Резултат при болест на Даун?

• 128 292
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
krassymira, 1 : 6 500 е резултатът на DELTA от първия скрининг.

# 466
Благодаря за уточнението, предполагам в такъв случай ще се стигне до амниоцентезата, заради успокоението.

# 467
Аз не мога да разбера само защо е нужно да се правят 2 скрининга? Какво означава ранен и късен и кому е нужно това объркване? Как е възможно изобщо риска да се променя в рамките на няколко седмици! Ако има генетична аномалия то тя се е получила още при зачеването, нали.

# 468
Да, така е, но понеже кръвното изледване не открива наличието на генетична аномалия, а открива наличие на някакви показатели, сравнени към други такива средностатистически показатели, затова се получават и такива различия предполагам. Това е определен риск на база показатели на бебето и определени кръвни данни, и то сравнени със средните такива.

# 469
Защото казват, че така се откривали до 95 % от болните. Казват, че ранния е по-точен от късния.
А защо изобщо го правят скринга и аз съм си го задавала този въпрос безкрай, след като няма диагностична стойност? Вероятно за статистиката и накрая казват благодарим Ви, че допринесохте за статистиката! Ала, ние ви благадарим за стреса и белите коси!
А пък защо се е получила тази фрапираща разлика при DELTA, само генетик работещ с програмата може да обясни.

# 470
На мен затова не ми допада кръвното изледване, само стрес носи и то във време, в което спокойствието е много важно.

# 471
  Спомням си, че когато обсъждахме резултатите от ранния БХС с моя доктор, думите му бяха, че за него по-важен и с по-голяма стойност е точно той. Каза ми, че не обръща чак такова голямо внимание на втория, но все пак било добре да го направим. Това, което е написала Krassymira, че тези кръвни тестове са си една игра на нерви е и моето мнение. Аз вече се побърках.

Къде ти е правено изследването в МД, нали?
. Да, в МД са правени и двете.

# 472
Няма как да не луднеш, моят мъж примерно още отначало не искаше да правим изследването, защото знаеше че всичко е ок, той и след това беше страхотно спокоен, аз обаче не можах да запазя присъствие и само за това мислех, но..минава, макар че сега не мислиш така.

# 473
Малко офтопик, може ли с такъв БХС да се докаже носителство на други наследствени болести - например бета таласемия или е валиден само за хромозомните синдроми

# 474
Скринингът е валиден само за 3 хромозомни болести, като късният предполага и откриването на дефекти на невралната тръба, които обаче при ехографско изследване са видими в доста по-ранен етап.

# 475
Здравейте! А какво мислите по следния въпрос - 1БХС 1:920 , 2БХС 1:170 , но интегриран 1:2700 (който би трябвало да е меродавният ) . Фетална морфология - отхвърля аномалии . Аз съм на 28 г. Дали е по-добре да направя и амниоцентеза?
П.п ако имам следваща бременност съм сигурна ,че ще прескоча БХС и ще направя амниоцентеза , но в по-малка седмица . БХС е точно игра с нервите ....

# 476
Зависи, според мен, колко си неспокойна в следствие на резултата, можеш и да си го спестиш, не е чак толкова голям риск, поне по мое мнение, но ако те кара да с изнервяш и да мислиш само за това - изхода е да минеш през амниоцентезата. Но всичко зависи от това каква ти е нагласата. Аз вчера прочетох, че мама, кочто си е правила БХС и е излязъл риск 1 към 1, а по-късно и амниоцентезата е показала бебе с аномалии, е избрала да роди и бебето е живо и здраво и нищо му няма, може би това се случва много рядко, но колко ще решат да раждат в подобна ситуация-аз нямаше, така че, зависи от нагласата ти.

# 477
Краси , благодаря ти!
Олее колко голям късмет е имало това момиче , явно наистина всичко е тото (както се казва при риск 1:10000 примерно пак може да ти това 1...) Да й е живо и здраво детенцето!

# 478
Благодаря, леко бременнене и не се притеснявай излишно, всичко ще е наред, а най-добре е ти да си спокойна и бебето ти ще е наред.
А относно амниоцентезата, тя се прави най-рано в 18 г.с.

# 479
а по-късно и амниоцентезата е показала бебе с аномалии, е избрала да роди и бебето е живо и здраво и нищо му няма

Това как е възможно? При изследването се виждат хромозмните нишки, т.е. броят им не съответства. Как тогава може да е здраво детето?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт