Резултат при болест на Даун?

• 128 044
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Нещо обърках постовете! Само исках да кажа БРЕМЕННА СЪМ! Днес си поревах на воля! ЩАСТЛИВА СЪМ!

# 196
Честито, мила!  Hug

# 197
  • София
Нещо обърках постовете! Само исках да кажа БРЕМЕННА СЪМ! Днес си поревах на воля! ЩАСТЛИВА СЪМ!

Леле КАК СЕ РАДВАМ миличкааааааааааааааааааа, ей днес си мислех за теб, даже ти писах в Скайп, сякаш съм усещала прекрасните ти емоции, много много гушки и целувки!!!!!!!!!!!!!!!!! СТИСКАМ ПАЛЦИ с теб съм!!!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 198
  • Пловдив
Снощи намерих тази тема и я из4етох на един дъх.Правих си БХС в 12 седмица,ли4ния ми риск е 1:1000,а биохими4ния 1:230(знам 4е не се гледа индивидуално).Проблема е,4е ми препоръ4ват и второ БХС за да се из4исли интегриран риск,но мъжа ми е категори4но против.Нухалната транслукация ми я замери АГ ,който ми следи бременноста-2.01мм.Според генети4ката била голяма,но като се за4етох нормата е .до 3мм newsm78.От на4алото на бременноста съм на хормонални препарати(имах отлепяне на сак4ето,както и с първата ми бременност,явно съм предразположена,имам прогестеронов дефицит),които ще продължа до 16 седмица.Не зная какво да правя,да заложа на ФМ или да си направя второто БХС без мъжа ми да разбере Embarassed.Цялото изследване ни струва 120 лева и масй няма как да скрия този разход,а и не ми се иска 4естно казано .Ох,моми4ета вие как бихте постъпили?Ве4е не знам кое е правилно Sad

# 199
  • София
И тук да те поздравя и да дам кураж, че всичко ще бъде наред Hug  Heart Eyes

# 200
  • София
Снощи намерих тази тема и я из4етох на един дъх.Правих си БХС в 12 седмица,ли4ния ми риск е 1:1000,а биохими4ния 1:230(знам 4е не се гледа индивидуално).Проблема е,4е ми препоръ4ват и второ БХС за да се из4исли интегриран риск,но мъжа ми е категори4но против.Нухалната транслукация ми я замери АГ ,който ми следи бременноста-2.01мм.Според генети4ката била голяма,но като се за4етох нормата е .до 3мм newsm78.От на4алото на бременноста съм на хормонални препарати(имах отлепяне на сак4ето,както и с първата ми бременност,явно съм предразположена,имам прогестеронов дефицит),които ще продължа до 16 седмица.Не зная какво да правя,да заложа на ФМ или да си направя второто БХС без мъжа ми да разбере Embarassed.Цялото изследване ни струва 120 лева и масй няма как да скрия този разход,а и не ми се иска 4естно казано .Ох,моми4ета вие как бихте постъпили?Ве4е не знам кое е правилно Sad
Аз мисля, че нищо няма да загубиш, ако направиш още един БХС Hug

# 201
Честито, kalimbi1! Лека бременност ти желая!

Princess Leia, аз лично не виждам никакъв смисъл от второ БХС - това е толкова безумно изследване, че няма смисъл да си даваш парите на вятъра. По-добре ги дай за ФМ при добър специалист и вече ако той види нещо съмнително, тогава  можеш да мислиш за по-сериозно генетично изследване /като амниоцентеза/, но дано не се налага.
Да, до 3 мм е нормата за NT и във вашия случай стойността изобщо не дава сигнал за проблем. /Изчела съм един куп дисертации по генетика заради вменен ни проблем/

# 202
Princess Leia, над 35 години ли си?

# 203
  • Пловдив
на 35 години съм,да,забременяла съм няколко дена преди рожденния ми ден.С първата ми бременност доктора ми беше против това изследване,за него беше важна ФМ във 20 г.с.Сегашния ми заради възраста ми го препоръ4а.Той ми замери на УЗ мерките,не съм ходила при специалист по ФМ.Възрастовия ми риск(за жени на 35 г)е1:370,а ли4ния ми е 1:1000 и затова се 4удя какво да правя.

# 204
Ако някой знае дали приема на прогестеронов препарат влияе в/у БХС и как точно влияе нека да обесни.

# 205
  • Пловдив
Аз преди БХС бях освен на утрогестан и дуфастон и на инжекции Прегнил(това е 4хг).Със сигурност при мен е повлияло на биохими4ния риск,защото от нормите му се смята риска,а аз изкуствено съм го увели4ила един вид.За другите препарати не съм сигурна,но те подпомагат образуването на плацентата,а реално в БХС се изследва белтъка на плацентата и още нещо...не помня какво,но със сигурност при мен има повлияване на резултата от тези препарати.

# 206
Момичета, имам нужда от съвет, тъй като съм поредната изпаднала в паник от резултати от БХС и препоръка от док за амнио. Само дето мен много ме е страх от това амнио. На 37г съм и ако се случи нещо, едва ли ще имам втори шанс за второ дете.

Биохимичния е 1:350, а възрастовият ми 1:250. Док казва, че вероятността била почти нулева да има проблем, ама пък все пак ми я препоръчва. Е, страшно ми помага, няма що  Tired

Знам, че решението трябва да го взема аз, но малко споделен опит ще ми е от полза  Hug

Не искам и да си помислям да се ражда на света увредено дете, но ако е здраво и аз го загубя, заради взетото ми решение за амнио?  Sad

Благодаря ви предварително за съветите  Hug

# 207
  • София
Блонди аз например отказах амнио, моя риск беше 1:5300, после там инфо за лекуващия лекар биохимичния беше 1:180,плацентарния протеин ми беше малко над горна граница-което е проблем а в моя случай ме доведе до прееклампсия....мислих много преди да откажа, бях се вцепенила...много ме беше страх от аборт особено ако бебето е здраво..родих на 36 почти.
Следяхме бебето меко казано изкъсо,бях предупредена,че може да се наложи раждане по мед.причини дори в по-висока седмица ако се появи проблем, всеки преглед ми беше фетална морфология-от началтоо до самия финал, всяка седмица, реално до 28гс аз не знаех ще имам ли бебе или не. Аз по някакъв начин успях да се справя със страховете,дали е здрав или не е, след всеки преглед си отдъхвах че няма нищо притеснително...въпроса е дали ти ще успееш да пребориш този страх...а амниоцентезата не била толкова страшна въпреки всичко..и все пак има риск..има риск.. не знам...решението е твое..ако откажеш ще успееш ли до финала да бъдеш спокойна..това  е много важно...

Калимби честито мила! Това бебе ще е здраво! Hug Praynig Peace

# 208
Блонди, а общият ти риск колко е? И в коя г.с. го прави?

# 209
Не знам колко ми е общият, тези стойности ми даде. Правих го в 14-та с. и 1 ден.

Нухалната на първата фетална беше 1.2мм.

Общи условия

Активация на акаунт