Сениха каза на Джесур, че трябва да се махне, да си тръгне. Той каза "Не мога.(много тихо, с болка, както го каза в болницата, когато Дуйгу се натрови – gidemem-не мога да тръгна) Не мога да оставя семейството си тук." "Какво семейство Джесур, Джан и Йомюр не са твоето семейство. На празно поставяш живота си в опасност" - му каза леля му. "Няма да обяснявам на никого нищо за живота си. Техният живот също е в опасност не виждаш ли?. Никой вече няма да й повярва на Йомюр. Друг изход, освен да сме заедно, нямаме. Няма да има за какво да се държим. Ще видиш лельо, ще видиш, един ден ще живеем в една къща, като семейство.” „С бебето в корема на Йомюр?” – леля му го смъкна на земята (но щом за момент е забравил, май е готов и за това)
Та Джесур предвиди, че Ердем ще дойде при него с предложение.
Ердем влизайки при него му каза, че не му вярва, че нищо не помни, а е казал така, защото го е очаквал да дойде при него с предложение. Казвай направо - го подкани Джесур. Добре открито ще говоря: Знам за връзката ви с Йомюр, знам, че Джан е твой син.
Според мен Джесур остана изненадан от лекотата с която Ердем каза всичко, и готовността за сделка.
Кой е по-мъж според Вас?
и двамата са мъже - единия се бори за майка си, другия за Йомюр и Джан
знам, че Джан е твой син. - това ли беше последната реплика, на която Джесур така очевидно се изненада?