Израел-52

• 37 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • T"A
  дори ми държеше копчето за упойката и не ми даваше да го натискам, да не се дрогирам Mr. Green Laughing

На Бубето мъжът по-скоро ще натиска с нея  Mr. Green

В България на раждането се гледа като на чисто медицинска интервенция, тук е малко по-различно  Peace И стаите, в които се ражда, макар, че има цялата медицинска техника, са си обзаведени като жилищни стаи - с канапе за придружителя, с телевизор... 

Бубе, аз преди години бях споменала на Ментов, че в България не се ражда с бащите, подхвърлила съм го нещо, не знам в какъв контекст, и той си помислил, че това е намек  Laughing И един ден си прехапва нещо устните и ми казва, че ако не го искам, ще уважи желанието ми, но ще му е много трудно с едно такова мое решение... Само слушал приятели как разказват и си мислил как ще го лиша от това...  Crazy А аз без него хич не бях навита да раждам  Mr. Green
Виж свекървата цъфна по едно време и за нея нямах нерви...

И при нас, както при Тали, бебето първо го дадоха на таткото. И малкият спря да плаче в момента, в който баща му го гушна, беше като някакво чудо  Heart Eyes

# 196
  • Някъде там...
Ох явно се вълнуват и те...Аз обичам като ме боли да вия сама  Crazy Ментуш, къде цъфна свекървата???
strawberry jam, ако беше на моя си език изпита изобщо нямаше да ми пука, но тук една дума да не и знам значението и ми прецаква цялото упражнение  Tired Аз за това и се шашкам защото знам, че ако не успея ще е заради езика а не от незнание.Моя учител използва такова ниво на иврит, че ми къса нервичките  Crossing Arms

# 197
  • T"A
Ми, аз не съм вила, не ми идваше точно тази музикална гама  Simple Smile Свекървата много искаше да бъде част от патакламата, но ние един път и дадохме тази възможност, обаче точно тогава родилният процес ми спря и ме върнаха вкъщи. Родих седмица по-късно и тогава помолих любимия този път да отидем сами. И след като ме приеха за раждане, двамата излязохме на разходка, за да забързам малко процеса, а тя - свекървата ми, точно беше дошла да си вземе колата... И като отвори приказка с мъжа ми, все едно ей така на улицата сега го среща и използва момента да си побъбри с него  Crazy Сега ми е смешно, но тогава бях с контракции, хем ме боли, хем пред нея не мога да се тръшкам... Даже имаме снимки от този паметен миг  Laughing

Бубе, на теб ти се полага 30 минути допълнително време, защото си нова в тази страна. Попитай за аарахат зман, пък после може и да не ги използваш, но да не си притеснена за времето  Peace

# 198
  • Някъде там...
Ментуш, аз имам три часа и половина за 50 въпроса, предполагам, че ще ми стигнат. Не искам да ги питам нищо защото ме дразнят супер много всички а не ми се правят скандали...Аз направих един вече на учителя ми и му затворих устата, следващата е секретарката  Twisted Evil Мнооооогооооо ме дразнят ама нали съм на едни хомеопатични та не съм толкова агресивна  Mr. Green

# 199
Цитат
Не ми се иска да се налага да се чудя какво да правя по-напред да раждам или да успокоявам мъжо  Crazy

И аз така.
За това избрах по собствено желание да сьм сама вьтре. Мьжо,майка ми и свекьрвата(и тя ненадейно реши да дойде  Twisted Evil ) бяха навьн. Бях ги предупредила всички.
Майка ми горката и без това беше толкова бледа и притеснена- ни жива ни умряла. Оставаше и да е вьтре и не знам кой кого щеше да успокоява. 
Сама се чувствах много спокойна, концентрирана и готова за срещата сьс сина ми.

Но все пак това е вьтрешно чувство.Всеки решава за себе си.

А тази моя приятелка(която се вьзмущаваше, че сьм изгонила мьжа си) ми предложи тя да присьства и да ми дьржи рьката...Ама аз нямах нужда изобщо от това. Изглеждаше ми абсурдно даже. Исках всички да ме оставят да родя на спокойствие.
Говоря за 2-я етап - на фактическото раждане. До тогава влизаха-излизаха, много пьти.
Не сьм раждала в БГ и не знам как е, но тук всяка родилка е в самостоятелна родилна стая (с баня и тоалетна).

# 200
Борянка, а ти защо си на хомеопатични?

Да ви се оплача- намерих хомеопат близо до нас, но когато ми каза цената за 1-ва среща , очите ми изскочиха от орбити #Crazy...1200 шекела.. Shocked .!!!

Тали очертава се един доста дьждовен уикенд, та не знам дали месибата ще е в парка или при вас...

# 201
  • T"A
Мъничко червеничко, ти в коя каса си? Не можеш ли да минеш през Макаби тиви?
И аз знам, че хомеопатите тук са много скъпи  Crazy (както и всички други медицински на частно; а докато бях бременна ми предлагаха чакръкчия - хиропракт за 800 шекела)

Аз бях в Леумит дълги години, но (съфорумци може и да помнят) минах в Макаби след като се омъжих. Тъкмо днес си мислих, че едно нещо много ми липсва от Леумит - там можех да си запазвам час за лекар по Интернет. А в Макаби, уж има опция, но до сега на всички лекари, при които съм била, ми се е налагало по телефона да го правя  Rolling Eyes 

# 202
В Макаби сьм, Ментуш. И говорих с Макаби Тиви вече - но за сьжаление са ми много далеч.Единственият им клон в Тел Авив е в Рамат Авив.Но ще ходим -нямаме избор. Там с картис захав е 260 шекела+ 40 шекела задьлжителен предварителе преглед от техен лекар(странно- та хомеопата им може и да не е  лекар знам ли..) + такси в двете посоки излиза общо...400 шекела. Което си е в пьти по-евтино...Та ще пьтуваме...

