Консултация с Логопед

• 184 286
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 525
Мамчета,синът ми е на 6 години и говори почти на бебешки.Може ли някой да ми каже координати на добър логопед в София - досега не сме се консултирали , все го чакахме с времето да се оправи...Благодаря ви предварително!

# 526
  • София, в офиса
здравей натали,
не е лошо да се регистрриаш, за да получаваш лични съобщения - като координати на някого и да напишеш малко повече за сина ти - как е роден , има ли други проблеми, защо не говори според теб, за да те насочим към тези, които са подходящи за проблема

# 527
Благодаря за вниманието,nnnnina ,и така: синът ми е роден нормално,слава богу се развива добре.Проговори рано,около 1 година и 10 месеца.В началото не ми правеше впечатление, че нещо не е наред,но като порасна ,в детската градина госпожата ми каза да обърна внимание на говора, защото определено има проблем с произношението.Действително като се заслушам в другите деца,синът ми звучи много бебешки.Когато беше на 5 години имаше временно проблеми със слуха - беше се събрала течност в ушите , в следствие на третата сливица,но после това отшумя.Надявам се проблема да е чисто механичен, ама знае ли човек.

# 528
Nnnnina,rakspin e името ми след като се регистрирах, natali беше заето.

# 529
  • Бу-у-урга-а-ас
Няма да е лошо още преди да отидете на логопед да направите една контролна аудиограма. Все пак сте имали проблем преди време и е възможно слухът да не се е възстановил напълно. Поискайте направление от личния лекар и от там си запишете час в ИСУЛ - отделението за УНГ.

# 530
  • София
Аз искам да питам има ли някакви занимания през лятото, или все пак да оставя Дияна за новата учебна година, т.е. септември месец.

# 531
  • София, в офиса
занимания има и през лятото, Ан мари, но в частните кабинети,
а какво и е на Диана, че и трябват занимания през лятото?

# 532
  • София
Има проблеми само с "Р" и твърдо "Л". Явно ще изчакам септ. месец и ще я запиша в кабинета към 54то у-ще в Толстой.

# 533
Аз съм от София и дъщеря ми е кохлеарноимплантирана преди 3 години. Правени са и упражнения със сонда за'' К''  аэ в къщи ги правя с лъжичка , но трудно излиза без нея  ''Ка  Ка Ка '' става  веднага'' Та  Та Та '' ,а эа автоматизация не може да се говори. Някоя от вас майките член ли е на АРДУС-Асоциация на родителите на деца с увреден слух? Къде ходите на рехабилитация?

# 534
Здравей lusil-l, аз също съм майка на момченце с кохлеарен имплант, но той е имплантиран скоро и все още почти не говори. Тук пишат още няколко майки, но всичките са на скоро имплантирани дечица. Нашите деца са малки и ходят в яслата на "Орехова гора" и в болниците на рехабилитация. Аз съм член на "АРДУС", но май само плащам членски внос, не съм особено активен член. Embarassed Затова пък се опитвам да бъда по-активен член на БАКИ (Българска асоциация "Кохлеарна имплантация". Знаеш ли за тази организация? А знаеш ли за конференцията, която ще се проведе тези петък и събота за проблемите на кохлеарната имплнтация? Ето повече по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=90103.0 Добре дошла в нашия форум! Ще се радваме, ако пишеш тук по-често! И накрая - ето още един форум, който е само за родители на деца с импланти: http://www.centillion-bg.com/forum/index.php?sid=c808012a8696d98fac45b8d0628971b2  bouquet

# 535
Здравей Йепе ! Знам за  бъдещия семинар дори се ангажирах да го посетя и да изготвя публикация за информационния бюлетин на АРДУС. Ще се радвам да се запознаем там . Аз съм член  и един от съорганизаторите на БАКИ . Преди 3г парите за КИ бяха спрени -КИ бяха извадени от списъка на пом .тех . средства за инвалиди и операциите бяха спрени . Тогава Влади и Бистра Илиеви , Нина Горанова  Руми Петкова  ни организираха ,започнахме здрава медийна и институционна атака и успяхме да издействаме ангажимент от ЗК . Та БАКИ се създаде за да може юридически да имаме контакт.Беше ли  на  събранието  в читалището през февруари може там да сме се видели-да не си майката на Иления? Дъщеря ми преди 2г завърши яслата при Светла Радоева и Пепи Златанова ,разкошни като хора и рехабилитатори . В коя болница ходите на допълнителна рехабилитация-в ИСУЛ при Руми или във ВМА? От написаното разбрах че скоро сте  имплантирани ,та въпросите за застраховките са ти по-далечни , но нашата гаранция на процесора изтича този месец и аз съм много притеснена как ще опазваме тази скъпа вещ. На конференцията неминуемо ще се обсъжда и това,той Влади отдавна драпа по този въпрос  .За сега е това .  Обещавам да се включвам по-често!

# 536
Извинете, че така изместихме темата!!!

lusi-l, ще ти напиша лично съобщение. До скоро!  bouquet

# 537
здравейте.И аз имам един въпрос.Имам син на 3г и 5месеца.Проговори късно.Сега говори но неправилно.на топка казва-копка,баба Марта-баба Парта,мечо-фечо,мед-фед,голям-бодан,и още такива.незнам какво да правя.говорих с госпожата в градината да го види логопед, тя ми казва че било рано.моля дайте ми съвет.

# 538
  • София, в офиса
пипелота, никак не е рано, късно е даже. При първа възможност отивайте на логопед. В Пловдив поне има много

# 539
Благодаря.ще действам,а имате ли координати на някой логопед в Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт