Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 186
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 150
Sourcherry, а кой казва, че така трябва да е?

Аз Laughing.
Не разбирам съжителството на семейни начала, всъщност то не е за мен.

# 151
Аз също не разбирам "съвременният" модел на брак.

# 152
Рени, защо подписахте, ако не виждате смисъл? Според мен добре сте направили, просто се чудя...

# 153
  • Linz
Ами щото "така трябва". Беше ми писнало да го слушам.

# 154
Рени, то не трябва да е баш така. И аз не съм навита да отида в Гражданското, за да си поставя парафа на една хартия.
Егати, никаква романтика.

# 155
А как се разбира дали  някой е женен или не? Освен най-близки.  Или тези, които парадират - вижте ни колко сме отворени.  Аз, когато срещна двойка, не ми идва да ги питам - Ама вие подписахте ли?

# 156
Че кой дели двойките на женени и неженени?
Все са си двойки, мен не ме интересува дали имат брак.
За мен е важно, ако искам този мъж да бъде баща на децата ми - да се оженим.
Но аз съм с толкова патриархални нагласи, че няма повече да споря.

# 157
  • Linz
Sourcherry, "романтика" и "Гражданско" не ми се връзват. За мен романтиката е в други емоции.

Трещерица, хората питат... "оженихте ли се?", "от кога сте женени?" или "кога ще се жените?" Whistling

# 158
Именно, Рени!
Гражданското е най-тъпата част от брака или поне от пътя на бракуването.

# 159
  • Linz
Гражднаското е основната част и единствената задължителна.

# 160
Мдам, но и най-скучната и най-тъпата част.

# 161
Разни хора - разни идеали.
За мен и годежът има значение - имаме сериозни намерения.  Сватбата - заедно сме, ще имаме деца. А съжителството - а бе, ще видим.
В тази връзка - защо хомосексуалистите толкова държат да им се даде правото на брак?

# 162
  • Linz
Мдам, но и най-скучната и най-тъпата част.

newsm78
Странни разбирания за брака имаш.

Хомосексуалистите искат да имат право на брак, а дали ще се възползват от него е отделен въпрос. Не искат да се чувстват различни и отхвърлени от обществото.

# 163
  • на плажа
аз не знам ако не съм омъжена как бих наричала примерно приятеля си newsm78 - моят съкафезник ли? съвсем просто -ако съм в брак е мъжът ми, ако ли не- просто приятел/но такъв не би имал ангажимент към мен и децата в моя случай/. това за мен обаче, за другите си е тяхна работа. и не само това - отговорността е друга, ама това пак според мен Wink
  И преди да се оженим и след това съм го наричала мъжа ми. За мен той си е моят мъж - мъжът с когото имаме дете и с когото искам да остарея.

# 164
  • София
аз не знам ако не съм омъжена как бих наричала примерно приятеля си newsm78 - моят съкафезник ли? съвсем просто -ако съм в брак е мъжът ми, ако ли не- просто приятел/но такъв не би имал ангажимент към мен и децата в моя случай/. това за мен обаче, за другите си е тяхна работа. и не само това - отговорността е друга, ама това пак според мен Wink
  И преди да се оженим и след това съм го наричала мъжа ми. За мен той си е моят мъж - мъжът с когото имаме дете и с когото искам да остарея.

И аз наричах настоящия ми съпруг "моят мъж" и преди да се оженим, както и той ме наричаше "жена ми". Няколко пъти обаче за тази година и половина, в които живеехме на семейни начала съм чувала реплики от типа на "какъв мъж ти е като не сте женени?". Това винаги бяха подмятания на разни злобни хорица, без личен живот, които си врат носа в чуждия  ooooh! Един нормален зрял човек не дели двойките на бракувани и небракувани. Това са личен избор и усещане. Може дълго време да си против брака, а в един момент да го поискаш или обратното. Квалификациите са излишни.

Общи условия

Активация на акаунт