А за определянето на час при доктора и аз предпочитам да е по интернет, но не при всички мои доктори е вьзможно.

# 203
  • T"A
Питали ли сте се от къде идва наименованието "капка мляко", където се водят бебетата за мерене и имунизации? http://www.jrank.org/history/pages/7304/gouttes-de-lait.html  Flutter

Дано ви помогне хомеопатът  Hug
Техният лекар е вид разпределителна станция - да се увери, че наистина имате нужда точно от определен специалист, а не от друг  Peace Кофти е с тези пътувания на далече - аз имам физиотерапия в Рамат Авив, а ходих на акупунктура в Рош-а-Айн (което е все едно на майна си райна)

# 204
  • Някъде там...
Борянка, а ти защо си на хомеопатични?

Мнооооогооооо ме дразнят ама нали съм на едни хомеопатични та не съм толкова агресивна  Mr. Green
Това е една от причините, другите на лични, скайп или на кафе  Grinning
В неделя трябваше да пътувам до Рамат Ган до нотариуса ама няма кой да ме смени на работа та...мъжо ще пътува. Щеше да е супер да се видим  Hug

# 205
      Аз пак относно татковците.  И аз си мисля, че ще съм най- спокойна сама.  И нашият татко е голяма паника.  В началото на бременността много ми се виеше свят и ми причерняваше.  Една вечер, при среднощното ставане до WC-то, ми причерня и паднах.  Той се събуди от шума, защото здраво си издрънчах главата в един шкаф при падането, и като ме видя на земята започна да крещи и да пищи в продължение на няколко минути (горките ни съседи),  а аз едва имах сила да му обеснявам, че съм жива и съм добре.  После  аз си заспах а той до сутринта стоял да ме наблюдава, че ако ми се случило нещо в съня, да викал бърза помощ.  Той сам казва, че много иска да присъства на раждането, но и че много го е страх.  Ако се наложи лекарска намеса и за него- съвсем ще ни се оскъпи раждането.  Но след като ви чета какво преживяване е за таткото да вземе пръв бебето, май вече и на мен ми се иска да присъства.  Ще го решаваме явно на момента, ако той все още е на краката си.   За свекървата обаче не бях се и замисляла.  Ами тя моята ще цъфне в болницата преди мен, че и ще си доведе 1-2 баби за компания.  А тя там ли е- аз изобщо няма да мога да родя.
    Бубе, започвам да стискам палци!
    За хомеопатите не знаех, че са им такива цените. Аз имам от години хомеопатка в БГ- взема по 20 лв. И ако от тук ми се налага нещо, се консултираме по телефона. А и ме е страх да я сменя с друг хомеопат, защото тази е спечелила много яко доверието ми.

# 206
  • Някъде там...
elinda , мерси за палците  Hug
Аз не съм сигурна кое ще е по-добре: със свеки или без свеки  Rolling Eyes
Знам, че тя ще побърка всички доктори, сестри,акушерки, ортопеди, рентегонолози и изобщо, който се сетите  Mr. Green В същото време аз ще бъда обгрижена и ще се забавлявам как тя дразни другите а не мен  Joy

# 207
  • T"A
Аз като раждах, имаше една цяла фамилия, която чакаше родилка, поне 10 човека, вкл. деца и баби  Crazy Бяха се разпънали в болницата все едно им е бащиния, много ми беше странна гледката  Rolling Eyes Но надали е практика, защото предните пъти на посещения там, не  се бях засичала с такава голяма тумба  Rolling Eyes
Но се сещам, че приятелка ми разказа, че, когато сестра и раждала, пак цялото семейство е чакало в чакалнята, но тя самата не искаше никого, освен мъжа си...
От болницата ни разказваха за случаи със свекърви, които държали да присъстват и още да бъдат от страната на акушерката и родилките правили тайни знаци на персонала да не допуска такова нещо  Rolling Eyes

Елинда, може във всеки един момент да го помолиш да излезе.
Всъщност не е толкова лошо, че някой е така загрижен за теб  Wink  Hug

И аз стискам палци на Борянчето   bouquet  Grinning

# 208
strawberry jam, ако беше на моя си език изпита изобщо нямаше да ми пука, но тук една дума да не и знам значението и ми прецаква цялото упражнение  Tired
Бубе, определено знаеш повече, отколкото ти се струва, убедена съм в това. Един игнор на дразнителите, а от нас много стиснати палци!  Hug
Никога не съм ползвала услугите на хомеопат, но напоследък все повече познати се насочват натам.  newsm78 Единствено на беба давам едни хомеопатични таблетки, които облекчават поникването на зъбките и смея да твърдя, че с тяхна помощ така и не разбрахме как се оказа с шест зъба в устата.   Flutter

# 209
       Аз пак съм с въпрос.  Какво ще разкажете за вашите майки?  Те дойдоха ли тук да ви помагат след раждането?  Мъничко червеничко, твоята майка колко остана при теб?   Аз все си мисля, че ще мога и сама да се оправям,  но всичките ми приятелки ме съветват за обратното.  Дори мъжо казва да викам майка си, щото му е ясно,  че на неговата за това не може да се разчита.
     Тали, как мина днес?  Децата доволни ли са?

Общи условия

Активация на акаунт