Нова година - нова визия

• 25 703
  • 421
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
на мен ми харесва

# 106
По отношение на ширината и разделителните способности

Според подробната статистика за ползването на сайта:

- ~33% от потребителите работят с ширина на екрана 1024 пиксела - те виждат сайта разпънат на 100%

- ~62% от потребителите работят с ширина на екрана от 1024 до 1440 пиксела - те виждат около сантиметър-2 фон от двете страни

- 3% от потребителите ползват ширина на екрана между 1440 и 1680 пиксела - т.е. малко повече фон от двете страни, приблизително около 2-3 см.

- близо 1% ползват разделителна способност 1920 пиксела в ширина

- близо 1% работят на ширина 800 пиксела - те ще виждат хоризонтален скрол, но вече е абсурдно да се оптимизира за такава разделителна способност

- под 1% са общо всички разделителни способности под 800 пиксела в ширина

- под 1% общо са всички разделителни способности над 1920 пиксела

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 21:41 от Mamma

# 107
При мен пък е така. Нямам оплаквания.  Laughing
При резолюция 1024 на 768 няма разлика никаква с широчината при тази фиксирана широчина.
Ето така е при мен - на резолюция 1280 на 1024 съм.

# 108
В началото от изненадата ли, от що ли, не ми хареса. Сега като седнах по-подробно да го разцъкам не ми се вижда кой знае колко по-различно. При мен е като при Как' Сийка - цък .

# 109
При мен празните полета от всяка страна са по 5.5см....)))) приказка....)

Варианта, който открих за себе си....просто намалих самият браузер до вид, в който ми е удобно за форума и така че почти да не виждам празните полета отстрани. Иначе няма друг начин просто....много неудобно за четене.

# 110
По отношение на ширината и разделителните способности
...

- близо 1% ползват разделителна способност 1920 пиксела в ширина

- близо 1% работят на ширина 800 пиксела - те ще виждат хоризонтален скрол, но вече е абсурдно да се оптимизира за такава разделителна способност

- под 1% са общо всички разделителни способности под 800 пиксела в ширина

- под 1% общо са всички разделителни способности над 1920 пиксела

Да се надяваме, че всички около и под 1% вече са се разписали тук и останалите са доволни?  Laughing

# 111
  • Ænima/Albuquerque
Един път и аз да не съм от масовката, да си имам късмета!  hahaha

# 112
Събразили сме се със статистиките.
Ясно е, че ще има недоволни, но аз съм сигурна, че тепърва ще се оценят новите предимства.

- по-малко рекламни полета
- липса на брандирани в досегашния смисъл форуми - няма да има реклами, които да избутват съдържанието надолу
- изнесено много по-нагоре съдържание, както на заглавна страница, така и на вътрешните - много по-лесно достъпно и видимо още на първи екран
- повече съдържание като статии, което ежедневно ще се допълва
- по-функционална и по-добре работеща търсачка
- бърз достъп до темите, за които сме пожелали известия, т.е. избягва се нуждата от "запис"
- бърз достъп до подфорумите и статиите чрез менюто
- в същото време сме запазили облика при разглеждане на теми и мнения, така че да не се различават от вида, към който сте привикнали
- добавена е функция, която автоматично "орязва" огромните подписи и вече няма скролове в тях
- стартирана е функция за автоматично преоразмеряване на големите изображения, публикувани в теми и мнения и вече няма да има мнения с "чаршафи" над допустимия размер
- съвсем скоро ще бъде интегриран и Архивът, така че да може лесно и бързо да се намират по-старите теми и да се търси в тях
- очаквайте и допълнителни, нови, полезни функции, които няма да нарушат подредбата и няма да има нови размествания

# 113
За другото не знам, но търсачката я пробвах - страхотна е!

ПП Ех, ако можеше да има и функция, която да не допуска записването в темите, както и да "изрязва" кафенцата и тортичките...  Blush Rolling Eyes

# 114
При мен всичко е нормално, но ми се изгуби едната лентичка.

# 115
Има дребен проблем с лентичките, който до утре на обяд трябва да бъде отстранен.
Извинявам се за неудобството!

# 116
Благодаря за новия облик и за труда! Все още не мога да преценя дали ми харесва.......

# 117
  • ул. "Мечтание"
Добре е за сега. Само тия чаршафи отгоре, пардон менюта, които падат само като мине мишката през тях са  Sick

# 118
Добре е за сега. Само тия чаршафи отгоре, пардон менюта, които падат само като мине мишката през тях са  Sick
Да, това е идея, дали не може да се направи да се появяват он клик?

# 119
Поздравления за новата визия! Ново и някак "уютно" ми е!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт