Алтернативна козметика 4

• 59 044
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Етеричното масло от копър може ли да се използва директно върху кожата или трябва да се разтвори в някакво базово масло?

# 706
Етеричното масло от копър може ли да се използва директно върху кожата или трябва да се разтвори в някакво базово масло?

Всички етерични масла се използват с базови, тъй като са много силни. Изключение може да се направи например при третирането на ухапано от комар(евкалиптово, ако не се лъжа).

# 707
Който беше писал за маслото от макадамия - благодаря му горещо  smile3501 Не само ми "застана" около очите - без дразнене, за първи път!!! - ами и на лицето страхотно ми допада, изглажда, а и леко като че ли избелва!  bouquet

# 708

Всички етерични масла се използват с базови, тъй като са много силни. Изключение може да се направи например при третирането на ухапано от комар(евкалиптово, ако не се лъжа).
почти вярно  Peace
ползвам жасмин за болка в ухо-може да се слага директно,без разреждане в база  Simple Smile
чаено дърво-чисто,върху херпес
карамфил-много е силно,наистина,с много внимание!!!-слага се при болка в зъб,примерно в кухина  Peace

# 709
По-конкретно ме интересува дали може да се намаже директно върху екзема, за да облекчи сърбеж?

# 710
pochti_bezobidna , след раждането получих екзема около пръстите на ръцете -от многото миене със сапуни; отвреме-навреме се обостря. Доскоро мажех с един козметичен крем от Англия - Е45, без парфюм, помагаше ми, но от Великден нещо доста се поизпортиха работите (свързвам го с боклуците, които похапнах в повече) и се принудих да тичам до аптеката. Взех си "Dexem repair" - без хормони и кортикостероиди, скъпичък е, но ми потушава възпалението, което още е във вихъра си и не знам какво щях да правя без този крем... Продължавам да го мажа, по 3-4 пъти на ден, редувам и с омазняващи (кокосово масло и Е45), но и пречистваща диета, че е страшно иначе.

# 711
защо точно копър  newsm78 не намирам много връзка със сърбежа  Peace

Лечебно приложение. Копърът е прилаган с лечебна цел още от древните египтяни, а след тях от евреи, гърци и римляни. Древноримският лекар Диоскорид в труда си "За лечебната материя" го описва като целебно растение. Използван е като отхранващо, апетитовъзбуждащо, пикочогонно, газогонно, успокояващо, съдоразширяващо средство (при главоболие) и за стимулиране на млечната секреция при кърмачки. Днес науката  е потвърдила  тези действия , като  е установила, че дрогата има  още секретолитично,  антисептично, жлъчогонно и подтискащо централната нервна система действие.
Инхалации с копърово етерично масло се препоръчват като успокоително средство при силна кашлица, бронхит, ларингит, бронхиална астма, ангина, при безсъние, а също за стимулиране на храносмилането, при начален стадий на хипертония, мигрена и др..
Вани с отвара от стръкове се препоръчват при нарушен сън, повишена нервна възбуда, за премахване на чревните спазми и болки, при липса на апетит, мигрена, ангина, хронична сърдечносъдова недостатъчност, повишено кръвно налягане. Ваните оказват и антибактериално действие. Противопоказни са вани с копърово етерично масло!
Жабурене с отвара от дрогата се използва при възпаление на горните дихателни пътища.
Промиване  на очите с разредено копърово етерично масло или отвара от стръкове  се препоръчва при конюктивит, очен сърбеж.
Копърово етерично масло влиза в състава на комплексния препарат солутан, който се произвежда в Чехия и се използва срещу бронхити и бронхиална астма.

при сърбеж по-скоро бих ползвала нещо за липидния състав-макадамия,пшеничен зародиш,кайсиеви ядки ,авокадо...

ето нещо от справочника,който ползвам понякога
Кожа - проблеми - иланг-иланг,
Кожа - обрив - бял равнец, розмарин, бял бор, хвойна, салвия, босилек, роза
Кожа - сърбеж - мента, хвойна, герания, мащерка
Кожа - акне - бергамот
Кожа - алергични обриви - розмарин
Кожа - бръчки - мащерка
Кожа - възпалена - лавандула, герания
Кожа - гъбични болести - мащерка, салвия, лимон, лимонова трева
Кожа - дерматит - хвойна
Кожа - екземи - бергамот, мащерка, бял бор, салвия, исоп, босилек, лимон
Кожа - краста - хвойна, мента
Кожа - лишеи - бял бор
Кожа - отпусната и повехнала - лимон
Кожа - почистване - бял равнец
Кожа - суха - лавандула
Кожа - язви по кожата - бял бор

този крем "Dexem repair" ,едва ли лекува нещо  Stop

# 712
Момичета, какви лакове за нокти ползвате newsm78 ?
Тези Honeybee Gardens дали ще мога да ги намеря тук в България или поне да ги поръчам с шипинг до тук ?
Някой има ли идея за други безвредни лакове ?

# 713
Mamagemelar, четох, че има и такова действие, но не пишеше как се прилага. Мерси много за богатия отговор!  Hug
Аз го имам вече и ще пробвам на мъничък участък, после ще пиша дали е имало ефект.

alen mak, благодаря за предложението, но отдавна нямам доверие на този тип продукти.

# 714
ми както искаш; то и аз съм ги свела до минимум, само най-наложителното, но наистина съм доволна - кожата лека-полека се оправя, а беше доста зле - изплашила се бях много,  нали и кърмя, направо си се паникьосах преди 2-3 дни, а и щом до аптеката прибегнах... Може и да е от диетата де, въпреки че не е хич строга (просто изключих месо, тесто и захар). Твойто ако не е остро, търси алтернативи, аз бях така докато не се обостри извънредно.

# 715
alen mak,a млечни защо не си изключила?

# 716
ми... трудно ми е; все пак съм ги намаллила, но мже и да ги спра за изв. време. Кажи, моля, много ли е важно? Всъщност имам обрив (макар и сравнително лек) и нагоре по ръцете, под мишниците, около сгъвката на лактите; кожата на краката също  ме сърби, макар че там обрив няма...

# 717
от моят опит мога да кажа,че е важно !-имам две деца ,с които борихме нещо/екземи ли бяха,АД ли,не знам/ повече от 2г
може да опиташ и безглутенова диета
но,в крайна сметка,тези заболявания са много индивидуални,и не може да се говори общо

# 718
Ален мак, все едно за себе си чета. Точно от честото миене със евтин сапун и невнимателно подсушаване с хавлия - там се появи протъркана кожа, която после стана на нещо като екзема. Преди 4,5 години. Мина с Адвантан крем, но не спрях да усещам мястото чувствително. До сегашния декември, когато се появи с пълна сила. И аз мазах с кокосово масло, но мисля, че за сега го заглуших с кислородна вода. Първо започва да щипе точно там, в центъра на нещицата. После побеляват същите тези нещица. Страшно сърби. Чак на няколко пъти зверски ги чесах. Но сега почти ги няма. Да съм слагала напоен памук около 5 пъти. Не всеки ден. Мисля, че ако искам да се махнат за винаги ще трябва да гладувам. Наумила съм си, че трябва да ми се пречисти кръвта по този начин. Но тепърва ще се запознавам с материята.
А за кислородната вода се оказва,че е доста полезна не само външно, но и вътрешно. Има книга в спиралата, ако някой се интересува. И много нагледни клипове в тубата -изследвания преди и след.
Млечните знам, че са слузообразуващи.

# 719
справочника,който ползвам понякога

Би ли да дала повече инфо за справочника? Име, линк? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт