Отговори
# 135
  • Пловдив
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, МОМИЧЕТА! МНОГО ЗДРАВЕ, МНОГО КЪСМЕТ, ЩАСТИЕ И САМО ДЕТСКИ СМЯХ ДА ИЗПЪЛВА ДОМОВЕТЕ НИ!

# 136
Честита Коледа момичета!! Пожелавам ви много здраве, радост, щастие и успехи!

# 137
Да са честити рожбите на ИКАМЕНОВА И ВАНИАС1! Да са здрави и много да радват мама и тати!
Kimbarly,  newsm59 и скоро да гушнеш малко ангелче newsm30!
Честит първи месец на Александър на Съкровищница!
Честита Коледа  santa2

# 138
4estita koleda na vsi4ki!
Da 4estitq na vsi4ki novi mami koito sa rodili dokato me e nqmalo,da sa im jivi i zdravi bebe6ocite.
Nie ve4e sme si v ka6ti no nqmam vreme da vi 4eta.Nie samo spim i qdem,ot vreme na vreme se dohranvame s AM za6toto qvno ne i stiga karmata.V4era ni padna pap4eto.Za rajdaneto 6te razpravqm drug pat,pone za men ne be6e tova koeto sam o4akvala no dobre 4e vsi4ko svar6i barzo v ramkite na 30-40min.,bebka se be6e omotala qko v papnata vrav dva pati okolo vrata i okolo telceto kato tiranti.Mi tova e zasega ot men kogato moga pak 6te se vklu4a..

# 139
Честита Коледа момичета!На всички желая много здраве и благополучие за вашите семейства,любов и щастие,късмет!
BETIBOKO радвам се,че вече сте си в къщи и малката Никол е добре и папка.
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА МАМИТЕ ВАНИАС1 И ИКАМЕНОВА!
KIMBARLY Честит рожден ден!

# 140
Честита Коледа и от мен !! Close-mas: People Santa  madnoel santa2 Nature Snowman Nature Snowman

Честито и на новите Мамчета!!!  bouquet

# 141
  • Ямбол
Честито Рождество Христово и весела Коледа!
Здраве,късмет,спокойствие и благоденствие за всички!
Обичайте се!
Вчера като vanias1  ми писа,че е родила имах проблем с нета,затова помолих vilkoni да пише новината,за което много и благодаря.
Да са живи и здрави новородените на всички ни дребосъчетата и прекараме заедно с тях най-хубавите и весели празници.
Ние днес направихме първата дълга разходка с количка,времето е много хубаво,слънцето пече,малката много и хареса,заспа още като я сложих в количката и се събуди като се прибрахме и спря бутането.

# 142
Честито Рождество, момичета!!!

# 143
ВЕСЕЛА КОЛЕДА,МИЛИ ХОРА!
Пожелавам на всички една незабравима Коледа,много здраве,любов и топлина в сърцата и домовете ви!
ЧЕСТИТО на майчетата ,който са се сгушили в своите коледни подаръчета!
На очакващите мами,търпение и  спокойствие ,в най-скоро време новогодишни  подаръчета ще са в обятията ви Hug

# 144
Весела Коледа, мили декемврийски майки и бебенца  Hug
Както Скреч писа, аз ще съм на линия по празниците за въпроси свързани с кърменето и се надявам да ви бъда полезна. Извинявам се, че отговарям чак сега на първото питане, но играх Дядо Коледа и ролята не беше лека  Mr. Green
Ако имате въпроси, моля ви оцветявайте ги ярко, за да не пропусна нещо или винаги можете да ми пишете и на лични, ако има нужда.

Цитат
Въпрос към ЛЛЛ: Храним се добре и сме изцяло на кърма от гърдите ми - малката изяжда по около 100 - 120 мл, яде по 7 пъти в денонощието. Нямам проблем с рагади. Е, все още доизцеждам по 30 мл, за да успокоя гърдите, но не на всяко хранене.
Но от няколко дни започна да не иска да яде от дясната ми гърда. Редувам гърдите на всяко хранене, но като приключи с първата, предлагам и другата - това ни отнема по 30 - 40 минути. Когато се пада реда на дясната гърда, в началото захапва, суче от 5 до 7-8 минути и след това не иска да продължи; слагам я на лявата - няма проблем - суче си още 15 - 20 минути, тегля я - изяла си е дажбата. Когато е редът на лявата гърда - суче 10 - 15 минути, предлагам и дясната - въобще не иска да захапе, а само реве. Притесняваме да не намалее млякото в дясната гърда и все я доизцеждам.
Първо си мислях, че е от позата, в която слагам детето на дясната гърда. Започнах много да внимавам как я поставям - като гледам да е огледална позата на лявата - не помага.
После реших, че е от подаването на гърдата - и това уж, коригирах - не помогна.
Последното, което измислих е да сменя позата: от лявата гърда кърмя поза "люлка", от дясната - "футболна", с идеята, че малката все да лежи на дясната си страна. Дори почнах да си мисля да не би да я боли като лежи на ляво, но пък като спи на тази страна няма проблем. Във "футболната" поза нещата се получават, но проблемът е че тази поза не ми е удобна и се изгърбвам.
Някакви идеи каква може да е причината да не иска да суче от дясната гърда?

Mary_Angel, Това предпочитание към лявата гърда е от няколко дни, правилно ли разбирам? Някаква видима разлика има ли между двата гърди, различна големина, разлики в зърната?
Ти си подходила много правилно с опитите да коригираш позата, засукването, да опиташ нови пози. Можеш да опиташ да подлагаш възглавница под бебето, достатъчно висока, че да ти е удобна "футболната топка". Можеш да опиташ и легнала поза, при която твоето тяло е леко по-извъртяно, така че лежейки на ляво да подадеш дясната гърда. Би могла да опиташ и тази поза laid-back breastfeeding

Предпочитанието към някоя от гърдите от бебето е често срещано. Причините могат да са различни, от това, което си си помислила, дискомфорт от лежането на определена страна, по неоформено зърно или по-силна/слаба струя кърма от проблемната гърда. Някои майки споделят, че усещат едната си гърда "по-млечна" от другата. Често това се преодолява с времето, но дори и бебето съвсем да откаже едната гърда, има много майки, които успешно кърмят децата си само от една гърда.

Мога да предложа няколко идеи, които може да сработят при вас.
* Опитай да предлагаш проблемната гърда малко преди бебето ти да се е разплакало от глад. Вариант ли е да опиташ да предлагаш гърда на по-малки интервали? Опитай да издебваш първите признаци на глад, въртене на главичката, сякаш търси, сумтене, махане с ръчички. Когато бебето плаче, обикновено е много изнервено и нетърпеливо и ако струята в тази гърда е по-слаба или млякото слиза малко по бавно, може тя да няма търпението да суче. Може да помогне също и ако изцедиш на ръка малко дясната гърда, колкото да задействаш рефлекса на потичане.

*Можеш да опиташ да помогнеш с компресия на гърдата, когато бебето е на дясната гърда. Тук можеш да видиш клип как се прилага техниката. Щом бебето отказва да суче от дясната гърда след като е сукала от лявата, възможно е да се наяжда чудесно и само от едната гърда. Ако евентуално млякото от дасното гърда тръгва по-бавно или тече по-трудно, възможно е заради това да изпитва нужда да суче и от лявата.

*Опитай да предлагаш дясната гърда когато бебето е спокойно и не много гладно. Опитай дали няма да я приеме в моменти на полусън, при заспиване/разбуждане, през нощта. При много бебета това дава добър резултат.

*Щом позата "футболна топка" е успешна, вероятно е да помогнат пози, при които гърдата идва отгоре на бебето и гравитацията помага на слизането на кърмата. Би ли могла да експериментираш с подобни пози, за да намериш някоя удобна и за двете ви? Може би също е вариант ти легнала на страни, на лакът,  но подпряна на възглавници, а бебето да лежи по гръб.

Пиши пак дали има промяна  Peace

# 145

Не че ще е най-дългото раждане, а е ще е едно от най-дългите деца родени в тази болница.

Благодаря за пожеланията за леко раждане. Дано е по-скоро  Tired
Ами явно пак съм чела недочела...  Mr. Green Ама няма значение де, как пък са го сметнали колко ще е дълго бебето... не се впрягай,  всичко ще мине наред. А и честно казано май дължината няма кой знае какво значение, то главата като мине и после нещата стават бързо  Mr. Green

То и на мен ми се иска да минава зора вече и да не мисля за болници, записи, раждания, лекари и т.н. ама е на неще да излиза моя юнак. Мен също ме е шубе да не стане голям  дебелак  Mr. Green, защото сина ми го родих 8 дни преди термин 3800гр и определено след това всеобщото мнение на лекарите беше, че е бил твърде едър за мен. Сега никой не ще да го мери бебето и само ме успокояват, че нямало страшно.  ThinkingЗнам ли и аз вече ...

Честита  първа месечинка на Александър на мама Съкровищница.  Да папка и спинка и да расте голям, голям, голям  Simple Smile

Ей дали пък нямаме  някое Коледно бебче ??? 

# 146
Честита Коледа!!!

Шаманката, благодаря за идеите ти! Ще се възползвам от тях със сигурност!
Няма видима разлика между зърната на двете гърди, но има лека разлика в големината им - дясната ми гърда е по-голяма. Другото е че тя все още доста се препълва и има тук-таме твърди участъци, които успешно премахвам с помпата и притискане на бучките като цедя.
Иначе, съдейки по това как изцеждам гърдите с помпата, дясната пуска мляко на по-силна струя (но тя винаги е по-препълнена, така че може и това да е причината).
Новото, което работи днес успешно, е че започнах да вдигам бебка при всяка нейна пауза, за да я уригна и май така и по-харесва и днес поне за сега нямам проблем със засукването от дясната гърда. Пък и малката си почива от сукането и изглежда доста по-доволна.

# 147
Mary_Angel, ти си стигнала сама до добро и работещо решение, това е чудесно. Аз споменах и в предния си пост, че както слабата, така и прекалено силната струя може да причинява дискомфорт на бебка. Може да опиташ да наблюдаваш точно в кой момет тя се дърпа от гърдата и дали има връка със силата на струята. Би могла също и да изцеждаш гърдите само когато усещаш напрежение и бучки, но само до облекчение, не "до край". Така по-лесно ще се регулира количеството кърма към нуждите на твоето бебе.

# 148
Честита Коледа на всички.Честито и на мамите които са родили тези дни.Днес попаднах на едно нещо,на което много се смях няма нищо общо с темата,но като го прочетох  веднага се сетих да ви го напиша та да се посмеете е и с риск да досадя на някой.

ПОДАРЪК ЗА РОЖДЕН ДЕН    по А.П.ЧЕХОВ

Млад човек желаейки да направи на своята годеница подарък след дълги размишления решил да и купи чифт найлонови ръкавици.Той отишъл със сестра си в магазина за дамски потреби.купил чифт найлонови ръкавици,сестра му купила чифт дамски килоти.Опаковали купените вещи,но при изпращането разменили несъзнателно пакетите.Пакета с килотите бил доставен със следното писмо:
 Мила моя,изпращам Ви подарък,за да Ви докажа,че знам рожденния Ви ден.Избрах го преценявайки,че Вие се нуждаете от него.Продавачката,от която го купих ми показа своите-също са такива.Тя ги носи вече повече от месец и те не са се измърсили даже.Как бих искал да Ви ги сложа,но съжалявам,че мнозина ще се докоснат до тях преди да ги видя.помолих продавачката да ги премери на себе си.Тя го направи с удоволствие,а те и стояха чудесно,елегантно.Незнам точно Вашия размер-кой номер носите,но съм сигурен,че са точно за Вас.След като хи носите малко,те ще се свалят по-лесно,но като ги сваляте не забравяйте всеки път да ги продухвате,тъй като от носенето могат да се овлажнят.Не ги давайте да ги носи друга,защото ще се разпънат.При среща с познати ги сваляйте,за да не се поставите в неудобно положение.препоръчвам да не стоите много с тях,за да не се измъчвате.Употребявайте ги само при нужда.Сложете ги в петък за танца.Завиждам на тези,които първи ще се докоснат до тях.Свалете ги още при първия танц.Сигурен съм,че сполучливо ще допълнят Вашия тоалет и елегантен вид.Продавачката ми напомни,че сега е модерно да се носят без да се закопчават-полуспуснати.Довиждане!Целувам горещо това,което се намира под тях!  Винаги Ваш....

# 149
  • София
Честито Рождество Христово, мили момичета. Нека днешният празник донесе на всички много здраве, любов и щастие Simple Smile.

Честити рожбички на Katiahar, Vanias и IKamenova   bouquet

Честит Рожден ден, Ким   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт