Отговори
# 75
ДОБРЕ ДОШЪЛ НА ТЕОДОР!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА РАДВА ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО!
Скреш, благодаря ти за помоща Hug

# 76
Щом Шаманката ще се включва очаквам да е много забавно  Mr. Green

# 77
Здравейте майчета  Hug
Първо искам да честитя на новите майчета!Да са ви живи и здрави малките ангелчета,да слушкат,папкат, спинкат и много да ви радват!  bouquet
Сега ще ви разкажа и за моето раждане.Първо да кажа,че изобщо не беше лесно  Tired
Събуждам се на 14.12 в 4 часа сутринта.Много ми се пишкаше.Отидох до тоалетната и се върнах в леглото.При обръщане усещам,че нещо тече.Помислих си че са водите,но няма никаква болка.Направих си кафенце и зачаках да видя дали ще тече още. Simple Smile И...да тече...Отивам да се приготвям за болницата,будя таткото и в 6:30 тръгваме.В 7 часа ме приемат в предродилна зала с течащи води.Включват ми система и чакането започна.Чаках два часа със системата и докторите установяват,че тоновете на бебето падат.Исключват системата и тогава вече започна голямото чакане.Аз болки нямям никакви,Разкритие никакво,шийка не изгладена и крива.Преди мен родиха сигорно 20 мами,а аз чакам и чакам.В 23 часа се започна с контракции,много слаби,но поне ги имаше.А в 2 през наща се започна и с напъните,но шийката още крива и не изгладена.Стоях си с адските болки и напъни до 8 часа сутринта и тогова разбрах от една акушерка че до половин час трябва да родя.Дойде докторката,бръкна и каза "7 см разкритие,изгладена шийка,включвайте системата".Включиха я и след 10 минути се започна.Вкараха ме в родилна зала.Самото раждане беше 15 минути.От изтощение не можех да напъвам както трябва наложи да ме срежат и акушерката да скача върху корема ми но всичко мина.В 8:35 часа на бял свят се появи нашета малко ангелче Сияна.Сложиха я на гърдите ми и като я видях всякаква болка изчезна.След като я взеха започнаха да ме шият и тогава ми казаха че е само 2100г и ще я държат в кувиоз.Направо нямах търпение да стана и да видя какво става с мъника ми.След като всичко мина и отидох при педиатрите разбрах,че всичко е наред и имаме само жълтеничка.И така всичко мина нелеко но вече сме си в къщи и много и се радваме.

Аз пожелавам на всички мами които са 2 в 1 все още най лекото и безпроблемно раждане.Приятна вечер на всички,а на майчетата с бебчета да ги гушкат и много да им се радват  Hug

# 78
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ТЕОДОР  bouquet ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ,МНОГО УСМИВКИ И ЩАСТИЕ И ВЕСЕЛО И БЕЗГРИВНО ДЕЦТВО,А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПОЖЕЛАВАМ Hug

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ОТНОСНО УРИГВАНЕТО СЛЕД ЯДЕНЕ..........НАШАТА БЕБКА НЕИСКА ДА СЕ УРИГВА............КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИМ С МЪЖО-ПОТУПВАМЕ Я,ДЕУСКАМЕ Я ,ВДИГАМЕ Я НАГОРЕ И НАДОЛУ НО НЕ ИСКА.МИСЛЯ,ЧЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМ,ЧЕ НЕ СЕ УРИГВА И ИСКАМ ДА ПОПИТАМ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ МЕТОД,КОЙТО ДА ИЗПРОБВАМ newsm78 newsm78 newsm78

# 79
Beni Beni измъчила си  се мила, но важното е че си имате прекрасна рожба. Аз те разбирам прекрасно, защото и моето първо раждане беше тежко и продължително. Сега искренно вярвам, че ще е много по-добре Hug Hug Hug

Ивче не ще и не ще тая мома да излиза Mr. Green.  Като гледам май се броим на едната ръка останалите 2 в 1, но май добре ги гледаме тия бебоци, че не искат да излизат.

Аз днес бях на тонове и ехограф. Имам си води колкото искаш, тонове добри и доки каза, че главата е още високо. Така че и аз се записвам за на пролет Grinning

# 80
Само аз ли не бързам да се ражда моята бебка  Rolling Eyes Термина ми по ПМЦ е на 30ти, ама хич не ми се бърза....

# 81
  • Русе, България
Запис и от мен в темата.

Честито на всички, които са гушнали своите рожбички! Успех и на мамите, очакващи Събитието!

На нас коликите ни са много тежки. От превиване и напъване Наско не може дори да суче порядъчно и имам ужасното чувство, че от два-три дни насам не успява да се нахрани и това го прави още по-неспокоен. Освен това имаме проблем и с много зачервено дупе, буквално разранено. Sad Толкова е изтощен от плач милият, че сякаш и сенки под очите вече има. Свършихме опаковката Еспумизан и почнахме с Инфакол, като с мъжа ми се надявахме да е по-ефикасен; обаче първото лекарство сякаш по-добре се справяше. Плаче толкова неутешимо, че и гушкане не помага, само сешоарът и прахосмукачката, но не може да са включени нон-стоп. Най се притеснявам обаче, дали си хапва достатъчно.
Съжалявам, че звуча толкова мрънкащо, но имах нужда просто да споделя как са нещата при нас.

# 82
Бени, милата,не ти е било леко, но е  важен  резултата , който си гушкаш всяка минута HugДано бързо наддава малката кукла.
Пижамка, бих ти препоръчала Лефакс, но знам,че го няма в бг, ако имаш познати в Германия , Австрия или Швейцаря може да си го поръчаш.Дано отминат коликите, или поне да не са така силно изразени!Ще отмине и този период , но е тежко не само за бебето и за майката Sad

# 83
Запис и от мен в темата.

Честито на всички, които са гушнали своите рожбички! Успех и на мамите, очакващи Събитието!

На нас коликите ни са много тежки. От превиване и напъване Наско не може дори да суче порядъчно и имам ужасното чувство, че от два-три дни насам не успява да се нахрани и това го прави още по-неспокоен. Освен това имаме проблем и с много зачервено дупе, буквално разранено. Sad Толкова е изтощен от плач милият, че сякаш и сенки под очите вече има. Свършихме опаковката Еспумизан и почнахме с Инфакол, като с мъжа ми се надявахме да е по-ефикасен; обаче първото лекарство сякаш по-добре се справяше. Плаче толкова неутешимо, че и гушкане не помага, само сешоарът и прахосмукачката, но не може да са включени нон-стоп. Най се притеснявам обаче, дали си хапва достатъчно.
Съжалявам, че звуча толкова мрънкащо, но имах нужда просто да споделя как са нещата при нас.

Пижамас, за дупето пробвай със Судокрем, също и затопли стаята и го оставяй без памперс по малко- така ще ми не по бързичко щом има и ранички. Защо не го заведеш при педиатъра или вече си била?
За коликите опитай този масаж, при нас по едно време само той помагаше http://www.youtube.com/watch?v=7akZb16ZGsU&feature=related
Пробва ли и затоплен боб в торбичка на коремчето или костилки от череши? В ДМ, който скоро откриха в Русе разбрах че се продават.
Еспумизана и Инфакола са с една и съща съставка- симетикон и би трябвало еднакво да действат. Различни от тях са Ентерокинд, някои майчета споделиха, че при тях помага, а също и носенето в поза "на клон".

Ето ти и клипче с бял шум да му пускаш, дано помогне и да се оправяте http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_48253& … NU&feature=iv

# 84
  • София
Искам да успокоя мамите, които още чакат, а термина им приближава - на моя термин, в 15часа ме прегледа докторката ми и ми каза, че едва ли ще родя скоро и ще ме чака още 2-3 дена и ще ме приеме в болница.
Няколко часа по-късно, в 1ч през нощта контракциите ми започнаха със страшна сила.....Така, че майчета - случаи всякакви!!! Аз бях много отчаяна вече и се готвех за предизвикване на раждане, а то какво стана.....
Успех и безпроблемно ви желая   bouquet

# 85
Само аз ли не бързам да се ражда моята бебка  Rolling Eyes Термина ми по ПМЦ е на 30ти, ама хич не ми се бърза....

Ох да ти кажа не че бързам да излиза, просто знам, че трябва да мине и чакането ме побърква. Нали знаеш, как ще мине, дали всичко ще е  наред newsm78. Иначе като знам какво ме чака в началото, даже се наслаждавам на последните спокойни нащи Mr. Green

# 86
  • Русе, България
7/8, уви, вече съм изпробвала всичко, което ми предлагаш. Със Судокрем мазахме дупцето още преди да станат ранички. Сега сме минали на Тридерм, като го редуваме с бебешкия на Бюбхен. Тридерма е по препоръка на личната. Правим и леки промивки със смрадлика, като спряхме да използваме всякакви мокри кърпички и използваме пармерси на Huggies от органичен памук, които уж не съдържат гел. Положението май се закрепва, но как сте стигна до рани, направо не знам.
За коликите ползвахме торбичка с морска сол (на същия принцип като бобовите и тези с костилки), обаче вече сякаш не го успокоява. Вероятно Ентерокинд ще е следващото, което ще опитаме. Масажчето вече го правих няколко пъти, но е много трудно, когато се дере и мята на всички страни. Благодаря ти за подкрепата!

# 87
  • Ямбол
Най-накрая и аз да се впиша и да използвам новата тема.
Само ви чета,но не пиша.
Малката еизключително послушно бебе.
Да не ме чуе дявола,но толкова ни е кротка,просто все вдно нямамме бебе.
Не плаче,буди се и си гледа кротко,мяучи,получава  си цици,сучи си пак гледка и заспива сама.
Буди се сама на около 3 часа.За сега няма колики,дано и не ни хванат,всъщност не знам дали може да се избегнат?
Къпането първите дни и беше неприятно още като започнеше събличането и плачеше,но татито и духа отстрани със сешоара и и е спокойно така.
Една веер дори я къпахме заспала и не се събуди,сега вече дори се усмихва в коритото,обича си по-топла водичка.
Кърма имам страшно много,замразяваам дневно по 400-500 мл.Жалко ,че в нашия град няма банка за кърма.
Съветите на ЛЛЛ са изключително полезни.
За белезите,на мен д-ра ми даде мостри на крем за всякакви белези SODERMIX
Някой знае ли,кога бебетата вече виждат?

Момичета,за използващите пелени на ПАМПЕРС,ако не знаете,има игра със подарък за всеки събрал символи от опаковките и сложени печатчета за тях в паспортчета,четете повече на сайта на Памперс.Играчката е по ваш избор на Фишер Прайс.

# 88
Момичета, бройте ме и мен за пролетта  Wink
В понеделник през нощта имах контракции на 15 мин, но слаби - продължиха 4 часа (в които се оправих за тръгване) и спряха вместо да се засилят.. Сутринта докторката ме прегледа и каза, че е започнал родов процес и като се подновят болките - да тичам към болницата! Разкритие - 2 см, изгладена шийка, води и тонове в норма.. в близките часове трябвало да родя! Към 18ч. отидох във Вита с багажа.. оказа се, че контракциите са още твърде слаби и нередовни, разкритието не беше променено, бебето - високо. И така ме върнаха вкъщи. Хем се бях настроила да родя в същия ден, хем по-щастлива от мен нямаше, като се прибрахме. И така - до момента нямам никакви болки... били са подготвителни явно.. Родовият ми процес спря откакто "помирисах" болницата   hahaha  Остава да чакаме, но аз наистина не бързам, радвам се на последни лежерни дни..

Честити нови бебчета в темичката!!! Да са живи и здрави!!!
Благодаря на всички мамчета, споделили ражданията си!! Стискам палци на останалите 2 в 1!!!

# 89
Добро утро!

Честит ни Теодор на Пламчето!

НИКИД, снощи се чудех дали всичко при вас е наред. Радвам се, че сте добре!

Ние към този момент сме си все още 2 в 1. Сега, като знам, че сме сигурно секцио хич не ми се ще да бърза бебка. По-добре да си изчака 27.12 и към обяд живот и здраве ще се появи на бял свят.

Стискам палци на всички мами в очакване!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт