Израел-52

• 38 303
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ох, милички душички.
Ментуш, не знам как се дава пробиотика Tired. Не съм давала.
Ако е на прах, както си писала - защо да не може да го дадеш с киселото мляко?!Знам, че то самото също е пробиотик, но ...това не ми е силна страна...
Гамадин е кисело мляко, но май има и захар+витамини. Ние сме почитатели на натуралното. 
Сигурно може да му го сложиш и във водичката... newsm78

А за себе си приготви голяма доза чай от джинджър. Много помага!
И оздравявайте бързо сладки, хубави, мои ! HugПрегръщам ви силно и двамата!

# 556
  • София
Мента, и нашия дребен е на пробиотик. Аз го разтварям във водичка. Днес цял ден се опитвам да му го пробутам, накрая успя с 300 зора и 80% изплюто отсрани да го "изпие", а за капак имам чувството, че сега има колики  от него ooooh!
На опаковката пише да се разтвори в напитка, но да не е студена, гореша (над 50 градуса), газирана или алкохолна. Според мен нямаш никакъв проблем да го сложиш в кис.мляко, след като Йойо го харесва, защото помня, че той не беше фен на водата.  Thinking

# 557
  • София
...
Ще пробвам утре с кисело мляко. Не бих го правила, но не знам в какво друго мога да слагам пробиотика...

Добре де аз щото не съм следял тука подробно и може да съм изпуснал, ти на малкия юнак само кърма ли му даваш. Ако си го храниш там и с някакви допълнителни пюрета например (при които няма допълнителна топлинна обработка) ми па добави му го там. Не ви знам киселото мляко но аз съм сигурен че няма да му навреди (щото по мои сметки трябва да гони вече 6 месеца малкия).

... но да не е студена, гореша (над 50 градуса),...

Тъй де и аз съм слушал че пробиотиците не подлежат на термична обработка. Ай да не ви занимавам с моята откачалка (внучката) дето днес тука по една рецепта и правих едни бонбони с карамелизирана захар, сусам и т.н. То хубаво ама аз като изпуснах сусама и то не се втвърдиха после. Тая като окна че няма да го яде това и толкова (ем буа като магаре демек кашля ем зяе). Та айде тури му отгоре сладко от ягоди и го оплеска хайманата. После естествено заспа де - щото спря да кашля и взе да диша нормално. Големи хулигани са тия малките ей.

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 00:20 от дядо хаджия

# 558
  • София-България, Израел - където си поискам
Дядо Хаджия, за кашлицата мед с лук и направи и ще се оправи  Peace на моите само това им помага Confused.
Мента, пробвай в кисело мляко да го даваш, дано му хареса Peace
Хайде на всички болни бързо  да оздравяват  Hug Hug Hug.

# 559
   Ментуш, много  Hug от нас, бързо да оздравявате. Пробиотика може с кисело мляко или вода. А ти хапвай супи и изобщо грижи се за себе си, важно е да не забравяш да се храниш и пиеш Hug ( От личен опит споделям, като не спах 3 дни и под стрес свалих 5кг и не ми се отрази много добре)
   Дядо Хаджи, да оздравява малката Hug

# 560
МентаHug бързо да оздравява малкото ментолче и ти, разбира се! Вярвам, че знаеш как да се погрижиш за себе си, а за пробиотиците да си кажа: единствения пробиотик, който давах на малката беше този: http://apteka.framar.bg/30012234/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D0%B0% … 8-5-%D0%BC%D0%BB-
и то по време на коликовия период. Кисело мляко обожава и си го харесва без никакви добавки в него (бисквити, бишкоти и други). Давам й го от може би 4-5 месеца (сега  е на 10).
То и Дядо Хаджия е наясно как да се бори с кашлиците, но ще споделя една народна рецепта, която успешно прилагах на голямата ми дъщеря когато беше на годините на твоята внучка и когато няколко изпити сиропа не дадоха резултат. Сварявах в една малка тенджерка шепа плодове от драка (изглеждат така: http://www.bgflora.net/families/rhamnaceae/paliurus/paliurus_spi … na-christi_5.html), 3-4 ореха счукани с черупките и люспи от кромид, но може и без него. Получава се малко мътна  отвара, но подсладена с мед има много приятен вкус. Буквално за ден кашлицата спря и особено през нощта детето успяваше да спи спокойно.
Хич не ми е хубаво като има болни в темата. Sad  Hug

# 561
 Confused Мента , много съжалявам , силни прегръдки и от мен . Много е лошо когато на една майка детенце е болно  Confused Пожелавам бързо оздравяване на Йо -Йо и сила на теб и вярвам ,че ще бъде така  Praynig

Появиха се много наименования  Crazy Колко са най-важните книги за религиозния евреин ?
Танах , Талмуд , Мишна и ? Мишна е религиозен сборник който съдържа неписаните закони плюс религиозни правила за улеснение на религиозния живот на ортодоксалния евреин ?
Колко пъти на ден трябва да посещава Синагогата религиозния човек ? Какво е Перке Авот - книга или част от такава  Crazy На който не му е интересно - да прескача  Blush

Линковете са страхотни  Hug

Хубав и усмихнат ден ... до колкото може и болните бързо оздравяване .   Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 562
Ментуш, съчувствам- ушната инфекция е нещо ужасно. Вик кара на възрастта на Йойо и до днес помня колко много рева  Cry. Аз първата нощ, когато дигна температура нищо не му дадох за смъкване уж да се пребори, а на сутринта когато го заведох на док. последният така ме нахока, че съм го оставила да се мъчи. Казали са момичетата, може в мляко и вода. А може и да изцедиш малко кърма и с нея да му дадеш, ако не иска водичка още. Стискам палци и ако имаш нужда от помощ да знаеш, че съм насреща мога да дойда сравнително бързо!!!

Гамадим има и в БГ, казва се Данонино и също както и тук го хвалят и препоръчват за здравословен растеж http://www.danonino.bg/static.php?content_id=1 .
Цитат
Ето защо Българската педиатрична асоциация убедено препоръчва Данонино като част от дневното меню на всички деца над 1 годишна възраст!
Навремето, когато бяха около годинка, децата ми го обичаха т.е и за като ВСИЧКИ давах  Embarassed. Те и до днес предпочитат подсладените плодови на йопле пред натуралното (него май само на таратор го консумират).

Големи хулигани са тия малките ей.

Абсолютно вярно!
Бързо оздравяване!

# 563
  • T"A
Благодаря ви за съветите и за пожеланията!

Дядо, strawberry jam, Йойо е късно захранван, до 6-я месец беше само на кърма. Сега яде плодове, зеленчуци, банички, кюфтета, и т.н. храна за големи, която си държи сам в ръчичка. Пюрирани неща яде само намазани върху хляб, защото все още няма умение да държи лъжичка. Аз все още го кърмя и не му давам краве мляко, защото от него вредите понякога надвишават ползите (напр. пречи за усвояване на желязото). Но сега ще ми се наложи да направя компромис и ще пробваме с кисело мляко, просто капките за очи му бяха антибиотични, а за ушите са му изписали амоксициклин, пък кърмено бебе е в риск от  млечница, когато има продължителен прием на антибиотик.

Захар засега не му даваме, затова тези Гамадим не са ни в сметките. Мога да ви препоръчам 2 изпитани от нас рецепти за десертчета без захар от блога на Еспа: Детски овесени блокчета и Детски безглутенови бисквити без захар (извинявам се, ако съм ги давала и преди, вече не помня в кои подфоруми съм препоръчвала тези рецепти  Blush). Ако някой иска още по темата, имам и рецепта за мъфини без захар, които стават чудни  Simple Smile

Перкей Авот е част от Мишна, доколкото помня, специфичното за него е, че се занимава с морални дилеми - как трябва да се държи човек, не е просто заповеди и обяснения. Това беше за Авива, пък и да не съм съвесем оф-топик  Peace

bouquet на всички!

Талинда, както Ментов каза снощи на фармацевта - не е проблем да изцедим кърма и в нея да сложим пробиотика, проблемът е да върнем след това кърмата в гърдата, от където бебокът я суче  Mr. Green Благодаря ти много за предложението, разувства ме много  Hug Мъжът ми си взе един ден болничен, той е на нашето дередже, но помага...

# 564
Е щом г-н Ментов е на разположение на болните души, нека спретне и една оздравяваща супичка за мама. Simple Smile И дай Боже още днес да се почувствате по-добре всички!  Hug
За захранването на бебо ти още преди подробно беше обяснила как точно го правите, но мисля, че няма да му навреди да му даваш млякото с лъжичка, пък той след време сам ще се научи.

# 565
Момичета и момчета , с това темпо ако вървим , скоро идва новата тема , може ли да я подготвя аз ?  Wink
И в тази връзка  кои училища и детски градини ( ясли ) частни и държавни са свързани с еврейската общност ? За 134-то СОУ знам , но ако някой знае и друго  Hug  В сайта на Синагогата пише и за детска градина , в сградата на Бет Шалом , но в гугъл ми излизат и резултати за други детски градини и ясли но без адрес  Thinking

# 566
  • София-България, Израел - където си поискам
Авива, детска градина има в сградата на Бет Шалом, но тя е от сравнително скоро и затова няма информация. Има и още една градина в София и за  двете се плаща.   Peace. За училище е само 134 СОУ.

# 567
  • Някъде там...
Ментуш, малаух е това което търсиха моите приятели  Peace
Изпит- 74 %
Следващ: на 14.02, разчитам на вашите палци  Peace
Мятам се да спя, че съм размазана  Tired

# 568
Браво Бубенцее  Party Ще стискаме и на краката  Grinning

Жаки , мерси за инфото , а какъв е адреса на другата градина ? Правя линкче с основните обекти свързани с еврейското общество в България , така ,че всякаква информация ще е полезна . За сега само като ,че ли в  София се сещам  newsm78 

# 569
Браво Бубеnewsm74 Hands Clap
Хубава датичка е 14-ти  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Момичета, а вие мартенички слагате ли си на 1-ви март?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт