Кухните - 35 тема

• 79 062
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Отдавна се обзаведохме, но тъй като нямах нет вкъщи нямаше как да си покажа и кухнята.

Не всичко ми харесва, но свикнах вече (а първите месеци не можех да я гледам, бях като болна) Mr. Green

http://kisa.snimka.bg/other/razni.49153.21968046

Хубава е кухнята, само се чудя за микровълновата защо от тази страна и за контактите защо са така от лявата страна  newsm78 Струва ми се малко неудобна микровълновата да се отваря от вътрешната страна, аз бих я сложила на стена (ако трябва да е на стена), дето да се отваря по-свободно. Контактите бих ги извела ниско до пода, ако трябва да са толкова на едно място и бих сложила картина на тази стена newsm78

# 121
Кухнята трябва да е като обувката: да е удобна, точно по вашия размер, да не Ви "убива"
и да е подходяща за случая.
 Има дизайнерски кухни "на висок ток", които изглеждат страхотно, но не стават за ежедневно ползване. Има и неугледни кухнички, но са страхотно удобни за постоянно готвене. Peace

Първо трябва да съобразите кухнята с вашия стил на живот за следващите няколко години. Ако живеете на "високи обороти" не Ви трябва огромна готварска печка, а огромен хладилник и микровълнова с грил. Ако сте домакиня с деца, удобната фурна и голямата мивка(за тавите) + миална за поне 2комплекта, ще е идеално решение. Удобен плот с много контакти над него и добро осветление си е нещо задължително.
Ако планирате бебета планирайте и удобно място за столчето за хранене + заключване на чекмеджета и вратички( има много удобни механизми).
  Вие решавате какви уреди да има в кухнята (напишете си списък и после решете кой уред къде да се разположи) и десена. Големината на шкафчетата и разположението им зависи от посудата(брой чинии, най-голяма тава и тенджера, буркани и бутилки...). Работата на майстора е да събере всичко в подходящи шкафове и чекмеджета, да Ви предложи подходящ материал( лесен за поддържане и достатъчно устойчив), да се съобрази с вашия ръст и удобство. Тънкостите( например височината на вградената фурна е под височината на пъпа Ви) и механизмите( в каталога на производителите има от пиле мляко и вълна от костенурка) са си негова работа.
Добрия майстор или дизайнер ще Ви предупреди че:
Обърнете внимание на боклука. Къде ще е най-удобно и как ще се затваря да не мирише.
Попитайте къде ще стои газовата бутилка, че това е най-пропускания въпрос, а после се оправя трудно.
Всички микровълнови се отварят в една и съща посока,а а мястото им се съобразява с отварянето.
Нарисувайте дори и само скица кое къде ще бъде. Колкото повече рисувате, толкова повече грешки и проблеми ще избегнете.
Собствен опит. Peace

# 122

Всички микровълнови се отварят в една и съща посока,а а мястото им се съобразява с отварянето.

Абсолютно невярно и подвеждащо. На пазара се предлагат микровълнови и с дясно отваряне, с ляво отваряне, а и с долно отваряне като традиционна фурна.

Вече има почти всичко, стига да се попроучи и попрочете малко. До сега при търсенето на електроуреди за новата ми кухня единствения нерешим към момента проблем с който се сблъсках е, че в БГ не се внасят хладилници с фризер за вграждане по-високи от 180 см. Ние искаме хладилника ни да е поне 2 м. и затова ще е свободностоящ.

# 123

Абсолютно невярно и подвеждащо. На пазара се предлагат микровълнови и с дясно отваряне, с ляво отваряне, а и с долно отваряне като традиционна фурна.

Моля, посочете ми магазина, марката или модела на М.В., с пантите да са от дясната страна.  Praynig
Не е заяждане. Отдавна търся такава, а долното отваряне не ме устройва.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 10:32 от БориславМ

# 124

Моля, посочете ми магазина, марката или модела на М.В., с пантите да са от дясната страна.  Praynig
Не е заяждане. Отдавна търся такава, а долното отваряне не ме устройва.

http://www.techno-mix.com/DREBNA-BYALA-TEHNIKA/MALKI-DOMAKINSKI- … 5-MR-53-INOX.html

Има и други, но ме интересуваше високия клас и затова гледахме Бош.

# 125
Киса, честита кухня Hug Симпатична и, предполагам, изстрадана. Поне аз съм живяла и сънувала сегашната ми кухня 6 месеца Crazy и също й намирам кусури, макар и дребни Wink То е ясно защо си сложила микровълновата там - да не ти се пречка на плота, обаче със сигурност е неудобно (поне не си се изръсила 1000 лева за микровълнова с дясно отваряне Crazy). За контактите също съм съгласна - по-добре би-било да са групирани по няколко и на 30-50 см от земята, за да не се виждат на стената. Но, доколкото видях, сте панел и за да не го къртите, сте сложили от стърчащите контакти. И при майка ми е така, но аз бих изнудила мъжа ми и майсторите, колкото и да не им се иска, да издълбаят панела и да сложат от плоските Simple Smile
А иначе и аз точно по описания от БориславМ начин си проектирам кухнята (и старата, и новата сега). Мисля, проучвам, избирам, чертая, оставям да отлежи 1 седмица, пак захващам. Не бих оставила на проектант да го направи вместо мен. Не че всички са некадърни и те слагат в калъп (но повечето го правят), а по-скоро държа да ми харесва на 99%, защото няма да я сменям в близките поне.. 10 години Grinning Но имам една проектантка, която ми направи изчанчената сегашна кухня цялата нестандартна - с нея съм седяла поне 2 месеца всяка събота да правя промени (как ме изтърпя не знам Crazy) Но сега пак съм й дала задание... ще видим, малко са скъпчии. Тя, например, ми каза, че МДФ е само за красота, но ако реално всеки ден си ползвам кухнята по предназначение, рискувам да го надера. Така че засега пак ми отпада като опция.

# 126
  • Варна
МВ е там, защото е виновен мъжът ми  Mr. Green Не е много удобно, но не я ползваме всеки ден, така че и с това свикнах.  Tired

Относно огромния брой контакти - така са по проект, може и да е имало начин да се махнат половината, но по проект кухнята би трябвало да е П-образна, но на нас точно стената с контактите трябваше да е свободна, защото там ни стои масата за хранене - допряна с тесния си край в стената (кухнята е бокс в хола, в едно помещение са, от тук идва липсата на място, на пари в крайна сметка).

Кусурите си ги знаем прекрасно, няма нужда да ми ги казвате - просто исках да покажа  Simple Smile

П.П. някой каза за картина на стената с контактите - имаме вече, просто снимката е по-стара и картината все още не беше окачена.

# 127

http://www.techno-mix.com/DREBNA-BYALA-TEHNIKA/MALKI-DOMAKINSKI- … 5-MR-53-INOX.html

Има и други, но ме интересуваше високия клас и затова гледахме Бош.

Благодаря    bouquet

# 128
Киса, То е ясно защо си сложила микровълновата там - да не ти се пречка на плота, обаче със сигурност е неудобно (поне не си се изръсила 1000 лева за микровълнова с дясно отваряне Crazy). За контактите също съм съгласна - по-добре би-било да са групирани по няколко и на 30-50 см от земята, за да не се виждат на стената.

МВ с дясно отваряне има и по евтини стига да се потърси. Аз просто търсих висок клас фурна и съответно дизайна на МВ трябваше да е еднакъв с фурната.

Теорията за МДФ е силно преувеличена. Вярно, че е по-мек материал от ПДЧ-то, но всичко си зависи от ползващия. За мен това никога не е било проблем и нямам следи до момента. Ползвам кухнята ежедневно и много интезивно.

А доколкото се вижда на Киса апартамента е много далеч от панел. Според мен е ново строителство и по проект кухнята е била обратно. Просто не са затворили контактите за горните ел. уреди.

Киса и моята сегашна кухня я направихме без много обмисляне защото бързахме. Сега обаче в новия апартамент всичко си го обмислих до последния детайл. Знам във всяко едно шкафче какво ще побера. Първата ми работа беше да си премеря малките ел. уреди и посудата за да планирам шкафовете. Но съм сигурна, че като я монтират и ползвам известно време пак ще излезе нещо недомислено.

Пожелавам ти след няколко години да имате възможностите да я смените. Пък тази сега си я ползвай с кеф. Живота в крайна сметка не трябва да се концентрира в кухнята.   bouquet

# 129
Киса и моята сегашна кухня я направихме без много обмисляне защото бързахме. Сега обаче в новия апартамент всичко си го обмислих до последния детайл. Знам във всяко едно шкафче какво ще побера. Първата ми работа беше да си премеря малките ел. уреди и посудата за да планирам шкафовете. Но съм сигурна, че като я монтират и ползвам известно време пак ще излезе нещо недомислено.
Пожелавам ти след няколко години да имате възможностите да я смените. Пък тази сега си я ползвай с кеф. Живота в крайна сметка не трябва да се концентрира в кухнята.   bouquet
Абсолютно съм съгласна и се присъединявам към пожеланието Peace
Не бях разгледала много внимателно снимката, после видях, че кухнята не е на стената, на която е трябвало да бъде и затова е така. Направи ми впечатление само микровълновата и един стърчащ от гърба на кухната контакт и затова съм се объркала. Благодаря за мнението за МДФ Grinning

# 130
# 131

Интересна реклама правиш!  Grinning
Прочети правилата на форума преди това обаче!

# 132
На повечето хора целият апартамент е по-малък от твоята мечтана кухня Laughing Confused

# 133
  • София
Дами, ще се радвам ако ми помогнете.
Преди време коментирахме висящ сушилник, турски на Viola в кухнята на Renate_R.
Бил струвал около 50лв. newsm78
http://renirobova.snimka.bg/family/apartament.347725.11994186
Та той е с тавичка на 55см.
Търся си точно такъв, защото имам място 60см за него, и си взех вече тръба на Тескома 60см.
Освен това сега установявам, че на мен ще ми е нужен с обратното разпределение, защото мивката ми е от дугата страна...
Прерових всички сайтове, но са много дълги.
Някой срещал ли е такъв сушилник за окачване?

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:41 от geryger

# 134
Виждала съм такива в Комо, в Айко и в Карфур.
Не знам обаче колко големи са. Не съм се заглеждала, защото ми се струва, че побират малко прибори.

Общи условия

Активация на акаунт