Израел-52

• 37 936
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • T"A
Сутринта написах един пост и малкият го изтри  Laughing
Извадил ми е и едно копче на клавиатурата... А е само на 8 месеца! Какво ли ме чака?! Crazy

За това сега ще съм кратка и ще го чакам да заспи вечерта преди да се включа отново...
С кафето си чета аз един сайт с истории за раждане и изведнъж - снимки на акушерката, която почти ме изроди!
http://www.medabrotimahut.co.il/?p=2334
(и ние я снимахме, но е излезнала ужасо, тук е по-прилична...) казва се Мира (това между другото също беше едно от любимите ми имена, защото се котира и в Бг, и тук, но Ментов каза, че е име на баба и не го иска за своята дъщеря... но като и дойде редът на дъщерята, хич няма и да го питам Laughing)

# 181
Мента, и ние сме така, Малките прьстчета не ми дават да седна пред РС-то и да пиша. И все ме изненадват с някоя нова опция на клавиатурата. Сьщото е и положението докато говоря на скайп-а.Постоянно ми изключва или картината или звука. Така че вече сядам да пиша само когато малчо спи, защото иначе не става.

Аз моята акушерка май не я помня...За сьжаление . Confused Не сме я снимали, не ми дойде на ум. И сега ако я видя на улицата не знам дали ще я позная. Каква сьм и аз...как може!?!  Shocked Тогава влизаха един куп доктори за проверка, та всичко ми се умеши в един момент.Ужас!Как може да не я помня!?!

Мамчетата, при раждането татковците бяха ли с вас?Аз го изгоних навьн нашият...Имам приятелка, която много се вьзмущава от това, че сьм го прогонила... newsm78

Тали, много благодаря за комплиментите!   love001 Mисля, че всяка жена има своята красота.
И ти и Мента изглеждате страхотно! Ама наистина! И ако бях мьж щяхa да ми паднат очите от гледане!  Heart Eyes  Crazy

# 182
      За присъствието на вашите татковци - и на мен ми е интересно да знам?    И аз си мисля да отпратя мъжо на вън,  ама тук това май е малко необичайно.

# 183
Добро утро.
Забърках единият крем на тортата. Партито ще е утре все пак  Laughing. При все, че няма да са много хора списъкът ми за приготовления е дълъг и днес ще се суетя много в кухнята, значи имам права на кафе пред ПСто Grinning.

Бубчик и при нас вчера доматките бяха по 5 шек. Ако пък се вдигнат по- добре ние да минем да си вземем от при вас, хем ще се видим  Laughing.

Ментуш, видях нови снимки на Йоио при татко му. Леле на лицето му е изписано шовав с главни букви  Heart Eyes! Будно, красиво и умно дете какво повече и трябва на мама, нали?! Пребори ли мигрената?

Червенушко, представям си в БГ как се се радват да им гостувате за сравнително дълъг период, търси ли вече билети, в този сезон трябва да са на п0- приемливи цени.

Моят мъж присъства и на двете раждания, не можех да го отпратя, а и не съм си го помисляла. Това бяха мигове върховна близост, обич и нежност. При все, че той е много спокоен и дебелокож (както аз му казвам, защото аз пък съм супер емоционална, все нещо преживявам) така се разчувства, хем плачеше хем се смееше. Пръв той гушна и двамата и ми ги подаде. Единствено не му разреших да ме снима, че то хич не е и за снимки тогава  Naughty.
Но все пак, това е въпрос на лично усещане и напълно разбирам мамите, които предпочитат майките им да са при тях.

Стискайте палци утре времето да е усмихнато и слънчево, защото много ми се иска месибата да е в парка.

Лек и розов ден  Hug.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 10:49 от Tali Dan

# 184
  • На дивана, под юргана

Стискайте палци утре времето да е усмихнато и слънчево, защото много ми се иска месибата да е в парка.

Лек и розов ден  Hug.

Ей! Изпуснал съм един рожден ден, четейки по диагоналната система! Честит Рожден ден на Мадлен, макар и на патерица! Да е жива и здрава, останалото - по неин избор!

# 185
Здравейте отново!  bouquet  Питането ми този път е дали ще успеем да се справим само с говорим руски?   Blush

# 186
  • T"A
На мен аргументите срещу това бащата да присъства на раждането са ми чужди, не ги разбирам... Не знам какво може да види, което да го отблъсне или травмира?  Confused

Присъствието на Ментов на раждането се отчита в нашето семейство като едно от най-хубавите неща, като преживяване... Много интимен и съкровен момент за нас като семейство. За първи, а може би и последен път видях мъжа си със сълзи на вълнение и щастие.
Не му дадоха възможност да пререже пъпната връв и той още не може да го преживее, но в нашия случай всеки от нас си остана с усещане за някакъв пропуск, така че ще наваксваме  Simple Smile

О, сега виждам написаното от Тали Дан - "върховна близост" - много точно определение!

П.П. редактирах си поста, за да не прозвуча крайно Peace това са лични решения, да не си помислите, че бих оборвала някого за такива неща...

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 12:01 от Mentha

# 187
  • T"A
Здравейте отново!  bouquet  Питането ми този път е дали ще успеем да се справим само с говорим руски?   Blush

Повече, отколкото в друга чужбина  Simple Smile Ако не ви разбират, повторете на по-висок глас дали някой говори руски и най-вероятно ще се намери кой да ви помогне от околните, ако човекът, към когото сте се обърнали, не разбира/говори  Peace

Тали, да, точно е шовав - малък палавник  Simple Smile Прогнозата за утре не е много оптимистична, но дано имате късмет!
Доматите и Ментов ги купува по 6-7 шекела между другото, не знам защо е толкова голяма разликата в цените. И често се менят  Crazy

Бубе, отдавна се каня да ти го напиша, но свекърва ти е случила на снаха. Това, че приемате помощ от нея, не е само във ваша полза, уверявам те  Hug

# 188
  • София-България, Израел - където си поискам
И аз само ще повторя изречението на Тали, "върховна близост" това е и моето усещане за този момент и се радвам,че макар и само за едното раждане успях да го почувствам Heart Eyes
Тали, стискам палци за времето Praynig дано си изкарате добре на тържеството Peace
На всички хубав ден от мен  bouquet

# 189
  • Някъде там...
Аз незнам дали някой ден ще оставя мъжо с мен по време на раждането  Rolling Eyes Той е много емоционален и например като ме боли корем той изперква, започва да се лута та незнам дали няма да е голям стрес за него и дали няма да стресира и мен. Не ми се иска да се налага да се чудя какво да правя по-напред да раждам или да успокоявам мъжо  Crazy
Ментуш, незнам дали е случила на снаха ама аз се научих на слонско търпение заради нея и че гордостта не е всичко.Тази гордост колко пъти се наложи да я преглътна  Tired МоЙто мъж все гледа снимките на миш миш, много му се кефи  Mr. Green А снимките, които прави Ментов са невероятни  Peace Аз за това и го помолих за приятелство ииии абе пробвах се да му обясна, че го искам за приятел защото при него има повече снимки ама колко грешки съм допуснала на иврит незнам  Embarassed
elinda, аз си мислех, че си на 21-22 години, незнам какво ме наведе на тази мисъл  Blush

Изпита ми е на 24.01 в ммммм истерия съм лееекиииинко  Tired Страх майчице  Crazy (последен изпит за суг 1)
Обожавам петък следобяд, пожелавам ви един прекрасен завършек на деня  Hug

# 190
  • T"A
Бубе, раждането има два етапа - докато чакаш пълно разкритие, което може да е  доста досадно чакане и всичко и всеки да те дразни, особено съпругът  Laughing (но пък точно тогава е необходима компания, особено при дълги раждания, при мен този етап беше над 15 часа, хем бях с индукция, която теоретично забързва раждането) и след това е етапът на напъването, когато има при теб най-малкото една акушерка, която поема нещата в свои ръце и мъжът няма как да ти създава нерви точно тогава, защото не ФърФи да се излага пред хората  Mr. Green
Но можеш да вземеш със себе си приятелка или роднина... Сама жена по време на раждането не си е работа  Confused

Ментов те е разбрал, сподели ми какво си му написала, за грешки не е докладвал  Grinning

# 191
  Бубе, и аз имах подобни на твоите опасения, чак питах още с влизането в болницата дали дават и на мъжете райски газ Mr. Green, но той ме изненада, не ме е нервирал, беше се стегнал и ми помагаше много, дори ми държеше копчето за упойката и не ми даваше да го натискам, да не се дрогирам Mr. Green Laughing

# 192
Сама жена по време на раждането не си е работа  Confused
Най-често, обаче, е така.  Confused В България присъствието на бащата се заявява предварително и се заплаща спрямо тарифата на съответната болница. Ние не бяхме заявили, защото не знаехме като настъпи момента дали таткото ще е във Варна. Е, случи се да е, но точно като се запоявява беба го изпратиха спешно да подпечатва някакви документи (в 3 ч. през нощта!), не че без тях бебето нямаше да се роди, и когато се върна запъхтян след 20 мин., тя вече беше извисила глас.  Blush Какво да се прави, понякога има и непредвидени обстоятелства, а пък и няма за кога да се явяваме на "поправителен"...Но съм съгласна с вас, че това наистина е най-истинския момент на близост в едно семейство! Peace

# 193
  • Някъде там...
Оооф, незнам защо ама хич не искам да има някой около мен  Rolling Eyes Сега подпитах мъжо и той каза, че нямало сме какво да говорим, то се знаело, че идвал  Rolling Eyes Усети, че аз нещо мънкам и ми вика добре вземи си приятелка, аз пак мънкам и той вика сама не  Naughty
То си е далеко да се мисли за такива неща ама покрай вашите радости се замислям аз как бих постъпила та... А и както казва strawberry jam има и непредвидими обстоятелства та знае ли човек...
strawberry jam, колко струва да присъства бащата?

# 194
Бубе, в Окръжна беше 80 лв., за другите болници не знам. Ако знаеш как ти завиждам за това, че учиш и че ти предстоят изпити.  Blush Благородно де. Heart Eyes Ще мине и ще замине 24-ти и после ще си доволна, че това, което най-много те е притеснявало се е оказало не толкова страшно, ще видиш.  Peace Абе има очарование и в предизпитния адреналин.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт