Отговори
# 90
Пижамка, и ние бяхме със страшно подсечено дупе, така ни изписаха от болницата, ще ти дам една много ефикасна рецепта, но трябва да мажеш по един път на ден, аз мажех по два обаче-сутрин и вечер-
1доза флуцинар 2дози дефламол , смесваш и разбъркваш до добре.Под доза разбирай малко изтискване.Дано да ви помогне и на вас, защото на нас нищо друго не ни помогна.

Никид, все едно си описала каката ни като бебе, с разликата, че и като я къпхме не плачеше, колики също нямаше, така, че е възможно и да няма изобщо.Всъщност по статистика около 30% процента от бебетата страдат от колики.

# 91

Да почерпя - днес правим 1 месец   ura

Pyjamka, ние сме много доволни от Ентерокинд, освен това давам БиоГайа - мисля, че и тя започна да действа (за нея трябват поне 4-5 дни, за да се усети действието и). Е, имаме колики, но не е това, което беше преди.

Въпрос към ЛЛЛ: Храним се добре и сме изцяло на кърма от гърдите ми - малката изяжда по около 100 - 120 мл, яде по 7 пъти в денонощието. Нямам проблем с рагади. Е, все още доизцеждам по 30 мл, за да успокоя гърдите, но не на всяко хранене.
Но от няколко дни започна да не иска да яде от дясната ми гърда. Редувам гърдите на всяко хранене, но като приключи с първата, предлагам и другата - това ни отнема по 30 - 40 минути. Когато се пада реда на дясната гърда, в началото захапва, суче от 5 до 7-8 минути и след това не иска да продължи; слагам я на лявата - няма проблем - суче си още 15 - 20 минути, тегля я - изяла си е дажбата. Когато е редът на лявата гърда - суче 10 - 15 минути, предлагам и дясната - въобще не иска да захапе, а само реве. Притесняваме да не намалее млякото в дясната гърда и все я доизцеждам.
Първо си мислях, че е от позата, в която слагам детето на дясната гърда. Започнах много да внимавам как я поставям - като гледам да е огледална позата на лявата - не помага.
После реших, че е от подаването на гърдата - и това уж, коригирах - не помогна.
Последното, което измислих е да сменя позата: от лявата гърда кърмя поза "люлка", от дясната - "футболна", с идеята, че малката все да лежи на дясната си страна. Дори почнах да си мисля да не би да я боли като лежи на ляво, но пък като спи на тази страна няма проблем. Във "футболната" поза нещата се получават, но проблемът е че тази поза не ми е удобна и се изгърбвам.
Някакви идеи каква може да е причината да не иска да суче от дясната гърда?

# 92
Честити месечинки на дечицата на Puppcheto , Poli.t  ,
Mary_Angel  и  ......мама

Да са ви здравички и чаровни хубостници!

# 93
  • В две тъмни очички
За подсеченото дупе - на нас ни помагаше страшно много пудричката Сулфатиязол! Струва около 1-2 лева.Всеки път при смяна на памперса мажете с кремче (използвах Бочко) ,а след това просто напудряте с едно памуче навсякъде от Сулфатиязол-а. За 2-3 дена няма и следа от подсичането

# 94
  • Бургас
Wondergirl, Plams, kup74,  Danili, rali_00, rossy-pm, plam4eto83  -
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА!!!
Нека са здравички, да папкат, да растат послушни Grinning

В края на миналата темичка едно щастливо мамче се похвали:
Цитат на: rossy-pm
Привет и от нас ...НА 15.12 със секцио родих нашето слънчице  Марио - 53см, 3400гр!
, но никой май не забеляза Rolling Eyes
Още веднъж, ЧЕСТИТО, rossy-pm Hug Hug Hug

# 95
  • София
Мами, да ви питам - на Филип крачетата долу на стъпалцата му се белят....ужасно е просто! Мажа го със Себамед, мазното кремче, опитвам също и с преварена мас, но нямаме напредък.
Някой да даде съвет!  Whistling

# 96
  • Пловдив
Pijamka за подсеченото дупе може да пробваш и чисто масло от Невен  Peace

# 97
Момичета какви кантари купувате, за да теглите бебето и да следите дали се кърми достатъчно?

# 98
РОСИ, ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕНЦЕТО!.
Изпуснала съм новината в края на предната темичка.
Тази сутрин накърмих малката, доста хапна, след това изцедих и викам да не прибирам , дадох допълнително, отдавна не го бях правила, след 10минути малката повърна на фонтан, доста.Преди това обаче дадох за първи път Ювестерол с витамини АДЕС , после видях, че половинката ми е донесал не това , което трябва трябваше само Ювестерол с витамин д, на листовката прочетох, че и тези АДЕС стават за новородено, мисълта ми е относно повръщането, дали повърна от витамините или от преяждане?
Днес взех Давит, вие започнахте ли го?Сутрин ли се дава, по капка ли?

# 99
  • Морска приказка
Здравейте момичета. Със сигурност ще изпусна някоя родила мама, за това ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СДОБИЛИ СЕ С ЪС  СВОИТЕ СЪКРОВИЩА, а на все още чакащите кураж и търпение съвсем малко остана да си получите коледните подаръци.  Hug

Нека тези, които не са добавени на първа страничка не се сърдят, ще го направим в най-скоро време при първа възможност  Peace

# 100
Мами, да ви питам - на Филип крачетата долу на стъпалцата му се белят....ужасно е просто! Мажа го със Себамед, мазното кремче, опитвам също и с преварена мас, но нямаме напредък.
Някой да даде съвет!  Whistling
При нас имаше същия проблем-по крачетата и ръчичките, взех ето това :

за няколко дни кожата се изглади.
Според мен влияние оказва и това че сигурно още не се къпете редовно, и горния слой кожа просто не е паднал още.
Сега вече нашата кожа е гладка и не се лющи. В момента го мажа с обикновеното олио на същата марка Peace
Мари, Деавит се дава от 1 месечна възраст доколкото знам!

Честити рожби на новите мами
  bouquet  bouquet  bouquet

И ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА БЪДНИ ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ СЕМЕЙСТВА  Nature Snowman santa2

# 101
МАРИ  На нас ни казаха да го даваме от 20 ден и го започнах вече,но загубих рецептата , а нали го нямаше известно време и ми беше скатан в една аптека и когато го взех само ми го подадоха без да ми напишат как се дава.Прочетох на листовката че се дават 4-6 капки на ден но ми се сториха много се попитах комшийката ми тя е скорошна мама и каза че го дава по 2 капки.Капя ги в една лъжичка и така и ги давам вечер след преди ядене.

# 102
Весело изкарване на Бъдни вечер и Коледа   bouquet !!!

Искам ето такова подаръче за Коледа  Laughing !Пожелавам същото и на другите мами ,които са в очакване!А на тези ,които вече си се гушкат да си изкарат добре на празниците и бебчетата много да ги слушкат  Hug !

# 103
Здравйте и от  нас Simple Smile
Първо Честито на всички нови мами Simple Smile
На чакащите 2в 1 само мога да  кажа, че напълно  разбирам Wink 10-20 дена преди да родя бях на моменти  ...хем ми се раждаше в следващи пък не исках, но  бебето само си  избира кога и как Wink
Сега да  споделя за раждането не беше лесно, но не  беше и кой знае колко ужасяващо Simple Smile
Вечерта 2 с/у 3ти декември нещо не можех да заспя и постоянно ставах да пишкам.... към 2:30  станах за N-ти път до  тоалетна и  усетих че нещо тече без да мога да  го контролирам  Party Party Party влязох в хола и  по ламината направих лека вадичка от розови  води  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil и си  викам Почна се  Flutter Crazy Party Party Party
 Понеже нашия татко е много шашнат  викам си  дай да не го будя ами да вляза да се изкъпя и обръсна  хем  топлия душ ще ускори малко процеса .... И така влизам аз да си  взема хавлийка и по терлички към банята където прекарах около 30 мин. Излизам от банята и  гледам  тихо тихо да измъкна хавлии и дрешки, че да  не събудим  таткото .. да, да ама не Wink  усетил ме тои че нещо много  тъпам насам  натам и ме пита "какво трамбоваш наляво, нядясно??" и аз с най-милия си глас "ами  мило, изтекох ами водите" и той се обърна  на другата страна и заспа  Mr. Green Laughing Twisted Evil
...след 30 мин ( аз съм си включила он-лайн калкулатор на контракции и си седя спокойно в хола)  пристига милото  и ми вика " КАКВО  изтекоха ти водите ????" и аз " ами  да!"  след което имахме  5 мин спор как трябвало  да бързам да се обличам и че  ще рдя в нас  и така тръгнахме към болницата ......
Звъня на доктора и  О, късмет, той е  нощна смяна и "ни чака" .. Пристигаме в МД и сеоказва че охраната спи  много дълбок сън, но след 5 минутно звънене на взънеца се събуди и  вика на мъжа ми " И ко става, Що си са развънял"   hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha  е тука милото само дето не  Sick и не налетя на бой Wink  само се разминахме с " ами ражда, да вземеш да си  заработиш парите ли? "  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha
Последва приема, клизмата и качването в предродилна до тук добре и вече е 5:30 Wink Идват две мили акушерки, който се питат "Това ли е пациентката на д-р. Дяволов" След това си отговарят сами и започват да ме подготвят за слагането на абокат...... Намесвам се най -любезно и казвам, че  вените ми хич ги няма  и ако може да сложат по тънък абокат, че да не  ме дупчат като  швейцарско сирене и едната само се избазика "ами какво ще правим сега като си си забравила вените у вас"  Mr. Green Laughing след което смеха беше за моя сметка Wink последваха два неуспешни опита около китките. След това си ходих като неуспял самоубиец с лейкопласт  около двете китки  Whistling Whistling Whistling Whistling Накрая извикаха някаква друга акушерка, която  успя да ми сложи абоката от раз  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Седя си аз по точно лежа си  и  контракциите са на  2 мин и все още се ядват. Минават  през половин час да ме бъркат за разкритие да  видят  до къде сме я докарали  и така до  един момент в който вече контракциите са доста силни и доста на често ... Влиза доктора и аз му викам " Докторе, упойка може ли?" и той  най хладнокръвно ми вика "Не!"  hahaha hahaha hahaha hahaha  бях вече със 6 см  ракритие и до колкото  разбрах съм изпуснала момента да ми дадът някаква дрога .... язък тъкмо си виках, че ще намажа  около раждането да ме подрогират ама  на Wink Simple Smile   към  8 и нещо настаняват вече и друга родилка, която се оказва че ще ражда при същия доктор но е по напред с материала от мен  има  8см  ракритие но не са и пукнато водите Wink  След малко се появява доктора, преглежда я и и пука водите  и тя мъ вика " Докторе, упойчица някаква??"  hahaha hahaha hahaha hahaha и тя получи същия отговор като мен  и на излизане Дяволов само изкоментира " Тръгнали да ми раждат с упоика..... ЛИГЛИ" след което   леко  смигна Simple Smile Simple Smile  ДО тук добре   .......
Към  9 откарах другото момиче да ражда ...,леле как и завиждах, че не съм на нейно място. от 9 до  9 и 30-40  бяха най-кошмарните минути в цялото раждане. Контракциите следваха една след друга и нямах време да си поема въздух ама за сметнана това си  повиках доста добре  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Акушерките всячески се опитваха да ме сложат легнала, НО  тогава ме  болеше  2-3 пъти повече и затова си седях права около монитора за тоновете и само се молех  по-бързо да  почнат и напъните, че да раждам........ Добре, че милото не беше наоколо определено щесе да се раздели с някой си атрибути Simple Smile Simple Smile Даже си  мислех " Второ ли???? В никакъв случай ""  hahaha hahaha hahaha И това дойде, но се оказа че трябва да изчакам другата родилка и така още 10 мин мъки ...... И ето че дойде   и моя ред ..... Едвам се качих на магарето и викам  на доктора "Че няма да отселея" а тои ми върна  " е ти ако не отселееш и аз няма .... Все пак сме вързани като саламчета" ..... викам си все едно си раждал някога Simple Smile Simple Smile Simple Smile  
Едната акушерка беше забила лакти под слунчевия ми сплит и натискаше при всеки напън за да помогне на бебето да излезе по бързо. Някой си беше вкарал  ръката за да насочва главата на бебето .... А доктора даваше указания със знаци на всички в залата ..... Така с 4 напъна се роди нашия юнак - 3850 и  52 см Wink  Последва шиенето и базиците за моя сметка, че няма да ядът  сладко жито и че съм отселяла Wink Simple Smile
Бебето не ми го показаха веднага, Взеха го  педиатрите и като са го интубирали са извадили  някаква зелена течност, заради която бяхме  5 дена на  антибиотик ....... После се оказа че е кръвонаседнат по цялото лице понеже се е мъчил докато е излизал  Shocked Shocked Shocked заради тези две причини седяхме 6 дена в болницата, а аз още след раждането  правех уговорки с доктора кога ще си ходя  Blush Blush Blush
Весели празници на всички Simple Smile

# 104
ANGYA , браво мила!Не ти е било леко, да не говорим на половинката ти какво му е било Grinning , но за сметка на това си го пресъздала много шеговито Hug Браво на вашия голям юнак, и той е герой заедно с мама!
Благодаря за отговорите за Деватита, май няма да давам нищо до първия месец, макар, че наддаваме доста.
Някой беше питал за кантарчета, казаха ми, че в Люлинския Джъмбо имало по 29лв.

Общи условия

Активация на акаунт