Консултация с Логопед

• 184 293
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 510
  • София и там където не се пуши
аз пък се сещам че в двореца на децата правят сутрешни занимания за деца на възраст за детска градина (лятото знам че може и ден за ден да си плати човек). Там им правят хубави забавления такива, че после не искат да ходят на детска градина. От опита, който имам от първото си дете знам, че човек трябва да попадне на ЧОВЕК учителка, а в днешно време е много трудно, защото аз за второто си дете попаднах на ХОРА, които отлично си гледаха работата, дори агитираха останалите деца да помагат в логопедичния му проблем, а ние отделно си ходехме на логопед, ако бях попаднала при други учители не ми се мисли какво щеше да стане.

# 511
Не си спомням как се казваше тази детска градина до Дом"Надежда" в "Младост"/помагайте,мами от София/, но там имаше логопед доколкото си спомням/ защото имаха специална група/. Така че можеш да запишеш детето в масова група в градината, а детето да си ходи при логопеда.

17 ОДЗ и дом "Надежда", с директор - г-жа Афузова, разполагат с екип от специалисти, които работят и в сферата на первазивните разстройства. Колеги от там изнесоха на семинара за аутизъм (миналия септември) интересен доклад- презентация за една лятна програма, (разработена от тях), за работа с деца. Wink

# 512
Какъв е адресът на Държавния логопедичен център в София?

# 513
  • София
http://www.logoped.hit.bg/index.htm

Цитат
тел.: 983 27 54
факс: 983 53 60
e-mail: logo_c@abv.bg

# 514
Може ли някой да ми каже координати на логопед във Варна, не искам да е само по обява, а да е изпитан, препоръчан...Благодаря Ви предварително!

# 515
Здравейте!Искам и аз да задам няколко въпроса но първо да обясня какво е положението.Дъщера ми Айда е с ген.заб. фенилкетонурия и сега  е на 1г.9м. но с корегирана възраст 10м.До 6м.възраст се развиваше нормално и после спря.Ще ви спестя ада през който минахме вкл.направи и гърчове-синдром на Уест които вече са овладяни и така на 1г.4м.разбрахме диагнозата.Казва мам баба буба не къх хъъър но не изговаря звука т и п.Като й казвам тати ме гледа съсредоточено и прави устата но не може.Обича да й пеят и ако и казвам стихче също се опитва да имитира.Ние живеем в малък град и не мога да намеря логопед.Съгласна съм да я водя в Стара Загора на такъв стига да е добър специалист.Може ли да  ми препоръчате такъв и за мен е важно да чуя и вашето мнение.Предварително  благодаря!

# 516
Здравейте,
можете ли да ми кажете някакви упражнения за звука"Р"? Синът ми е на 7 години и може да казва "Р" само когато отпред седи "П" или"Т" а след него "И". Доколкото знам това е първата комбинациа от звукове за научаване на "Р", но незнам как да продължим напред. Чела съм за мнго упражнения за всякакви други звуци, но за Р никъде не съм срещала. Благодаря Ви

# 517
Някой може ли да ми даде координати на логопед във Варна? Прегледах колкото можах темата, но не видях никъде. Ако има кажете поне горе-долу страницата.
За мен става въпрос ако има значение, не е за дете.

# 518
  • София, в офиса
Във Варна има много логопеди - в логопедичния център, в Карин дом, в ДМСГД на д-р Джанкова, в училището за деца с нарушено зрение. На лс ти пращам два телефона

# 519
Здравейте, дъщеря ми е с кохлеарен имплант .Интересуват ме упражнения за  '' К'' - и как да го автоматизирам ?

# 520
  • София, в офиса
децата с кохлеарен имплант работят с речево-говорни терапевти - сурдопедагози, защото начина по който се поставят завуковете е по-различен, напиши в кой град си и ще потърся къде да отидеш

# 521
  • в края на града
Аз бих искала да попитам за някакъв учебник, сайт, каквото и да е за правилна артикулация, дикция или и аз не знам как да го нарека. Става въпрос за упражненията ни вкъщи, Яни е с кохлеарен имплантант, сега се работи върху говора, проблемът е, че самата аз имам неправилен говор и неправилно изговарям и в къщи почти не можам да правим тези упражнения, само слуховите. Гледам общо взето рехабилитаторките как изговарят и имитирам, ама ако можех да попрочета щеше да е още по-добре. Става въпрос за начина, по който се произнася правилно, например гледам водещите новини имат много добре артикулация, някакъв такъв учебник... Предварително благодаря   bouquet.

# 522
  • София, в офиса
сайт няма, учебници има във всяка библиотека - търсиш учебник или книга за техника на говора. Има сайт за хората със слухови натушения , ще го потъртся.
А ако искаш ела един ден на гости до кабинета ми, ще ти покажа

# 523
  • в края на града
Благодаря ти много Нина, ще търсим такъв учебник и ли книга, няма да те ангажирам в кабинета (да ме учиш мен  Embarassed), без това си претрупана с работа. Още веднъж мерси   bouquet

# 524
Петя, може би и учебник по фонетика би ти помогнал - там има подробни описания на начина на учленяване на звуковете. Аз съм учила по един син учебник, имаше и картинки, но не помня авторите  Embarassed  Със сигурност ще има такъв учебник в книжарниците на Ректората или в книжарницата на ФНПП. Както и 1. том - Фонетика на Граматиката на БАН. Само не знам такова теоретично описание дали ще ти е много полезно  Confused

Общи условия

Активация на акаунт