Отговори
# 75
Да бе,майната му,аз затова казах,че не се сърдя на никого,нито пък ме е яд.Напротив,много се кефя на вашите подаръци..все едно имам неизживяно детство Laughing
Аз не мисля,че сме лишили децата си от нещо кой знае какво,но понякога ми се иска да имат разни лиготийки като другите деца..въпреки че знам,че ще им омръзнат също толкова бързо,колкото и другите им играчки.А на тях знаете ли кое им е интересно? Малките метални колички тип мачбокс,разни кутийки,на които им махат и слагат капаците или ги ползват за гараж например,щипки,да цъкат копчетата на старата ми клавиатура (и на новата ooooh!),да късат списания и да рисуват с химикал навсякъде (моливите изобщо не са им интересни)...Взехме им от магазин за 1 лев едни кубчета с букви и картинки и много им се радват..Понеже вече знаят около двайсетина букви от азбуката всичко,на което има някакъв текст им е интересно Laughing

Подаръците ни за Коледа са книжки,пъзел-килимче и още по 2 колички за всеки.Също и две детски въдички с няколко пластмасови рибки,които се захващат за въдицата с магнитче.На тях обаче им видяха сметката още на десетата минута ooooh!
От нас с Боян получиха отново колички,ама модерни-фаровете им светят и издават звук като от истински мотор на кола Laughing

Абе,момичета,чудя се моите деца нисички ли са? Вкъщи ги меря Жорето-86см./11,100кг.,а Наско-87см./11,600кг. Имам чувството,че на тяхната възраст трябва да са поне мааалко по-едрички newsm78 Хич не са злояди обаче.Напротив,особено Жорето е като печка Перник Laughing

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 00:28 от foxy81

# 76
  • Пловдив
Фокси,за ръста-в средни граници сме.Таня е 86 санта също

# 77
За мен най-важно е детето ми да е здраво. Това е най-големият подарък и за мен и за него. Има доста играчки, и скъпи и евтини, но като цяло не се заиграва с нищо. Имаше мания по количките, която отмина точно за един месец. Най му е интересно да ходи да ровичка по пералянта, дистанционното, телевизора и копмпютъра. Ако го оставим може цял ден да отвиси така, но не става.

Сега съм казала, че не искам повече никакви играчки, защото направо ни завземат. Толкова са обемни, че вкъщи като ги разпилее и се разхождаме по тях. По-добре или някакви дрешки или да ми дават пари, а аз ги заделям настрана и като дойде време да се взима нещо му купувам от тях.

Моля ви кажете как е Стани. Вчера звънях на Ивето, но ми затваря и така и не успяхме да се чуем.

Йоан още кашля от време на време и майка ми само се спича, а от там и мен. Но аз все се опитвам да мисля позитивно, а пъки докторката каза, че ще покашля поне седмица-две след това.

# 78
  • София
Добро утро!

ставаме сутринта и го приготвям Алекс за ясла и от нищото вдигна до 38 градуса темпераура и естествено не е на ясла.Вече му спадна и живна сега си играе, дано не вдига повече, че незнам вече.Няма болни деца в яслата(нито сополиви, нито кашлящи) , а и те са само 3.
Алекс засега си играе най-много с кухнята, но това ще му омрзне за 1 месец и затова съм му прибрала другите.Иначе най-обича в шкафа да рови и да изважда нещата от там, но не му давам.Не обича да рисува много.

# 79
  • пак там
Фокси, и моят много се заиграва с тази азбука-килимче. Взехме му една мъничка за левче и една като вашата от Руския пазар - голяма игра пада - сглобява ги на кубчета, на кули, носи буквите да му ги казваме, абе занимавка. Пак оттам взехме една електронна азбука - представлява една мушама с платка и батериики - като натиснеш буквичката например, тя ти казва как се произнася. Това удоволствие беше 4 лв. Взехме му и шейна (той много се радва и на снега, и на шейната) - обикновена дървена шейна. Количка с дистанционно има, за 10 лв от супермаркета, но вече видя сметката на дистанционното и сега е обикновена количка. Grinning

Мисълта ми е, че не виждам смисъл да му купувам скъпи играчки (най-скъпата му играчка е батут за 50 лв. И това беше наложителен подарък. Еньо обожава да скача на батут, но когато есента се разболя и не трябваше да излиза, този батут ни спаси от много истерии и нерви.)

Всички играчки рано или късно ги сполетява участта на количката с дистанционно - биват счупени, настъпени, изкормени ("Еньо паи (ре)мон(т) Simple Smile )

Всъщност единственото, за което давам пари в повече, са книгите.  Embarassed Макар че с тях си вкарах истински автогол - не иска да заспи, преди да е изчел (сиреч, аз да съм изчела) поне десетина книжки.

# 80
Добър ден на всички Hug

Наш Жоро е с конюнктивит.Днес трябваше да ходим на рожден ден,но очевидно ще пропуснем.Само се надявам да опазим Наско,въпреки че дълбоко се съмнявам..

Как са бременните и болничките?
Хубав ден на всички Hug

# 81
Привет,
Михаил също има няколко по-скъпи играчки /2/, но като цяло гледам да не прекалявам. Скоро продадох миналогодишния му коледен подарък и с парите от него му купих тазгодишния - една ферма на фишер прайз, която беше намалена в Джъмбо. Аз винаги се оглеждам там на щанда за дефектни стоки, защото има хубави неща, намалени заради скъсани кутии, а за собственото ми дете кутията няма никакво значение, та така хем има хубави играчки, хем не са толкова скъпи, колкото по принцип струват. Той няма нито една от играчките, за които говорите - кончета, батути, къщи, кухни, шейна и т.н. Няма и смисъл, защото се заиграва много с капачки от минерална вода - особено като е на гърнето - сложила съм към 20-30 капачки в една кутийка и той ги разпилява и после ги слага отново в кутийката. Хит при нас е колата му - тип джип, на чиполино, която се оказа много здрава, а и в къщи я кара по антрето, хола и стаите. Иначе много малко неща му хващат вниманието за повече от 5-10 минути - обикаля и все гледа да докопа някое дистанционно или флашка, които не са особено подходящи, защото още завира всичко в устата, а отскоро и в носа, и с тези дребните чарколяци все трябва да съм нащрек. Обича и да разглежда снимки и книжките - разглежда ги, знае кое животно кое е и ако има плюшен аналог, ходи да го търси и да го прегръща, имитирайки звуците. Може да брои поне до 3 и вече знае къде се поставят батериите - в гнезденцата на играчките.
 Днес го водихме на ваксина - сложихме и втората доза синфлорикс, защото е напълно здрав. Висок е 91-92 см, но е доста едър и хапва екстра  LaughingНадявам се да се задържи здравичък и след Нова година да го пратя вече на ясла да си играе с дечицата. Той много обича да е с деца и доста се уморява като е на ясла, иначе се чудим в къщи как да го укротяваме - много енергия има ...
За Нова година - канени сме нагости да празнуваме с още две семейства с малки деца, но май няма да отидем, защото не искам да му нарушавам съня, а и си предпочитам да съм с детето, и аз като теб Деска съм се накупонясвала. Има вариант да идем до комшиите на нашия етаж след като го приспим, но и това още не е сигурно.
Чудесни снимки сте пуснали, след малко и аз ще се отчета най-накрая.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 09:56 от biserche

# 82
Честита Коледа със закъснение на всички!Пуснали сте чудесни снимки,зареждащи с много настроение!
Да се включа за подаръците и аз също мисля,че на децата не им трябва много!Като дори и да ги заинтригува нещо,то е за няколко дни,седмица и после започват да си играят с обикновени неща.
Моят младеж получи доста подаръци от близки и приятели,но някой и аз ще му ги дам по-късно,че да е по-интересно.Само му ги показахме и после ги прибрах.Основно е запален по коли и инструменти,но най-много играе с гаражът за колички,който му подариха едни приятели.
Пъзелът с буквичките много ми хареса и може би ще му вземем за рожденния ден такъв.
Фокси,имам една идея как да опазите Наско!Не съм го пробвала,но знам от мои познати,които са много доволни!Очичките се мажат по няколко пъти на ден със сребърна вода.Дано помогне,но нищо не ти пречи да пробваш!Поне няма как да навреди!
За Нова година ще сме си у нас,защото малкия напоследък пак е в едни периоди и никъде няма да ни искат с него Mr. GreenА да го оставим на някой е мисия невъзможна.Много ми се искаше да отидем някъде,но ще го оставим за догодина живот и здраве.
Забравих да ви се похваля,че си подарихме биберона на Дядо Коледа,а той е оставил под елхата така чаканите инструменти,за които му говорихме още преди месец.Знаеше,че ще му оставят подарък и ще вземат бибата.Иначе му спретнахме и постановка дадох я на истинския Дядо Коледа,а той милия оцъкли очи hahaha.Сега като го питам и дори и не мрънка.Само заспиването е доста по-трудно,но иначе все едно никога не е имал биберон.Вчера заспа чак в 17.30 като легна на пода,но се надявам да се регулират нещата скоро.Мислих си,че мисията е невъзможна,но Дядо Коледа се оказа добър помощник  newsm78
Стискам палци за всички болни дечица и на-вече за Стани!Ние също сме леко сополиви,но овладяхме положението с хомеопатия!
Ето и няколко снимки да не ни забравите Simple Smile
сглобяването на така чакания подарък
тук подарихме биберона

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 13:31 от konikonkoni

# 83
  • София
И аз чакам новини от Ивето!  Praynig всичко да е наред!!!!!

Аз днес бях на мамолог, че от два-три дни имам огромна болезнена буца в едната гърда. Бях се притеснила доста, докато не прочетох нейде из форумите, че "щом боли, значи няма нищо страшно".
Резултатът е, че той въобще не отрази буцата на ехографа, но много ми се скара, че не съм направила повече за спирането на лактацията. Тъй като моята кърма въобще не била спряла, а дори "се движела"... аз си знам, че имам секрет, но мислех че е нормално...
Каза, че каналите ми са дилатирани и при най-малкото падане на имунитета, ще навлязат бактерии и или ще развия мастит, или ще се образуват .. май папиломи каза, дето били предраково образувание...
Пита ме дали предпочитам пак с хомеопатия да се справям, но аз избрах този път традиционната медицина.

Каза, че гърдите имат нужда от почивка и макар да не ми каза нищо директно, изсумтя неодобрително като чу колко време съм кърмила /19м, т.е. не е чак пък толкова много.../
А пък бил голямо светило - д-р Спиридонов от ИСУЛ... Отидох в 8:30, след като ми бяха запазили час предния ден. Пишеше, че кабинетът отваря в 9, но прегледите бяха започнали и аз влязох едва в 10 като преди мен минаха 5 човека....

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 13:10 от carbo

# 84
Наде,добре,че си отишла! Имаш късмет,значи,че досега маститът ти се е разминал!  Hug

Марте,какво стана в дома при дечицата?

Ние тази Нова година решихме да сме с роднини и братовчеди.То не че имаше други оферти,де... Laughing Предишните две посрещахме с гости у нас,но сега нещо не ми се занимава.

# 85
Наде,ти сега ме хвърли в размисъл и то дълбок... newsm78 аз не кърмя от юни....но имам кърма като за едно бебе Rolling Eyesи преди две седмици реших да хвърля помпата ми и преди да я заметна в кофата реших да се изстискам...карах до 70  грама и спрях......ужас.Сега ще звъня на моят лекар да видим ..много ли съм зле?????

# 86
Вержи.....ние сме по зле от към подаръци за децата Winkосвен ние каквото му купим...друго няма,нашите баба не купуват нищо не знам защо...!!
Тази година се събирахме с едно семейство на Коледа и Ивко  получи подарък от тях и от нас..и до там.Здраве да е Laughing
Ивко намира за интересно  да ми рови в шкафовете с дрехи в кухнята с тави и тигани ...на играчките обръща внимание само когато има друго дете у нас Heart Eyes
Чакам новини от Ивето...дано скоро да са у дома здрави и щастливи  bouquet
една снимка от нас...

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 14:40 от dessi06

# 87
Фокси, много ти благодаря, че си ми отговорила, ще се разтърся за тези ФДТ-и, защото ми трябват много Simple Smile

# 88

Ето и наши коледни снимки със закъснение. Все по гости или у нас има гости, и не ми остава време за форума. Прочетох до половината, сега сядам да чета.

# 89
Това беше нашият празник с две думи (снимки) Simple Smile

Тук - в храма, след като са приели Свето Причастие.

Тук - моите подаръчета вкъщи. Heart Eyes Мими е облечена с костюм на героиня от любимото й филмче - това си поръча, на заден план е прословутият трактор на Бобчо, в процес на сглобяване. Laughing

Искам да кажа, че най - най - най - важното е, че имаме тези празници, заедно с любимите си хора и с най - хубавите дарове на света - децата ни. Всичко останало е само козметика. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт