Как се справяте с гнева си?

• 6 827
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Като ми припуши сериозно, ми трябва физически отдушник. Само с броене до 10 и хубави мисли не става. Затова намирам нещо непотребно и му виждам сметката  Twisted Evil Например смачквам кутия от нещо, разкъсвам вестник, сритвам нещо дето знам че няма да се счупи (и няма да ми счупи крака). Ако няма нищо подходящо наоколо, яхам колелото и карам като луда, или тичам. Нещо дето да ме измори физически. После ми олеква и се чудя що за глупости съм вършила.

Като малка бях доста гневно хлапенце, но пред хора послушна и добричка, и имах страшно насъбрани негативни емоции. Ходех на карате и като ни караха да ритаме и боксираме дюшека, си представях че ритам някой който ме е ядосал - мноооого помагаше! Ако имаше къде наблизо да ходя, бих се записала пак, тъй за отдушник.

# 46
Когато съм много ядосана се усамотявам ,за да не нараня някого   Crossing Arms

# 47
Когато усещам жУпела във вените си отивам на джогинг или фитнес,може и на шопинг в някой огромен МОЛ.....и на скейборд се подвизавам за радост на сина...карам ски....А при силен вулканичен огън започвам да се смея насилствено и минава....При продължителен започвам занимания с висок адреналин,колкото  натоварвам тялото толкова отпуска психиката.... Mr. Green

# 48
Когато съм много ядосана се усамотявам ,за да не нараня някого   Crossing Arms

И аз така правех , ама вреди!
Сега вече бълвам огън и жупел, ужас . Понякога се мразя, след казаното. Но олеква.
Завиждам на тези , които започват да чистят или бъркат с парцал по видими и невидими дупки.
Мен това ме доизнервя , иначе къщата ми щеше да е образцов дом , но вече я няма и тая титла ... Grinning

# 49
Зависи какъв е гнева.Понякога
-го отнася милото
-рева на две-три песни
-слушам силно музика
-мия чинии или чистя печката
Напоследък обаче всичко ми е преко к*ра и нищо не може да ме ядоса.

# 50
Майка ми, когато беше много ядосана, започваше да тупа килимите.
Аз, понеже не тупам, започвам да чистя. Мразя да чистя, ама като съм ядосана, много ми спори - като цяло стадо чистачки съм ефективна. И още три допълнително.
В никакъв случай! Това значи да потроша половината къща или да се осакатя.
Когато съм бясна на работа мълча, защото не съм в състояние да изричам думи.

# 51
На работа се усмихвам на сила, започвам да говоря бавно,тихо с подчертано главни букви на всяка дума. За сега действа безотказно.

В къщи крещя. Казвам си всичко на момента, че и нещо от горе. За това отгоре понякога съжалявам. След като се някрещя си сипвам едно и паля по някоя цигара. Добре, че се случва рядко да изпушвам, че ще го докарам на битов алкохолизъм.

# 52
Пускам си Металика! Странно е, но това е единствената музика, която ме успокоява и зарежда. Преди малко шофирах слушайки Master of Puppets и не се ядосах на нито един шофьор - обикновено от устата ми през минути се чува по едно "идиот", "кретен" , "патка" и т.н. Mr. Green

# 53
...Моята врата към хармонията се нарича лечение с прана. Знам, че това изречение ще отприщи всякакви реплики!   bouquet
Честита Коледа, да е светла и щастлива за всички!

Не те разбрах. Какво е "прана"?
Най-опростено казано-енергия.

Имам един трик от йога- разкрачвам се и вдигам захванати ръце нагоре(все едно че ще цепите дърва),после със силен вик-ХА дървото се разпердушинва Mr. Green За съжаление не навсякъде е приложимо. Ако усетя,че имам много натрупан гняв или негативизъм, задължително намирам време за изтощителна кардиотренировка,последвана от горещ душ Heart Eyes

# 54
  • София
Не се справям, за съжаление. Крещя и вкъщи, и на работа, когато се ядосам. Вкъщи сме като италианско семейство. Лошото е, че нямам спирачки пред кого крещя - случвало се е и с шеф да се карам. Confused След 5-10 мин. ми минава и нещата за мен са ок, ама върви се обяснявай...
Напоследък се опитвам да избягвам ситуации, които ме изнервят, лошото е, че в ПМС всичко ме вбесява. Мъжете са привилегировани в това отношение, нямат такива бушуващи хормони. Simple Smile
Йогата и на мен ми помага за спокойно състояние, трябва да я практикувам по-често. Peace

# 55
  • No Line On The Horizon
Пия си редовно хапчетата  Grinning

# 56
Не се спрявам  LaughingВикам,крещя и в повечето случай хвърлям по мъжа си/той ме изнервя в повечето случаи/ предметите около мен.Аз съм много нервна,но ми минава за по 10-20 минути/като на невменяемите  Crazy/.Когата съм изнервена ставам крайно отратителна-освен,че чупя и крещя много ми се отпуска езика с обидите,ставам много иронична ooooh!Милия ми мъж как не ми е завъртял главата в някоя караница.Явно и аз трябва да започна да пия хапчета  Laughing

# 57

Това ми се вижда най - разумно. Simple Smile
По принцип съм много спокоен човек и рядко някой може да ме разгневи, а ако се случи хапя лошо. Wink

# 58

Това ми се вижда най - разумно. Simple Smile
По принцип съм много спокоен човек и рядко някой може да ме разгневи, а ако се случи хапя лошо. Wink

Хахаха  Joy....зъболекарите само това и чакат!!!!
Аз пък залагам на боксовата круша...а риболова ми изчерпва гнева напълно...!!!! Laughing

# 59
Не мога да се владея като съм ядосана  #Cussing out Викам, понякога чупя... Лоша съм.
 Идеалният вариант при мен е да се ядосам на човек, който в момента не е около мен. Така до срещата ми с него премислям какво да му кажа, как да реагирам. Това ми "обира" малко от яда.
 Напоследък обаче заради бременността се старая да не се връзвам много и да го давам по-спокойно. В момента даже приятелят ми ми вдигна кръвното. Бях точно пред заспиване, но като ме ядосаха просто няма как да заспя. Затова влязох във форума да се посмея.

Общи условия

Активация на акаунт