Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 671
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 90

С едно "не" кратко точно и ясно казваш "Не желая да узаконя отношенията ни с теб."

Peace Peace Peace

Което тълкувание, дори приемайки го за общовалидно, не е равнозначно на "Не желая да остарея с теб", "Не те възприемам като своя жена, а като поредното гадже", "Не искам децата ми да са от теб" и пр.
Поне според мен  Simple Smile

Хубав и уютен празник на всички  Simple Smile

# 91
Защото брака за мен е отдаване.- Брака ли ? Не е ли твоята същност !
Защото това е начин да кажа на целия свят,че това е моят човек,моят мъж.- Това ли е начина ?Аз знам и други !
Защото ми дава любов,разбиране,грижа,внимание,нежност,споделяне....-Брака ли ти го дава ?Не  е ли партньора?
Защото съм поласкана от мисълта,че точно този мъж е поискал точно мен,че е пожелал и той да заяви на всички,че аз съм неговата любима,с която иска да е "докато смъртта ни раздели"!- Свободните мъже го доказват с пълна сила ,че остават при Любимите си без значение подписа!
Защото е страхотно за един ден да си центъра на вселената за всички и всички да се радват с теб и за теб!- За един ден ?!Та аз съм всеки ден така!
И малко практически причини:
Защото допреди 5-6 години живота на деца,родени в брак,беше много по-лесен от тези,родени от самотни майки. доколкото знам,доскоро ,дори и да пише името на бащата в акта за раждане ,щом нямат законен брак ,то майката се води самотна майка...не знам дали още е така.- Е ,какво като се води самотна майка ? Кой каза ,че им е трудно ,за какво ?Не исках децата ми да се чувстват аутсайдери...-Това вече е обществото !
А и донякъде е въпрос на вътрешно усещане...с мъжа ми живяхме заедно около 4 месеца ,преди да се оженим.Ами ,някак не го чувствах като семейство...по-скоро го приемах като гадже.- Да ,4 месеца е малко време ,но все пак наистина е вътрешно усещане !
След сватбата усещането ми беше друго....може да е самовнушение,но така чувствам аз нещата.- Защото така ти си решила ,такива са били представите ти !

Благодаря ти за споделянето . Така е ясно как разсъждавам аз и как ти . И наистина има смислена дискусия !Хубаво е ,че има различия.Представете си ако всички мислеха еднакво ?!

Момичета ,утре е Коледа нека всеки има мечти и мечтите му да са сбъднати. Нека всеки има желания и те да са живота му.   bouquet

# 92
Ако на гОркия брак му сложите по един пълен член, и отричащите го, и възпяващите го, еша нема да имате. Mr. Green

# 93
Ако на гОркия брак му сложите по един пълен член, и отричащите го, и възпяващите го, еша нема да имате. Mr. Green

Съгласна .Приемам забележката . Лошото е, че уча три езика от няколко години и нито един не знам .

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 12:05 от Си♥си

# 94
Начеса ли си крастата? Дано барем българския го понаучиш. 

# 95
Eййй, лошички бе, стига ръфате момичето Rolling Eyes

# 96
Eййй, лошички бе, стига ръфате момичето Rolling Eyes

Мчи нали са пости , шанталче. Кво да ръфаме? 

# 97
 Joy Joy Joy Добре, простено ти е за доброто  чувство хумор.

# 98
Дишайте спокойно, човекът каза, че сексът през пости не било грях, значи опциите за ръфане нарастват.  Laughing

Уф, то пък ставало въпрос за семейния секс. Гледай ти къде го чукаш, къде се пука - още един довод за ползата от брака.  Joy

Цитат
Сексът по време на пости в никакъв случай не е забранен, смята сливенският свещеник Силвестър Янакиев. И за да не стане грешка, следва да уточним все пак, че става въпрос за сексуални отношения в брака, защото всякакви контакти извън него за православието са прелюбодеяние и злоупотреба. По-интересен момент в мнението на отец Силвестър е, че по време на пост, ако брачните партньори искат да включат плътско въздържание, то трябва да е по взаимно съгласие, както казва Св. Апостол Павел, защото, ако се въздържаме без съгласието на половинката си, можем да я подтикнем към блудни действия. В тълкуванието си към тези слова на апостола Св. Йоан Златоуст казва, че не само че не е добре мъж или жена да се въздържа против волята на половинката си, но и подтиква другия към грях и падение.

Чухте ли отеца? Никакво въздържане без съгласието на половинката, че после да няма "Олеле, майко, що стана и що ще тая крава в леглото ми?"!  Naughty  Mr. Green

# 99
  • Tам през Атлантическия океан
Ве те да ви предложат  Wink па вие отказвайте ..... Sunglasses

Кофти е  е когато това  предложение липсва   Mr. Green па нека си живеете заедно  Peace

# 100
  • София
Да, и аз това си помислих - едно е да ти предложат и да откажеш, друго е изобщо да не ти предложат - тогава няма смисъл да умуваш дали би отказал или приел. И не ти остава нищо друго, освен да приказваш как не искаш да се жениш. Повечето жени, които са на 30+, които познавам, приказват как не им трябва брак до момента, в който партньорите им им предложат. Тогава през глава тичат към булченските магазини. Останалото е мижай да те лъжем.

# 101
Да, и аз това си помислих - едно е да ти предложат и да откажеш, друго е изобщо да не ти предложат - тогава няма смисъл да умуваш дали би отказал или приел. И не ти остава нищо друго, освен да приказваш как не искаш да се жениш. Повечето жени, които са на 30+, които познавам, приказват как не им трябва брак до момента, в който партньорите им им предложат. Тогава през глава тичат към булченските магазини. Останалото е мижай да те лъжем.
Абеееееееееее...... той нека ми предложи да живеем заедно и да ми направи бебе, пък дали ще се узаконяваме или не, бял кахър  Joy Joy Joy Joy Joy
Наистина не мога да ви разбера момичета, на мен лично разликата между семейство с подпис и бяла рокля и семейство без подпис и без бяла рокля категорично ми убягва... newsm78

# 102
Абее, не е само това.  Бяла рокла.
 Бракът предполага обща собственост.  Много не са готови за това. 

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 15:35 от Трещерица

# 103
  • Tам през Атлантическия океан
Абее, не е само това.  Бяла рокла.
 Бракът предполага обща собственост.  Много не са готови за това
Тъй е Я  Sunglasses не им стиска  Whistling

п.п. за портокола аз нямах бяла рокля  Wink и събитието бе камерен вид Wink

# 104
Защо пък бяла (и защо рокля)  newsm78
Символиката на бялата рокля всички я знаем. Затова не съм се омъжвала в бяло.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт