/?p=69&l=1&id=10 ?

МНОГО съм доволна от крема им за груби пети: http://biotrade.bg/grubi-peti/keratolin-foot/?p=72&l=1&id=16 и ако и избелващият е толкова добър, да го изпорбвам и него.
А също и ако някой знае как се отбелязва живакът в списъка със съставки, моля да сподели. Mercury е ясно, въпросът е дали има някакво по-завъртяно наименование, зад което го крият.
Според тази статия http://articles.nydailynews.com/2012-03-07/news/31134022_1_mercu … rugs-or-cosmetics се изписва още като “mercurous chloride,” “calomel,” “mercuric,” “mercurio” or “mercury.”

# 666
Аlexandra какво стана с изследванията, нещо ново? Според мен кожата ти по принцип е силно фоточувствителна (щом имаш и слънчева алергия). Носи целогодишно висок фактор, подновявай през деня, избягвай сънце, харесай си шапки и носи максимално, знаеш си.
Различните избелващи кремове са бавния вариант. По-бързият вариант са лазер(д колкото знам, най-ефективни са фракселните лазери) или химически пилинги. Напълно гарантирано радикален метод няма за  съжалене,  не може да се каже кое ще ти реши проблема, защото понякога едно петно се влияе добре от едно, а не толкова от друго, понякога се налага и серия от процедури. Според ме трябва да се срещнеш с лекар, който предлага набор от процедури и да обсъдите вариантите, + и - на отделните, за да решиш с какво да  почнеш.

# 667
denim123 аз ползвам Мелабел крем,  но Форте.  Изписа ми го дерматоложка, маже се само в/у петната. За около месец ползване, има ефект, макар и минимален.  Мажа се и сега. Успех Simple Smile

# 668
denim123 аз ползвам Мелабел крем,  но Форте.  Изписа ми го дерматоложка, маже се само в/у петната. За около месец ползване, има ефект, макар и минимален.  Мажа се и сега. Успех Simple Smile

САМО върху петната ли се нанася?  newsm78 Аз си мислех, че се ползва като обикновен дневен крем.

# 669
Докторката каза вечер само в/у петната. Напомням, че говоря за Мелабел Форте. През деня само фактор.

# 670
Докторката каза вечер само в/у петната. Напомням, че говоря за Мелабел Форте. През деня само фактор.

Благодаря ти!  Hug
blackpearls, благодаря и на теб за наименованията на живака!   Hug

# 671
Молба за мнение към MissNellie  Blush
Интересува ме дали вече мога да ползвам този продукт:
Regenerist Night Renewal Elixir
Състав: Aqua, Glycerin, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Panthenol, Palmitoyl Pentapeptide-4, Camellia Sinensis Leaf Extract, Vitis Vinifera Seed Extract, Mica, Allantoin, Cellulose Gum, Xanthan Gum, Cellulose, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Methylparaben, PEG-100 Stearate, CI 77499, CI 77891
Това, което ме притеснява:
"Този продукт съдържа алфа-хидрокси киселина (AHA), които могат да повишат чувствителността на кожата към слънцето"
Имам няколко пигментни петънца, вследствие употреба на медикаменти, които още ме тормозят и ме е страх да не задълбоча проблема. Цяло лято съм със SPF50.
За паралелна употреба с горния продукт имам:
Regenerist SPF30 Flawless Skin Cream, но не съм сигурна дали ще е достатъчно надежден за защита...?
Благодаря предварително   bouquet

# 672
  • виртуално
реших за напазарувам за настъпващата есен и по погрешка купих 2бр крем SD White на Skin Doctors
http://www.fragrancedirect.co.uk/skin-doctors/skin-doctors-sd-wh … 0ml/invt/0020461/
ако някой има интерес - да пише ЛС

# 673
Аз сега се върнах от дерматолог. КАза, че не е нормално на млада кожа като моята да излизат пигментни петна (Аз съм на 31 години, но по принцип излизали на възрастни хора над 50 години). Също така каза, че лазери-мазери нямат особен ефект понеже след като се изчисти петното, кожата става още по-податлива на петна на това място и ако кожата е склонна към петна, лазерът не е решение. Проблемът щял да остане за цял живот. Единственото решение било и зиме, и лете да ползвам хубав крем с фактор 50+, а за вечерно време ми изписа крем на Авен против петна. Също така каза, че може да е от анемия, диети и т.н. За пъпките също каза, че най-вероятно са от анемия и липса на витамини. Така че най-добрата превенция е здравословен начин на живот.  Wink

# 674
  • София
Така че най-добрата превенция е здравословен начин на живот.  Wink

Peace и 50+ фактор постоянно  Rolling Eyes

Аз започнах IPL фото-процедури по препоръка на моя приятелка, която имаше ужасни петна на лицето от инцидент преди много години. Разликата при нея е зашеметяваща. За жалост резултатите зависят от кожата, така че няма гаранция, че при мен ще проработи.

Някой има ли отзиви за IPL?

Ако не стане при мен, мисля после да направя хим.пилинг и като крайна мярка ще включа и лазер. Можете ли да ми препоръчате изпитани центрове/специалисти за пилинг и лазер? Мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт