Учениците в провинцията с по-добро образование от софиянчетата

• 8 585
  • 233
  •   1
Отговори
# 165
не, бе, те нищят разликата западни и източни провинции!

И западна и източна столица?  Mr. Green
Пу-пу-пу, имало по-зле и от нас! Не ми се мисли, ако София вземе, та се разцепи на две през жълтите павета!  newsm43

# 166
не, бе, те нищят разликата западни и източни провинции!

И западна и източна столица?  Mr. Green
Пу-пу-пу, имало по-зле и от нас! Не ми се мисли, ако София вземе, та се разцепи на две през жълтите павета!  newsm43
Е тя се е разцепила на северни и южни предградия  Simple Smile

# 167
ужасссс-провинциалните деца са по-образовани от Софийските Stop-е това мога само да си го обясня с факта че деца, от софийските училища взели участие в тестовете са от провинциални семейства обитаващи СТОЛИЦАТА

# 168
ужасссс-провинциалните деца са по-образовани от Софийските Stop-е това мога само да си го обясня с факта че деца, от софийските училища взели участие в тестовете са от провинциални семейства обитаващи СТОЛИЦАТА
...а тези, образованите от провинцията, са всъщност софиянчета... ooooh!
 Joy Joy Joy

# 169
  • При хората, които обичам
Chrisimommy, това е за теб:

"Основна функция на пунктуацията е да отразява синтактичното и интонационно разчленяване на текста с оглед на неговото по-лесно и вярно, адекватно възприемане, разбиране при четене."

Ако редактираш текста си, може и да разберем какво искаше да кажеш.
До тук има поне 3 или 4 неграмотни опита да се докаже грамотност, не си единствена. Много сте, силни сте.

# 170
   Пипи, най-учтиво ще те помоля преди да пишеш да се информираш. В провинцията образовани хора няма.   Naughty

# 171
  Пипи, най-учтиво ще те помоля преди да пишеш да се информираш. В провинцията образовани хора няма.   Naughty
Нали това казвам и аз - ако случайно се срещне образован човек, то той всъщност е софиянец, емигрирал в прованса. Joy

# 172
...
 най-напред Лиляна обяснява какъв отвратителен град е София и как пари да й дават, няма да стъпи там, ...
Много си права, че не харесвам София, дори и студентството си не съм изкарала там. В тази тема обаче ме засегна повече репликата, че софийските учители за нищо не ставали. И не защото са софийски, а защото са учители, на които това им било работата - да образуват трайна грамотност, без значение има ли приемственост отсреща или не.
Нямам наблюдения над софийски ученици и не мога да направя сравнение. Знам обаче какво е да си учител, без значение в София или Ямбол, затова имам долу-горе представа на какво се дължи разрастващата се неграмотност.

На какво се дължи?
Масовото мнение тук е, че се дължи на семейната среда. Аз смятам че учителите и училището са отговорни за грамотността на учениците си.

# 173
  • София
А ако не са родителите, кой ще поправя грешките, допуснати от учителите?  Wink

Не обвинявам учителите, и те са хора, нормално е да сгрешат, особено ако и тях техните учители са ги научили неправилно. Относно онова "й" като окончание на множественото число, дъщеря ми във втори клас каза, че госпожицата така им е казала, отне ми доста време, за да й втълпя, че не е правилно.

# 174
Chrisimommy, това е за теб:

"Основна функция на пунктуацията е да отразява синтактичното и интонационно разчленяване на текста с оглед на неговото по-лесно и вярно, адекватно възприемане, разбиране при четене."

Ако редактираш текста си, може и да разберем какво искаше да кажеш.
До тук има поне 3 или 4 неграмотни опита да се докаже грамотност, не си единствена. Много сте, силни сте.

и все пак си ме разбрала  Grinning. Поста ми е в стила на темата-глупав!

# 175
  • При хората, които обичам
Това, че съм те разбрала, не се дължи на теб.

# 176
А ако не са родителите, кой ще поправя грешките, допуснати от учителите?  Wink

Не обвинявам учителите, и те са хора, нормално е да сгрешат, особено ако и тях техните учители са ги научили неправилно. Относно онова "й" като окончание на множественото число, дъщеря ми във втори клас каза, че госпожицата така им е казала, отне ми доста време, за да й втълпя, че не е правилно.

Аз бих говорила с учителката, за да се убедя че дъщеря ме не е криворазбрала правилото. Ако учителката наистина преподава такива глупости, бих говорила веднага с директорката. Неграмотните учители не са незаменими и въобще не ги извинявам. Ако няма резултат, бих сменила дори училището. Не се примирявам с лоши учители и лоши училища.
Смятам, че в такъв тип намеса се изразява ролята ми на родител за ограмотяване на децата ми, а не всеки ден след часовете да им обяснявам как еди какво си, което учителите са предали, не е вярно, а е вярно еди-какво си.
Такава ситуация е просто абсурдна.

# 177
  Пипи, най-учтиво ще те помоля преди да пишеш да се информираш. В провинцията образовани хора няма.   Naughty
Нали това казвам и аз - ако случайно се срещне образован човек, то той всъщност е софиянец, емигрирал в прованса. Joy

Софиянец да се престраши да емигрира при простолюдието? Че то им е под нивото.

Надявам се да не обидя никого. Не че ще си разваля настроението, но не това е целта ми. Просто има мнения, които колкото и да ми е тъжно за авторите им се опитвам да приемам на шега.

# 178
  • София
Аз пък си мечтая един ден да емигрирам на село. Да си паса овчици и да чета Достоевски под сянката на някое дърво. Пък нека гражданята ме имат за проста докато си скъсват гъза от работа в някой тъмен офис.

# 179
  • Пловдив
Аз пък си мечтая един ден да емигрирам на село. Да си паса овчици и да чета Достоевски под сянката на някое дърво. Пък нека гражданята ме имат за проста докато си скъсват гъза от работа в някой тъмен офис.
Явно никога не си пасла животно Laughing И аз имах подобни идилични представи до скоро, обаче ме уредиха да паса едно стадо като помощник-пастир един ден. Не повторих.

Общи условия

Активация на акаунт