СЕПТЕМВРИ - тема 33 - Коледна

• 25 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро!
Емир,мерси за кафето и закуската!
И ние вчера изкарахме супер,Дани много си игра Grinning
За млякото-Еми,децата не са глупави,знаят какво искат-Дани и да го излъжа да хапне нещо,което не харесва,на втората лъжица върти глава и вика ъъ-ъъ.Намери ли го тоя Хипп с ванилията?

# 556
Здравейте!
Емир, мерси за кафенцето! И аз пия кафенце и се чудя какво да правя, че няма вода  - вече втори ден!  ooooh!
Тук в Добрич също мирише доста неприятно, ако си простираш прането навън и тази есен успях да убедя ММ да купим сушилня. Даже онзи ден ми се кара, че миришели дрехите, а не може съвсем всичко в сушилнята.
За рака - незная, имаме случаи и на пушещи и пиещи и на не-пушачи и въздържатели. Но май пушачите и пиещите с рак надделяват. Може да не се знае точната причина, но някакси некачествената храна, дългото пушене и прекаляването с пиенето на алкохол увеличават вероятността.
Аз също взех да предпочитам малко информационното затъмнение, то направо да идем в гората, Ама няма да оцелеем сигурно, за да се радваме на дългия живот и здравето Thinking.
Ето сега - трябва да правим реимунизация на Пентаксина, но от всякъде ни напомнят колко са вредни ваксините. Какво трябва да направим ние майките, които трябва да слагат задължителните ваксини. То ясно, че няма да сложим допълнителни, ама какво да правим със задължителните. Или да ги забраняват, или да не ни плащат толкова.  #Cussing out

# 557
  • София
Добро утро!
Нямам кой знае с какво да се похваля, нещо ме е налегнала скука Confused Тази седмица трябва да отида да си подам документите за нова лична карта и паспорт, че им изтича гратисният период...

Емир, жалко, че и с Фризото не става. То наистина е доста сладко, ама като не ще детето какво да го правиш...

# 558
Здравейте, мацки!
Вече съм работничка, от вчера. Мноооого ми е странно, хем ми е кеф, че съм сред хора и извършвам някаква мисловна дейност, хем ми се иска да съм вкъщи пред ТВ или на разходка с Александър... Хем сърби, хем боли, дет викат...
Малчовците са добре, Невена от утре си е на ДГ, Алекс обаче чак от понеделник. И най-вероятно първите ден-два пак ще е само до обяд. Сега ги гледа свеки, но тя си отива в неделя. Трябва да мисля варианти за понеделник-вторник...
Да ви се оплача от БТК-то (за кой ли път) от 5 дни има техническа повреда в тел. кабели и нямам телефон, съответно и нет. Ще се отказвам от тях, няма друг начин... И без това дом. тел. не го ползваме.
Добре дошли на новите мами, хубаво е, че отборът ни се увеличава!
Аз прането го простирам в спалнята, на сушка, до радиатора на парното. Не се притеснявам за влага, със стара дограма сме и е толкова изметната, че всичките изпарения излитат навън...

# 559
  • София
Привет и от мен!Днес излизахме само за 30 мин. и се малкия се накаля яко.Много мърляво време и навсякъде кучешки ......
Относно подквасяването на АМ, доц.Маринова спомена, че е квасила Фризо 3 на внук си и ставало като Данет или нещо такова, но не разбрах как точно.

# 560
Майчета влизам на бързо да ви питам. Майка ще идва от България за 2 месеца. Много се радвам защото ще спра Виктория от градина. тя е болна от ноември почти нон стоп. Направо съм съсипана вече. Моля препоръчайте ми капки за нос при настинка за 11.5 килограмово дете. Също така вие давате ли витамин Це по някакъв начин? Ако да, по какъв? Как точно се казва да кажа на майка да поиска в аптеката. Тук почти никакви лекарства без рецепта не дават а лекарите нищо не предписват освен антибиотик, така че милото ми момиче се бори сама с вирусите.
Благодаря много предварително.  Hug

# 561
  • София
Вит. Ц давам на ампули с лъжичка - 1 ампула от 2 mg на ден.
За хрема капя Виброцил, а днес купих и хомеопатичните, за които момичетата писаха наскоро (Коризалия и Алиум Цепа 9 СН).

# 562
chocomoco, има причина да не се изписват капки за нос* за толкова малки деца. Това е нож с 2 остриета. И да можех нямаше да давам, освен соления р-р, който свободно се продава в аптеките.
Витамин Ц не давам. По едно време давах мултивитамини за деца (капки са). И въпреки, че е кърмена си се разболява често, откак е почнала есента. На градина не ходи, но беше гледана в компания с още едно дете. Сега я гледат у дома, и пак декември 2 пъти пи АБ. Да се надяваме, че като поизрастнат няма да боледуват толкова често.
Къде си?

*освен ако не е хомеопатия.

# 563
Niki1 в Щатите съм. Точно това правим и ние - капки от солен разтвор и след това с едно смукало ги изсмукваме сополите. Има и овлажнител на въздуха за през нощта. Ами явно всички деца боледуват. Нашата ходи на градина от 4-месечна, тръгна миналия февруари ама такова нещо не бях изживявала. Ноември имаше настинка, после croup (ларингит) после пък RSV (пак вирус) после възпалени уши, после пак croup - на нова година бяхме в бърза помощ за което. Уж оздравя, а вчера я вземам от градината с температура ниска, течащ нос и кашлица. Просто не издържам и се оплаквам и се моля да укрепне детето и да не боледува толкова. Първо дете ми е и такова чудо не съм и си помисляла. Дано дано да се оправи скоро.

# 564
Знам, знам. И аз съм там. Питах в кой щат си  Laughing

# 565
  • София
Много мами липсват бре...Да се разписват бързо  Grinning
Вместо Ангел да пропие Ам, Кати пропи хе хе...ДАно утре като я види, че пие и той  да реши че иска. Днес се опитах да пробутам в айряна Ам, но се усети...и спря да пие...Е пийна половината и после подхвърляше шишето...ТО ясно, че насила няма да го накарам, но киселото дето ядем ми е под въпрос, вече се замислям за вариант да квася, ама пък съм и много мнителна - да купувам от някакви баби, дето не ги знам с какво мият шишетата...незнам...То угодия няма де... Mr. Green
Днеска АНгел 3 пъти падна гадно, ама то от търчане бързо и катерене, това става...има и цицина...
chocomoco писах Лс, но за ушите незнам лекарства...дано някой опитен се включи...

# 566
За много годии на всички!!!
Здравейте,влизам самода поздравя бебешондел сза дъщеричката! Многосе радвам,браво да е жива и здрава!

# 567
Здравейте,мами.Много сте активни  Peace Не мога да сварвам да ви четя Simple Smile Предния път не се представих-Габриела се казвам на 22(на 19-ти ги правя) и живея в София. Аз по-рядко ще се включяам,че от сесията,работата,домакинската работа и малкия хич не ми остава време за нищо,а и ще за почвам да спортувам,защото нищо не става с моето ограничение само на храната.За квасене на АМ и аз не съм чувала,за капките за нос,на нас много ни помагат Виброцил .
diari d добре дошла  Hug
Бебешондел Честита рожбичка.Да ти е жива и здрава и много да ви слуша и радва  Hug  bouquet

# 568
EmiR - получих го! Мерси за подробната информация Hug

Ники1 - в Тексас

# 569
  • София
Добро утро мацки!

Ангел скокна в 5,30 идва ми да го смачкам, а уж вече трябва да съм свикнала с това ранно ставане... Confused
*Бубка* чак активни...слаба работа, виж, че почти никой не пише, направо си е затишие....
Пак зачезнаха много мами...

Общи условия

Активация на акаунт