Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 278
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм ползвала сребърна вода не ми помогна това си е просто дезинфектант, сега нямам пукната пъпка , само белези , но профиклактично си  разредих едно към едно чаено масло с вода ,
зимата бях доволна от лосиона акникеър и крема скинорен , ползвам на себа мед  дълбокопочистващия тоник

Добре , да изледвам хормони , но кои....? те са 100 вида
Да пусна  трите основни андрогенни хормона – тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат (DHEA-S) и андростендион, но не ми се вярва, защото други проблеми нямам менстуацията ми е като часовник , окосмяването даже ми е намалено....

# 646
  • Пловдив
Аз пих две години ПЗ заради противозачатъчния им ефект и наистина ми повлияха чудесно на пъпките, изчистих се много добре, но за съжаление не помага при петна, дори в листовката си пише, че влошава положението при склонна към пигментации кожа, а моята е такава. 
Сега когато ги спрях вече от 1 година не ги пия, петната си останаха, Sad за съжаление пъпките се върнаха (в много по малка степен по лицето и доста по деколтето и гърба). Така, че май не са решение в дългосрочен план за пъпките, а за петната изобщо. Това е лично мнение, базирано на моя опит.

# 647
Аз съм ползвала сребърна вода не ми помогна това си е просто дезинфектант, сега нямам пукната пъпка , само белези , но профилактично си  разредих едно към едно чаено масло с вода ,
зимата бях доволна от лосиона акникеър и крема скинорен , ползвам на себа мед  дълбокопочистващия тоник

Така написано излиза, че от сребърната вода са ти останали белези  Joy
А лосиона, който си ползвала също е дезинфектант. Всички лосиони за акне, тоници и прочие, са си дезинфектанти/  алкохол изсушаващ кожата/.

# 648
Аз съм ползвала сребърна вода не ми помогна това си е просто дезинфектант, сега нямам пукната пъпка , само белези , но профиклактично си  разредих едно към едно чаено масло с вода ,

Да пусна  трите основни андрогенни хормона – тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат (DHEA-S) и андростендион, но не ми се вярва, защото други проблеми нямам менстуацията ми е като часовник , окосмяването даже ми е намалено....

Ами то не е задължително да имаш някакви хормонални проблеми. Но понеже ти каза, че лекар ти е споменал, че е възможно да е така ... Не знам, наистина е най-добре да се посъветваш с лекар какво точно да направиш.
 Hug
Само моля те не пий ПЗ, защото може и да имаш проблеми с хормоните евентуално. А ако решиш да пиеш, нека да ти пуснат там каквито изследвания се правят, за да се установят най-подходящите за теб хапчета.
Каквото и да решиш, дано да вземеш правилното решение!  Peace

# 649
  • Пловдив
Аз също се сдобих с петна по време на бременността. Мажа се с някакво кремче,донасят ми го от Скопие, има ефект, но лятото пак се появяват.Знам, че трябва слънчевите месеци да се мажа с фактор 50, но избягвам лятото да слагам по лицето си каквото и да е, така че си ходя с петната.

а как се казва кремчето  bouquet

# 650

с акне и намалено окосяване ,
може да имаш намален прогестерон , изследва се ок. овулация ( 14 ден ) и на 25 ден ,
виждам , че си от Варна , може да си направиш един цикъл процедури при вашите мин. бани ,
водата ( или калта ) там помагат за леки хормонални нарушения

# 651
Понеже ми излезе една пъпка и бях чела за антибактериалното действие на маслото от чаено дърво, реших да си го купя и да го пробвам  Simple Smile Купих го вчера и веднага се намазах  Mr. Green Днес пъпката ми изглежда многоооо по-добре....не е изчезнала напълно, но разликата от вчера е впечатляваща.  Grinning
Реших да ви разкажа за маслото от чаено дърво защото в тази тема пишат и дами, които имат проблем с пъпките и пигментните им петна са в следствие на пъпки.
Чаеното дърво аз ще го използвам в случаите, когато ми излезе пъпка, но мисля да го пробвам и като добавка в шампоана.  Simple Smile

# 652
Да от чаеното дърво съм доволна , едно към едно с вода го разреждам и обтривам лицето два пъти на ден , но миризмата му не ми харесва.
Аз в момента имам само белези , които упешно покривам с обезмаслен фон дьо тен на ЛР ., замата ще ги избелвам.
ползвам 50 фактор, когато имам време и хума
и една маска която е мед и лимон , намазва се лицето и започваш да ''отлепяш'' докато побелее на ръцете , горещо я препоръчвам  кожата веднага светва и става мека  , особено ефикасна когато човек няма време, а иска да освежи тена си.
Спирт върху пъпка на никой не препоръчвам , според дерматоложката белезите са ми или от това или от солариума .
Мисля да взема пак нещо вътрешно да пия , при мен този проблем избива преди менструация, 6м пих селен , но ето че проблема си е пак на лице , може би калмацин или нещо подобно ще пробвам , засега няма да ги разбутвам хормоните с ПЗ ,понеже като ви чета си е ясно че си е риск и не се знае  как ще ми понесат...

# 653
МОмичета, аз също мисля, че може да се появяват и от диети. Аз се храних много оскъдно тия месеци, за да сваля тези 25 кг и може дори и това да е повлияло на хормоните. Откакто пия Геритамин пъпките ми се изчистиха. А за петната четох, че трябва да се пие витамин Б комплекс и витамин С 1-1,5 мг. Сега мисля да си купя и с тях да пробвам. След 1-2 месеца ще се отчета дали има ефект. Струва ми се, че и петната леко взеха да избеляват, но не знам дали заради крема на Орифлейм или заради Геритамина.  Rolling Eyes ДОри от 2 дена не слагам фон дьо тен, а без слънцезащитен не излизам никъде.  Naughty Другото лято мисля и без шапка да не излизам, пък ще видим.  Rolling Eyes

# 654
HAPPY_QUEEN, аз от витамини от групата Б пълнея много. Внимавай да не се вкараш в затворен кръг с тях!  Thinking

....
и една маска която е мед и лимон , намазва се лицето и започваш да ''отлепяш'' докато побелее на ръцете , горещо я препоръчвам  кожата веднага светва и става мека  , особено ефикасна когато човек няма време, а иска да освежи тена си.
.....

Може ли малко по-подробно, че се заинтригувах  Hug

# 655
Разбира се Simple Smile
една супена лъжица мед равна слагаш във някаква купичка и изтискаш сок от пресен лимон на око , разбъркваш и нанасяш на лицето , изчакваш 10-20 секунди и започваш да ''пляскаш'' с 2 ръце по бузките, челото, брадичката...получава се нещо като отлепяне, така минута две докато ''побелее'' по ръцете, измива се и после крема с фактора
това го знам от една дружка , козметичка много съм и благодарна за което само че ме мързи и рядко я правя , а е хубаво 1,,2 пъти седмично

# 656
Здравейте момичета!
Извинявам се предварително,ако не съм за тук  Praynig
Целите ми крака са в белези от подкожни косми,които съм стискала и сега са останали или пъпки или кафеви петънца,които гледам нямат намерение да се изхранват ,дори и от слънцето Sad
Моля ви препоръчайте ми с какво да ги мажа,за да се премахнат,много е неприятно особено лятото с тези белези  Hug

# 657
denim123, няма страшно да надебелея щом не съм бременна.  Laughing
И преди съм пила витамини и то такива, за които са казвали, че се пълнее - ами аз дори отслабвах от витамини. Въпросът е да не се прекалява с яденето.
Единствено качих много килограми като бях бременна, за което виня хормоните и не бих пила хормони в никакъв случай.  Naughty

# 658
бях на дерматолог днес за пигментни петна над горната устна...

препоръча ми някакъв Couverance Avene коригиращ стик (жълт), някой ползвал ли е, ако да, ще помоля за отзиви  Praynig

каза, че избелващи процедури чак в края на септември могат да се правят и спомена процедура с лазер, с който се махат татуировки... с него да се махнат и пигментните петна... как ви се звучи това? това ли е единствената опция за третиране на пигментни петна?  newsm78 честно казано не беше хич любезна и с голяма мъка обясняваше...

# 659
бях на дерматолог днес за пигментни петна над горната устна...

препоръча ми някакъв Couverance Avene коригиращ стик (жълт), някой ползвал ли е, ако да, ще помоля за отзиви  Praynig

каза, че избелващи процедури чак в края на септември могат да се правят и спомена процедура с лазер, с който се махат татуировки... с него да се махнат и пигментните петна... как ви се звучи това? това ли е единствената опция за третиране на пигментни петна?  newsm78 честно казано не беше хич любезна и с голяма мъка обясняваше...

Аlexandra, аз имам въпросния коригиращ стик- доста покривен е и бих казала и издръжлив, но в никакъв случай не бих казала, че е нещо "супер" и незаменимо..ако трябва да съм честна, не знам дали си заслужава цената от около 20 и няколко лева...
Мен ако питаш дерматологът най-малкото е трябвало да ти отдели повече време с възможните причини и начини, от нула към лазер можеше да те хвърли всеки козметик  Crossing Arms
Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт