Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 614
  • 233
  •   1
Отговори
# 120
Настоявайте честе нещо повече от другите,но сте в голЯяяяма грешка.

Ясно е, че сме повече - половин България сме.
Е и?! ooooh!

# 121
  • София
изключително вредно явление, защото не се конкурират толкова с умения, а не са ориентирани в пазарана на трудаи и се продават двойно по-евтино.
 Peace

Мислех да се въздържа, но няма  Laughing
Горното за мен е най-популярното невярно клише. Няма как да не си от града в който живееш, т.е. да нямаш жилище собствено и да плащаш наем и да продаваш труда си на по-ниска цена. Животът под наем автоматично вдига цената на труда. Ако човек от София (в случая) може да си позволи да работи за 800 лв., човек от провинцията ще се спазари за минимум 1000 при същите условия с добавка наем.
Допускам изключение единствено за работещи студенти, живеещи на общежитие.

# 122
това Мейдынли, не е вярно. Хората от селата особено са готови да работят и за по 500 лева, защото това пак е 2 пъти повечэ, от колкото изкарват роднините му в родния край. Сьщото е и с повечето эмигранти. Радват се на некви трохи, но после осьзнават горчивата истина.

# 123
Е, как не съм познал, нали си уж 4-то поколение софе, а се фукаш че Трещито го приели в СУ.
Ще се охарчиш за квартира ли?
Вълче му викам. Знае да дави, дърпа, къса, хапе. Има хъс и за работа, и за живот.
Аз пък съм Кучка. Приятно ми е. Laughing

# 124
   Досега не съм се включвала в такива теми за провинцията и софиянците. Но толкова глупости и смехотворни изказвания прочетох в тази и от двата лагера, че даже не успях да се засмея, но пък ме изпълни огромно желания да я оспамя.

# 125
Настоявайте честе нещо повече от другите,но сте в голЯяяяма грешка.

Ясно е, че сме повече - половин България сме.

Ахххх, лелеее, лелеее .... smile3532

# 126
  • София
Толкова навътре я взеха някои тази дискусия, че си забравиха чувството за хумор някъде при документите за местожителство и акта за раждане ooooh!

# 127
Никакво чувство за хумор. Това е моят град, обичам го.  И не понасям разни да говорят  простотии. Не съм обидила никой друг град.  Но не търпя вечно да обиждат моя. 

# 128
това Мейдынли, не е вярно. Хората от селата особено са готови да работят и за по 500 лева, защото това пак е 2 пъти повечэ, от колкото изкарват роднините му в родния край. Сьщото е и с повечето эмигранти. Радват се на некви трохи, но после осьзнават горчивата истина.
Имам доста познати, които отидоха да работят в София и съм съгласна с горенаписаното. И аз им се чудя защо са там като парите не им стигат и на едно културно мероприятие да отидат.

# 129
  • София
Никакво чувство за хумор. Това е моят град, обичам го.  И не понасям разни да говорят  простотии. Не съм обидила никой друг град.  Но не търпя вечно да обиждат моя.  

Трещи, това е и моят град, нямам намерение да го напускам, но съм реалист и търпя всякаква критика когато е оправдана. Не мога да си кривя душата и да твърдя, че софиянци са по-умни, по-грамотни, по-възпитани или, че животът в София е по-хубав или по-пълноценен от където и да било другаде. Това, че половин България се е изсипала тук се дължи точно на тези митове, че в столицата е прекрасно и е едва ли не меката на културата и високоплатения труд... Е, подлъгват се хорицата и идват тук, но остават с пръст в уста (да не кажа друго място) като осъзнават, че заплатите са по-високи, но цените и наемите също, че е мръсно, че хората масово са бързащи и озлобени, че да ти се усмихнат в магазина или на улицата се смята за нещо ненормално, а "Добър ден", "Моля" и "Благодаря" са почти мръсни думи... Е, да, ама вече като са дошли се научават да живеят така защото някой ги е излигал, че е престижно да си софиянец и едва ли не си мислят, че ще станат за посмешище ако се върнат в родното си село сякаш са се провалили в начинанието да живеят редом с "великите" столичани  Tired

# 130
Че има високоплатен труд - има. Ноооо, той си има респективните изисквания. Имам познати програмисти, финансисти, одитори...с редки езици. Който му стиска - да заповяда.

# 131
Толкова навътре я взеха някои тази дискусия, че си забравиха чувството за хумор някъде при документите за местожителство и акта за раждане ooooh!
А, нова си още и не си им свикнала  Simple Smile Този род теми от години протичат по един и същи начин: най-напред Лиляна обяснява какъв отвратителен град е София и как пари да й дават, няма да стъпи там, след това Вълкът се включва с Вълчето, което скъсва задниците на тъпите софета; в последните 1-2 теми наблюдавам и подкрепление от страна на Пипилота, която обяснява как няма провинциални комплекси. От другия отбор играят Трещерица Павето и Бабилия, за която подозирам, че е Богдана Карадочева (или поне втората истинска кореняк-софиянка)  Simple Smile

# 132
Аха, и Трещерица все си обещава да си трае, ама не издържа.
И стига с тази София, дайте да изберем някой друг град и да го плюем. 

# 133
  • София
Хахах, Дона, благодаря за разясненията. Ще си ги запиша за да знам следващия път да не си развалям маникюра да цъкам напразно по клавиатурата  Joy

# 134
  • Варна
То направо е за тема "Кой на какви ключови думи реагира във форума"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт