Резултат при болест на Даун?

• 128 325
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Princess Leia,
благодаря ти от сърце за бързия и успокоителен отговор!  Hug
Наистина се почувствах по-добре, след като прочетох, че меродавен е интегрираният риск. Решила съм да потърся проф. Кременски, като за начало във форума, след  феталната морфология на 28, за да е по-пълна картината. А дотогава ще се моля всичко да е наред с бебчо.  Praynig

# 256
Oх това БХС... ранния ми беше 1:16000, а късния 1:65... просто изживях кошмар! Проф.Кременски е правилния човек, в крайна сметка при мен се оказа, че всичко е наред, но докато не се роди синът ми не се успокоих!

# 257
А защо при такъв хубав резултат при ранния БХС си правила късен?

# 258
А на какво се дължи такава драстична разлика в двата резултата? Кратунка, някой обяснени ли ти?

# 259
Виждам, че тук доста мами спорят кое е по-добро - амниоцентезата или хорионната биопсия. Обещах като препатила да дам скромно мнение. Наличие за Синдром на Даун може да се открие още на първата ФМ, ако специалистът, разбира се, е добър. При мен обстоятелствата протекоха точно по този начин - измери се нухалната гънка на бебето и изказаха съмнения - описвала съм го многократно в темата. Колкото до хорионната биопсия - да, тя е най-надеждният метод и това може да проверите при проф. Кременски.
А така искам да прегърна kiki_monik и да и вдъхна надежда...от която всъщност имаме нужда всички.

# 260
Не е задължително при синдрома да ги има както по -дебелата гънка, така и меките маркери. Затова се препоръчва УЗИ + скрининг, а не само УЗИ и след това при нужда и инвазивните методи.

# 261
  • София
Не е задължително при синдрома да ги има както по -дебелата гънка, така и меките маркери. Затова се препоръчва УЗИ + скрининг, а не само УЗИ и след това при нужда и инвазивните методи.
Така е, отделно дори  наличие на дебела гънка не винаги е предпоставка за хромозомна болест.

# 262
Тризомия 18 ли е Едуардс?

Моят риск за 18 е 1:43000.

magnet_for_happiness, ама ужасен ти е аватара, направо ме боли, като я гледам  Laughing

# 263
Тризомия 18 ли е Едуардс?
Да.

При теб какво ново, Блонди? Мина ли процедурата, кога ще имаш резултат?

# 264
Канелено ванилче, благодаря ти, че питаш  Hug Процедурата предстои, сега в четвъртък на обяд  Confused

# 265
Ще стискам палци! Hug Всичко ще е наред!

# 266
Блонди, имаш стиснати палци и от мен!  Hug

# 267
Съжалявам, ако съм изплашила неволно някой тук, или може би не съм се изразила правилно. Нямах за цел да кажа, че единствено по НТ може да се открие Даун. Разбира се, че се прави и скрининг, но нали се сещате, че при големи стойности от ФМ скрининга няма да е добър? Естествено, че са необходими и задължителни изследвания като хорионната биопсия или амнеоцентезата. Има и случаи, при които с големи стойности на НТ се раждат и здрави бебета. Не искам да бъда разбрана погрешно - просто споделям своя опит.

# 268
  • София
Добро утро, момичета!
Моля спешно да ми препоръчате лекар от Майчин дом, за да ми направи амниоцинтеза!
 Вчера бях на ФМ и уж всички показатели са в норма, но докторката отбеляза,че носната костица на бебето била много мъничка, а и то самото й се струвало вяло...И вземайки предвид резултатите от втория БХС + възрастта ми, ситуацията никак не е розова...Според нея амноицинтезата е задължителна в моя случай и аз се съгласих, още повече - познавайки себе си, знам, че няма да съумея да се абстрахирам от притесненията и да чакам спокойно още 5 месеца, докато дойде момента да се роди бебчо... Ще ви бъда безкрайно благодарна ако ме насочите, тъй като нямам никакво време, в петък най-късно трябва да се направи манипулацията, докато съм още в 19 седмица.
Благодаря предварително!

# 269
Здравей,
Кашпичка току-що се върна от там от амниоцентеза и е страшно доволна (и не само тя) от др. Цанкова. Дано има часове до петък, стискам ти палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт