Израел-52

• 38 289
  • 739
  •   1
Отговори
# 585

Не съм пробвала чай, реших да съм тарикат и да си взема джинджър месукар. Ние имаме коренче, което може да се настърже, но какъв е този сух джинджифил, май не съм засичала?  Thinking
Бляк...как го ядеш това? Sick  Не ми харесва изобщо...
Този сухия джинджьр го купувам от Тева Еден Маркет, но сигурно го има и в други 
'природни' магазини.
Този пресният е май за готвене...Слагат го на разни манджи.Не съм го пробвала на чай.

Бубе, по-добре иди на лекар. Не се знае дали е сухожилие. Понякога мястото просто трябва да се обездвижи, друг път да се намаже с нещо,трети път да се загрее и т.н.

# 586
  • Някъде там...
Бубе, по-добре иди на лекар. Не се знае дали е сухожилие. Понякога мястото просто трябва да се обездвижи, друг път да се намаже с нещо,трети път да се загрее и т.н.
Още не съм ходила да си оправя здравните  Embarassed

# 587
Подкрепям. Peace Но щом не са ти в ред здравните и не можеш да се консултираш с лекар, постарай се ръката ти да е в покой и да не я натоварваш дори минимално и й сложи студен компрес (лед в торбичка или охладена в камерата мокра кърпа) - ще те облекчи.  Peace Може би си я претоварила.
А зеленилки колко обичам само!  Crazy Коприва, лапад, спанак - много са ми вкусни във всякакви манджи.
Червеничко, малко пресен джинджифил настъргвам в зеления чай по време на запарката. Придава много деликатен и екзотичен привкус. Преди година се пробвах и да го мариновам, защото правих суши и исках да бъде гарнирано с лентички джинджифил. Леле какъв зор беше докато го нарежа с белачката за картофи. ooooh! Но се получи страхотен, а и сушито ми стана супер като за първи път (то от тогава не съм и повтаряла де, но пък пазя снимки  Blush).
Понеже обичам да експериментирам с вкусове, от време на време в кафето слагам семенцата от 2 шушулки кардамон, но не ги стривам (от мързел  Blush), а направо ги изсипвам чашата. Мноооого ми харесва така!

# 588
  • Някъде там...
Понеже обичам да експериментирам с вкусове, от време на време в кафето слагам семенцата от 2 шушулки кардамон, но не ги стривам (от мързел  Blush), а направо ги изсипвам чашата. Мноооого ми харесва така!
Sick Гадост...Ако искаш ще ти пратя готово кафе с кардамон, само че турско кафе с кардамон  Sick

# 589
  • На дивана, под юргана
Манголад, манголад... Ако беше манго+шоколад, нямаше хич да му простя - слагам го №1 в предпочитанията си!  Wink

# 590
  • Някъде там...
Хахаха Тиги, още не е сезона на мангото  Mr. Green

# 591
  • На дивана, под юргана
Хахаха Тиги, още не е сезона на мангото  Mr. Green

За мечтите сезон нямаааа!

# 592
  • Някъде там...
Обожавам манго  Heart Eyes Слагам го в хладилника, като се охлади го беля, наразвам и връщам пак в хладилника. Костилката замества сладолед, кото вече няма какво да изтържа от костилката се мятам на плода. Обичам и сок от манго, дори и този на Пригат (нашия сок Присан). Само след ядене на плода после пада едно чистене на зъби от тези шантави власинки, но се преживява  Peace

# 593
  • На дивана, под юргана
Peace
Ако нещо наистина ми липсва в България, то това е хубаво и вкусно манго!

# 594
    И аз съм почитател на мангото Crazy
    Бубе, браво за изпита, а за квартирата, нъц...Много мухъл, течове и т.н То и не е толкова близо до вас, по-близо е до Йокнам.
    Джинджифила е много добър на чай, пресния, настърган и отгоре водата, не е люто Peace
    Да ви кажа млякото от ориз е далеч по-вкусно от соевото Sick
    А, Бубе за ръката-трябва да се обездвижи с ластичен бинт или нещо подобно Peace

# 595
  • Някъде там...
Ееееееее жалко Мимкис, а аз вече правих планове за едно страхотно лято  Sad Иначе и Йокнеам ми е близко и автобус имам до там, жалко, че не сте успели. Ръката ми иначе е стегната, вчера я мазах с онези миризливите ама все същата  Tired
Тиги, на теб ти липсва истински мангото...Аз няма да изброявам, че то всички плодове ми липсват просто. Вчера свеки седнала да ми обяснява какви са вкусни плодовете в Н.Зеландия  Crazy а аз и викам альоооо аз не съм се родила тук, познавам истинския вкус на всички плодове  Joy Обаче това на което усещам най вече липса а вкусната кайсия, праскова и череша  Tired Забравих да спомена и цялостната липса на малини и капини  Tired

# 596
Малини, къпини, боровинки и череши- това е което ми липсва. Да ям череши направо от дървото и да си закича "обички"  Crazy.
Още нещо, което не се яде, но ми липсва- миризмата на люляк и люлюковите майски нощи... ех...
Добро утро и шавуа тов!

Пп Мимкис, квартирата ли ще сменяте?

# 597
  • Някъде там...
С малините смятам да си реша проблема следващия път като си ходя до Бг, но черешите...  Rolling Eyes

# 598
Честит ви Св.Валентин и/или Трифон Зарезан!  bouquet Кой каквото празнува!Обичайте се! Наздраве!

# 599
Честит празник на всички!

Имам един малко странен въпрос, но
някой знае ли дали в София има ресторант
в който се сервира кашер храна?
Звънях в синагогата, в Еврйският културен дом,
в Организация Шалом, но никъде не ми вдигат.

Общи условия

Активация на акаунт