Резултат при болест на Даун?

• 128 244
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета! Аз съм kalimbi1 за тези, които не са чели историята ми началните странички на тази тема. Чета и съпреживявам всеки пост тук. Искам да вдъхна кураж на всички мами, които по една или друга причина са изплашени. Излишно е да казвам да не се тревожите, това няма как да стане. Сега и аз треперя всеки ден, не мога да се насладя на бременността си както трябва. Но все ме крепи надеждата, че този път всичко ще е наред. Минала съм по този път и мога да споделя "своя опит", макар че моето пътуване беше с нещастен край. Не съм съгласна с мнението, че амниоцентезата е рискова за плода само по учебник. В момента ме водят високорискова бременност и след направени два БХС с много нисък риск никой лекар не ми препоръча амниоцентеза, напротив. Тя не е рутинна процедура, за да се прави по желание. Казвала съм го и пак ще го кажа, ако някой иска да ме попита нещо предвид преживяното от мен, винаги ще отговоря. Пожелавам на всички нас успешен и щастлив финал!

# 601
мили майчета! Искам да окуража всичките майчета ,които преживяват стресс от резултата от кръвен тест,амниоцентеза и страх за бебето.Аз имах  резултата за Даун 1:10 и правих амниоцентеза ,която показа ,че бебето е здраво.На 1 родих момиченце - живо и здраво ,така ,че кураж мили майчета.

# 602
Здр,Ренка ,явно са ви изписали. Много се радвам за вас ,дай боже само такива новини да има за всички. Как се казва момата?

# 603
Не съм съгласна с мнението, че амниоцентезата е рискова за плода само по учебник.
Кalimbi1, не си ме разбрала, не казах, че няма риск, а че цитираният риск по учебник е различен от риска при конкретния лекар и болница /това ми го казаха лекари и генетици, не е мое мнение/. Може да е в долната граница или в горната. Аз се интересувах от статистиките при избрания от мен лекар и общо за болницата, в която бях. В Унгария всички жени над 35 години рутинно се изпращат на амниоцентеза, без да имат индикации за проблем, само заради възрастта /естествено могат и да откажат/.Затова тук процедурата е рутинизирана, плаща се от ЗК, прави се даже амбулаторно, има опашки, часове се дават за седмици напред. Стискам палци всичко да е наред при вас. Няма как да си спокойна след преживяното, но този път финалът ще е щастлив, вярвай! Hug
Калифорния, Gelsemium C12 e хомеопатичния жасмин, смучат се по 5 гранулки, повторяемостта зависи от нуждата. Обичайно се пие вечер преди затормозяващото събитие. В моя случай, докато чаках резултатите, пих по няколко пъти на ден, хомеопатът каза, че няма проблем. Помага и при изпити, трудно заспиване /и сега ми е до нощното шкафче/, винаги, когато има нужда от успокояване и предоляване на вълнение. На сина ми го изписаха при свикването в детската градина.
Рени, честито момиченце!  bouquet

# 604
Благодаря за подкрепата, Ванилия! Аз нямах за цел да оборвам позицията на някой. Просто изказах своето разбиране базирано на мненията на българските лекари. Всеки има право на избор, разбира се. Хубаво е да се прави всякаква пренатална диагностика. Но някои процедури аз лично бих направила след консултация със съответните специалисти. Здравната система е различна навсякъде, но важното е тя да бъде в полза на хората. И друг път съм твърдяла, че съм ЗА задължителното въвеждане на пренатални изследвания. Тук повечето лекари са на мнение, че вече възрастта не е толкова от значение за раждането на деца с малформации, особено що се отнася за Даун. 

# 605
Рени, честито, миличка, много се радвам, да е здрава и щастлива  Hug Heart Eyes

При нас положението с амниото е същото, както го описа Ванилчето  Peace Предполагам няма да се наложи да съм пред тази дилема друг път, но честно казано май не бих се подложила втори път на тази процедура  Confused

# 606
Здравейте ,момичета ,имам страхотни новини .Резултата от амнио излезе и всичко е О.К. Много съм щастлива ,направо летя от радост. Стискам палци на всички чакащи да получат като моите новини!!!!

# 607
  • Бургас
Браво!Само такива новини да чета тук. Grinning
Давай сега спокойно и се радвай на останалите месеци.

# 608
Честито!!! Толкова ми се иска и моите кръвни резултати да са готови, но са минали едва 8 дни. От утре започвам да им звъня и да се опитвам да се докопам до тях по-рано...  Praynig Praynig Praynig

# 609
Стискаме ти палци Ев!!!! Чакане му е майката.... 22 дни чаках аз , днес като звъннаха направо се изненадах,вече се бях отчаяла направо. Сега всичко ми е така далече..... Спокойно ,ще излязат и твоите резултати и ще са хубави -убедена съм.Щом докторът е отказал амнио -значи всичко ще е ок

# 610
Браво за хубавите резултати Hug
Аз чаках за моите резултати месец и половина, но през цялото време бях сигурна че всичко е наред.

# 611
maiagi, браво, много се радвам за вас  Hug

Ева, всичко ще бъде наред.  Hug

Моите след амнито излязоха след около 5 дни, но с 80 процента достоверност, на първо четене, както се казва. А пълните за всичко също след 3 седмици. Но първите ме успокоиха  Simple Smile

# 612
Здравейте,момичета!
Включвам се и аз по темата,защото и на мен ми предстои амниоцентеза и съм доста уплашена.Прочетох доста постове по форумите и някои от тях доста ме изплашиха.Аз ще бъда в МД,след една седмица отивам.При последното ми посещение там в петък ми казаха да си помисля,но аз мисля,че няма път за отстъпление-изследвамето трябва да се направи.Това,което малко ме притеснява е,че ме карат след това да остана три дена там,а аз неискам,защото в МД е родена дъщеря ми преди 12 години и всичко беше кошмарно-доктори крещяха,санитарки искаха пари за всичко,за което можете да се сетите,абе въобще-ужас!Представям си,че и сега ще бъде същото и хич им нямам доверие.Знам,че трябва да съм спокойна,ама като знам какви са,незнам как ще успея.Самата процедура мисля да си я платя,четох по форумите доста добри отзиви за доц.Димитрова.Много ви моля,ако някоя от вас скоро е била на амнио наскоро в МД да пише,че ще се побъркам Sad

# 613
  • В две мънички очи...
Преди 2г. бях в МД за същата процедура, която така и не направих, но положението не е много променено. Най-много ме вбеси че никой нищо не ти обяснява, само ти дават някакви формуляри които да подпишеш че си съгласен. Може би зависи при кои лекари ще попадне човек. Иначе и аз за Димитрова съм чувала много добри мнения, освен това аз си направих ФМ след отказа при доц. Карагьозова която ме успокои напълно че почти на 90% няма проблем. Доколкото знам тя също в е МД и е много внимателна - един от малкото лекари който говори с мен като с приятел относно Даун, избора да родиш дете със синдром и как да преодолееш вината от един такъв аборт. Е аз упорито вярвах че резултата е грешен и родих здраво момченце.
Darklady_A, вярвам че всичко ще бъде наред.

# 614
Благодаря ти,Ysabell!Точно това имах предвид и аз-може да са професионалисти(макар че и такова нещо не видях),но са човечни колкото ютията ми!Надявам се да е наред всичко с бебо,искам вече всичко да е минало,това чакане ме побърква!
 Щом всичко мине ще пиша как са нещата.

Общи условия

Активация на акаунт