Какво количество може да изяжда дете на почти 6 г. ?

• 9 970
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
Човече,права си за разликата между половете,въпреки това разлика от 10 см. за мен си е значителна....

М/у 14 и 15 см. е разликата от минимум до максимум на нормата. Предполагам, че специалистите са по-наясно кое е значително, явно са взели предвид различен тип струкура и т.н.
Няколко страници напред дадох пример с племенницата ми на 3,5 г., която нищо не яде, на фотосинтеза е направои и талията й е 53 см., нисичка е, дребничка, много слаба. Така че тези цифри не могат да се гледат изолирано, а спрямо всички останали показатели + режима на детето Peace

# 196
Човече,права си за разликата между половете,въпреки това разлика от 10 см. за мен си е значителна....

М/у 14 и 15 см. е разликата от минимум до максимум на нормата. Предполагам, че специалистите са по-наясно кое е значително, явно са взели предвид различен тип струкура и т.н.
Няколко страници напред дадох пример с племенницата ми на 3,5 г., която нищо не яде, на фотосинтеза е направои и талията й е 53 см., нисичка е, дребничка, много слаба. Така че тези цифри не могат да се гледат изолирано, а спрямо всички останали показатели + режима на детето Peace
ок,съгласна....

# 197
Кажи - наистина ли мислиш, че би могло да има полза от това страничен човек да им "отвори очите"? Никой не може насила да налее своя акъл на други хора. До този извод съм стигнала от опита си досега, затова не се и опитвам да правя непоискано добро...

Да, мисля, че ако са много страничните хора, ако ежедневно  "им се отварят очите"и да не им е приятно, ще се замислят.Все пак говоря за интелигентни хора, мислещи, а защо са така заслепени за децата си- не зная.Но ако чуват все по-често упреци- и да се ядосат- все ще вземат някакви мерки, което ще е от полза за децата.

# 198
Не вярвам. Разбира се, нормално е да има различни мнения по въпроса  Peace

А ако вече са изпуснали положението, детето е пълно и не успяват да го ограничат и вкарат в нов режим? Да речем, напълно са наясно, консултирали са се със специалист и пак детето не отслабва. Тогава какво да се направи.

# 199
Когато на един родител му е тъжно, че другите деца ядат пица, а неговото не, когато си панират редовно месото и го пържат в лой, когато детето си закусва с №...броя филии, очевидно е, че с пълното дете няма какво да се направи и резултати няма да има никакви.

Въпросът е да не се допуска това състояние, да има непримиримост.Жал ми е, че често такива деца са окайвани от родителите си как нищичко не хапват, ама дебелеят.когато започнат самостоятелен живот, много от тях ще се справят с проблема, но ще дойде момент в който маниакално няма да вкусват лист зеле защото са на "Лечебно гладуване от чай и плодове" или няма с месеци да гризнат парче яблка, защото са "На Дюкан"-Много е жалко.

П.С. В последно време много се ядосвам и на детските рождени дни.Все едни менюта- пици, топли санвичи, чипсове.И няма кой знае какъв избор.Но това е друга тема

# 200
Така е. Няма да спасим положението, просто се надявам все повече хора да почнат да осъзнават колко е важно как се хранят децата. Засега тези, които го разбират, определено са малцинство.

# 201
Ох,да ви кажа,познавам семейство,в което нощно време  хладилникът се заключваше с катинар,
ключът държеше бащата,
ящна работа,
държаха магазин за хранителни стоки....

# 202
Едно не мога да разбера от цялата работа-защо на големия процент от хората им е по-удобно, лесно...и аз незнам точно какво , да ограничават децата (респективно себе си) от храна, вместо да спортуват. Двигателната активност (според мен) е по-лесния начин!
Работя с млади хора, почти всички са ужасно обездвижени, много от тях с наднормено тегло. Очевидно такава е тенденцията, но е сигурно,че двигателната култура и културата на хранене се създават още в най-ранна детска възраст.
Ние сме тези, които са отговорни за това, как ще изглежда (не само физически разбира се) 5-6 годишното ни сега дете след 10!

# 203
левскарката,   bouquet

Точно така си е... Едното върви ръка zа ръка с другото, иначе е почти беzсмислено. Е, има си ги и немаловажните фактори "структура", както и "ген", но... трябва си грижа. От рано  Peace

# 204
Едно не мога да разбера от цялата работа-защо на големия процент от хората им е по-удобно, лесно...и аз незнам точно какво , да ограничават децата (респективно себе си) от храна, вместо да спортуват. Двигателната активност (според мен) е по-лесния начин!

Според теб да, но не и според други. Има такива като мен и мъжът ми, които са толкова далеч от спорта, че просто не може повече. И на двамата ИТМ е 19. Т.е. в графата на слабите сме. Децата - също.
Големият ни син също не обича да спортува - такова си е детето просто - не иска да ходи на никакъв вид спорт, ходи на шах, където седи на стол през цялото време.

# 205
А има и достатъчно спотруващи.На басейна са главно деца и тук-там някоя мацка. LaughingСпотрувала съм активно и все дебеличка съм била.Най-обичам обобщенията. Crazy

# 206
Спортът е важен, но не само заради това, че може да донесе на спортуващия перфектна фигура Simple Smile , защото подобрява жизнения тонус на организма.
Аз и спорта сме по-скоро приятели, но както стана ясно съм анорексична.
Спортът и майка ми цял живот са били първи дружки, но освен за гюлетласкачка, за друго не я бива. Simple Smile

Относно спорта и децата. Участвах в едно проучване защо да или не децата спортуват.
За повечето родители основната причина беше финансовата + отдалеченост на спортните площадки или липса на такива в населеното място.
Не знам дали сте наясно, че демокрацията унищожи детско-юношеските спортни школи?

# 207
Аз мразя спорта, мразя го дотолкова, че бих спортувала единствено ако баба ми ме помоли на смъртният си одър.
Преди време в една тема за яденето споделих колко ям, и ме пратиха на лекар, аз отидох  Embarassed  все пак форума е място за обмен на мнения и понякога се вслушвам.

ЛЛ каза, че нищо ми няма  Crazy, викам му 'Докторе не спортувам, ям по една торта и не дебелея, да няма нещо сбъркано в метаболизма ми', тогава от дума на дума стана ясно, че аз вървя много пеша /над 8-9км всеки ден, винаги съм пеша, на кола и автобус не се качвам/, също така живеем на 4ти етаж без асансьор и търча нагоре надолу по 16 пъти на ден. Та доктора каза 'Момиче, ти всеки ден изкачваш Шипка, това е повече от достатъчно'. Много се изумих, защото не си давах сметка за тези малки неща в ежедневието ми. Аз не съм шофьор, не карам кола, ходя до работа всеки ден пеша /3 км/, до градината също почти всекидневно /2км/ и още толкова до нас.

Та, цялата тази тирада безмислени приказки я казвам с цел, да се научим да вървим пеша, и да не ползваме асансьор - здравословно и се оказва, че поддържа фигурата.

# 208
Мафани-това в една друга тема го писаааах, писааааах.И сметката представих-колко ми струват спортовете на децата, без да включвам бензина, а той е още толкова. CrazyТогава ми казаха,че лъжа, всичко било до желание.  Wink

# 209

За повечето родители основната причина беше финансовата + отдалеченост на спортните площадки или липса на такива в населеното място.

Аз Иван отдавна се каня да го записвам някъде, защото определено в една възраст при момчетата много си личи кое спортува, и кое не. Мисля го обаче от 3 години и все така не го записвам никъде ... той в изключително здрав и плосък, и той изкачва Шипка всеки ден, че и дори повече, защото има няколко тура повече от мен.  Crazy
Също така пред блока не спира да тича в кръг, може да тича 1 час без да спре, това също си е вид спорт, може би.  Thinking
Не е от тези деца, които копаят в пясъка или са на пързалката, той винаги търчи. Всекидневно, дори след малко го пускам пак пред блока да направи няколко обиколки .

Мафани-това в една друга тема го писаааах, писааааах.И сметката представих-колко ми струват спортовете на децата, без да включвам бензина, а той е още толкова. CrazyТогава ми казаха,че лъжа, всичко било до желание.  Wink

На мен ще ми бъде интересно да прочета, сподели пак. И като цяло разходите по първокласничката, + курсовете, + бензина ... но май трябва отделна тема. Наистина ли с ученици става по-скъпо, да си направя сметка, че планирах тогава неплатена отпуска да излизам, да не ми излязат криви сметките.

Общи условия

Активация на акаунт