Израел-52

• 38 301
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Браво Бубе!!!  Hug Ат гдоля! Ат гдоля-а-а...Гордея се с тебе бе, ей, момиче! Хайде все така гладко да ти върви и да минават тези изпити.Видя ли че не трябва да се предаваш.
Бяха ти потънали гемиите по едно време...

Разтъжихте ли се със свекърите?
Нещо пропусна да ни се похвалиш за подаръците...

Момичета, а вие мартенички слагате ли си на 1-ви март?  newsm78
Дааа, strawbbery jam, слагаме мартенички. И още как! Grinning  Чакаме ги с нетърпение от БГ. Верно, че ние още малко ще трябва да ги връзваме... Thinking  Ехааа

Авива, отговорих ти на лични, щото не искам да досаждаме  тук...

# 571
Попитах, защото аз особено много уважавам тази традиция, а и този ден за мен е специален и поради друга причина - голямата ми дъщеря е родена тогава. Crazy  Ако някоя от вас е пропуснала да си поръча от България, казвайте да спретна колет - ще черпя с мартеници.  Laughing Моята мартеничка е на лявата ми китка целогодишно и преди все ме питаха посред лято още ли не съм видяла щъркел, но вече ми свикнаха и никой не пита.  Crazy

# 572
  • Някъде там...
Така...Аз чета ама малко в същата секунда забравям, разсеяна съм нещо  Rolling Eyes
Мартеничка винаги си слагам и като дойде първа пролет си я вързвам на дръвчето пред вратата ни  Heart Eyes
Червеничко, получих: Кецките, задължителните розови пантофи  Heart Eyes , няколко картона цигари (свеки не си играе на дребно), от тези силиконови ммммм дето се слагат в микрото и после ти топлят леглото, шоколади, специално ножче за киви (обожавам) и май това е, не си спомням друго  Joy
Трябва ми гинко минко там каквото е  Whistling
За изпита аз не бях увесила нос, знаех че ще го взема, но не исках да е на границата. По цял ден си повтарях 68, 68, 68 с надеждата да предизвикам съдбата  Embarassed
Свеки, гледам да не ги безпокоя докато се настроят с тукашния час. Надявам се шабат да седнем заедно поне за кафенце. Иначе днес тя ме закара до спирката, че преди това беше се изсипала една буричка с гръмотевички, светкавички абе както си трябва...
Ох вече си лягам аз, че трябва да ставам в 5,30 за работа  Close
Лека нощ и правете бебета  luvbed

# 573
  • T"A
Момичета, аз тази година си взех подръчни материали, за да се опитам да направя мартенички.  Simple Smile

Бубе, аз си мислих за малаух, уф! Как не съм ти го написала  doh

Авива, аз си мисля, че, ако не намираш инфото за градините в нета, може би така е по-добре  Peace

# 574
Браво, Буби, казах ти аз да не се отчайваш преди да видиш резултата.
По този повод онзи ден Меди ми носи 73% на делене с остатък и аз естествено пускам пяна, падам възнак и посинявам от ужасТ. А тя ме успокоява "е нали не е 54%...."- това и е най- ниската оценка евър  Confused. После я поправи (имат право един изпит по желание да го повторят), но това и остана като критерий за супер ниска оценка. Дано не носи повече такива  Naughty. Хич не си пада по точните науки, но тепърва ще има да се бори с тях. Виктор пък обратното с едни гърди напред върви точно по хешбон. Днес донесе 106%, защото решил и бонус задачата.

Бубе, мислих си и аз за малауах, ама то не е баш баница. В този ред на мисли да ви споделя една супер лесна рецепта. Няколко пъти я правя и много се харесва. Взимате фило (тънки кори) накъсвате всяка кора на две, на три и ги потапяте в сместа (яйца, сирене, кисело мляко- като за баница). Нареждате ги рехаво една до друга в намаслена тавичка, ако ви остана смес заливате отгоре. Печете и готово. Става много бързо и е вкусно като завитата или наложената баница  Peace .

Семейство Ментолови, как сте днес? Йойо как се справя с пиенето на антибиотици и пробиотиците?

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 12:31 от Tali Dan

# 575
  • T"A
Тали, аз издирвам рецепта за баница с разни зелени неща (въпреки че в Израел не се сещам какво зелено има, освен спанак  newsm78), и може би с праз.

Аз съм много зле, направо имам чувството, че ще се мре  Cry Очите са ми възпалени, заради което мъжът ми иска да ме прати на хотел  Laughing, за да не ги заразя двамата мъже, мен малкият всъщност ме е заразил; освен това имам синузит, според лекарката ми и някакъв вирус, който Ментов донесе у дома преди 2 дни. Цялото тяло ме боли  Sad

Антибиотика го пъхаме със спринцовка, не е кеф, ама няма как... Пробиотика - даваме половин доза, защото не става да тъпча бебето с кисело мляко 2 пъти на ден... Предизвикателство е за фантазията ми как да му приготвя йогурта, ще ви покажа снимка как се маже с него  Hug

МЧ, този джинджифил разби всичко детско в мен  Laughing люююююююююютоооо - огън! за човек, който не яде люто, де, на вас може да ви е Ок  Blush

# 576
  • Някъде там...
Ментуш, а какво е манголад?Оздравявайте бързо с малкия и пазете Ментов много  Hug За джиндж. знам, тука пият чай за сгряване.
Малко телеграфно ама съм едноръка

# 577
  • София-България, Израел - където си поискам
Жаки , мерси за инфото , а какъв е адреса на другата градина ? Правя линкче с основните обекти свързани с еврейското общество в България , така ,че всякаква информация ще е полезна . За сега само като ,че ли в  София се сещам  newsm78 
другата градина е тази на Хабад  Wink ул.Стара планина 38.

Браво на учениците на Меди, Вик и Бубето Laughing

# 578
Жаки , мерси , нея няма да я вписвам , само посолството  , Синагогите и , културните домове и детския център на сайта на Софийската Синагога - нещата които могат да се намерат в нета  Wink Peace
Метна , бързо оздравяване и дано не се измъчите много  Praynig

# 579
  • София-България, Израел - където си поискам
Авива, ти си знаеш Wink

# 580
Ментуш, а ти в какво съотношение го направи този чай? Аз знам, че се слага една чаена лъжичка настърган джинджифил(от сухия).Стържа го на рендето и хоп го запарвам във вряла вода.Става люто, но приятно...Много ми харесва. Аз също не си падам обикновено по люти храни и подправки...Но този чай ми е от любимите.

strawberry jam, и аз си ходя по половин година поне,че и повече, с мартеничка...Обичам ги и това е.

и аз естествено пускам пяна, падам възнак и посинявам от от ужасТ
Joy Тали, скъса ме от смях!

Бубе, страхотни подаръци! Със здраве да ги ползваш! Но най-ми стана мило това, че свекито те е закарала до спирката в големия дъжд...Евала!

# 581
  • T"A
Ментуш, а какво е манголад?

Манголд е цвекло, т.е. листата на някакъв вид цвекло. Тези, които правят на сърми, нали тях имаш предвид? На мен са ми малко безвкусни  Confused
Веднъж-два пъти в годината в супера засичам киселец (хамциц му казват - חמציץ), но тукашният е супер кисел! Лапад няма, копривата само сушена като билка я продават, а лободата - ей, сега научих, че на иврит се казва малюах (מלוח) и питам благоверния "Ти знаеш ли, че има растение, което се казва малюах?", а той ми казва "Да, ядем го като ходим на екскурзии..."

Манголд става вкусен със зрънца хумус, като се сложат повечко подправки. Може да го пробвам в баница  Thinking

МЧ, вие минахте на лични бележки, а, ако на мен се разчита, обръщам темата на манджи или болести  Crazy

Не съм пробвала чай, реших да съм тарикат и да си взема джинджър месукар. Ние имаме коренче, което може да се настърже, но какъв е този сух джинджифил, май не съм засичала?  Thinking

# 582
  • Някъде там...
Аз съм яла манголад със ориз и също в бурекаси  Peace Яде ми се коприва, трябва ми желязо..Май днес ще изляза да издирвам (дано да е сезона)
Някой да знае нещо за възпаление на ммммм сухожилие или нещо от сорта  Rolling Eyes В понеделник имам изпит а съм едноръка, оставям на страна, че и на работа трябва да ходя   Crazy Много ме боли, започва от китката и свършва при лакътя  Tired
Мимкис, много ще се радвам ако ви устройва  Praynig

# 583
  • София
Бе не мога да я харесам аз тая коприва и това си е. Седи ми като хартия значи като я сготвя на каквото и да е.

Между другото зеления ми лук в кофичките от кисело мляко вече е прокарал, та да знаете че скоро ще си правя аз лучена супа от зелен лук.

# 584
  • Някъде там...
Копривата я харесвам на кашичка а лука на яхния  Grinning Гладна съм, отивам аз при свеки, че съм сама и една филия не мога да си намажа  Tired
Аз като ми мине ръката започвам с разсада, домати, ирит, чубрица и люти чушки  Grinning По-нататък ще си бучна лук и чесън, магданоз и копър  Peace

Общи условия

Активация на акаунт