Отговори
# 180
  • София
Елфи, мисли позитивно Simple Smile

# 181
Пфууу, не ми се размина антибиотика...

За замъка се включвам - купихме го и за двамата на 1-ви юни. Но вкъщи ужасно миришеше на гума, или пвц не знам... Закарахме го на двора при баба, сложих разни одеяла отдолу и се спука почти веднага... Със сигурност, ако не е английска ливада, мека като пух, не разчитайте, че ще издържи. Peace

# 182
Добро утро!

Ееее,най-после успях и аз да Ви сервирам закуската Laughing
И кафето:

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 08:31 от bori 1

# 183
Бори, страхотна закуска!
Аз от снощи съм с много силни болки в яйчниците - досега такова нещо не ми е случвало, болят ме дори и мускулите като седна Sick

# 184
Бори, наистина ще се почерпя от закуската, ама някой друг път - успях да кача килата по празниците и сега не ми се гледа храна ...
Брей Марина, какво ли е причина за болките...!? Ако днес не се почувстваш по-добре, иди се консултирай с лекар. При мен понякога се получава болка като при МЦ когато съм в овулация, но това трае няколко часа и после минава.
Наде и аз ги пих тия хапченца за кърма, и мен сърцето ме заболя като чух цената ..., но пък ефекта е много добър - Михел нали сам се отби за 2 дни и аз си останах с адски много кърма, на първото цедене изцедих 130 мл  #Crazy и след хапчето това се оправи и след последната дозичка нямаше и следа от кърма, така че си ги пийни.
И на мен батута ми хареса, но място у нас за такова нещо няма, а дори не ми обещават къща  Sad - и мечтите за такава са ми отнети...
 Стига ми да сме здрави, другото шЪ сЪ упраи Hug

# 185
Аз спрях да кърмя преди повече от година и половина и все още имам секреция от едната гърда. Миналия месец ходих на мамолог и каза, че всичко е нормално, но пък защо продължава не знам. В началото на миналата година, когато се появи пих от тези малките хапченца и уж нещата се оправиха, но до време. Мамологът ми каза, че при мен стресът оказва голямо влияние и явно като съм под напрежение хормоните се задействат и произвеждат.

Йоан май навлезе в бебешкия пубертет. И преди съм казвала, че мрънка, че е неспокоен и се глези, но от седмица е направо кошмар. Вече започнах да се притеснявам за него, все едно гледам друго дете не моето.
За всичко се цупи и мрънка, постоянно иска  нещо. Ако не му го дадем истерия, ако му го дадем започва да иска нещо друго. Не дава да го събличаме и обличаме, не дава да му измием ръцете. Казва, че е гладен, но не иска да яде от чинията. Иска да яде от фурната. Застава там и почва да мрънка и истерясва. Сипвам пред него от чиния и му давам той реве и се тръшка иска от фурната.
Не се заиграва за секунда с нищо. Само трябва да се държим за ръце и да се гушкаме. Но не дава да поседна и да го гушкам , а си харесва някакво място из апартамента, води ме там и ме кара да го гушкам. Като тръгна да поседнем някъде се почва рев и истерии и пак ме дърпа към мястото, което е харесал.
Не знам от колко вечери не е спал спокойно. Буди се, бълнува, мрънка на сън, често плаче. Направо не знам какво да си мисля. Дали не преживява някакъв стрес, но от какво?
Лошото е, че това постоянно мрънкане и борбата, която водим ме изнервят и Емо казва, че на моменти се държа отвратително с Йоан. Дайте съвети какво да правя и на какво може да се дължи тази промяна. Това , което описвам е само част от картинката. Примерите са толкова много.

# 186
  • София
Привет от мен! Честита 2011 нека тази година бъде по-хубава и  всички ние по-здрави!
После пак ще пиша. Simple Smile

# 187
Деси, споко не сте само вие с Йони! И Ралица от близо месец не дава да се облича и съблича, смяна на памперс, не иска да излиза навън, а по отношение на храненето иска да се храни сама ooooh!

Какво правя по въпросите - при обличане сутрин се показват дрехи и тя си ги избира - следователно е облечена като цигане в повечето случай.

При събличане и смяна на памперс - слагам до нея куклите и й казвам,че я гледат и тя трябва да им покаже как се облича - повечето пъти действа, защото постоянно повтаря,че им е кака.

Излизането навън-все още става насилствено и затова я водя на балкона (той и без това не е покрит и има 7-8 см сняг). Още не мога да разбера защо спря да иска навън.

За храненето е ужасно - такова разливане пада, добре че сме без килими. Също много иска да пие вода от чаша  ( но малка) и много се мокри и разлива, но давам какво да правя....
И постоянно за всичко отоговорът и е "НЕ"...

П.С. От няколко дни е лакирана и изпада в истерия при мисълта да й махна лака (аленочервен)..

И наистина е супер изнервящо..по някой път така крещя,че после ме е срам...

# 188
Desika, да не би да му избива зъбче на Йоан? Само това ми хрумва като възможност. При нас при зъбоникнене доста помагаха гел Бочко (екстракт от билки) или лъжичка от Мукоплант, билков сироп на д-р Тайс за кашлица, но при нас върши чудесна работа преди сън. Може да опиташ с и тези хомеопатичните хапченца Дентокинд или Дормикинд. Дано по-бързо отмине този период, защото ми звучиш доста разтревожена.  Hug

Дорабела, и аз понякога давам да си избира дрешките сама Дара и отчитам, че има някои много любими. Има едно шарено пуловерче, с което ще е облечена денонощно, ако я оставя Simple Smile Другият абсолютен фаворит са роклите.  Rolling Eyes

За храненето сега ми хрумва един съвет - едно семейство ни подари за Коледа керамична купа с капак за съхранение на курабийки, сложила съм я на видно място в кухнята и като нямам домашни сладки я пълния с каквото полезно нещо ми скимне - морковени пръчици, малки ябълки, мандаринки, даже кашкавалчета, нарязани на вълнички, и Хилендара веднага възприе играта и честичко си хапва от там. Друга тенденция при храненето у нас е да ядем от еднакви съдове - едни и същи чинии за нас и за детенце, еднакви чаши (това тръгна от мерака и да пие от моето кафе - сложих и в същата чаша медовина и тя беше безумно доволна).

# 189
Добър ден !!!

Направо се  Shocked като прочетох това, дано нашите момиченца да не ги хваща толкоз рано пубертета #Crazy
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=2716

Сияна като е с баща си много се лигави.  Като си дойде от работа, задължително той трябва да я преоблича, храни, реши. Реве и вика "-Не, тати..."
Даже той ми вика, това дете не те обича, защото мн и се караш. Маринка не си само ти изнервената и викащата  Sunglasses
Като бяхме при бабите същата работа. Тогава не и на двама ни, имаше си фарорит една леля- само Ани да я облужва  Joy

Вашите деца къде пълнеят?? Нашата едно шкембе е направила, направо като бремелинка Joy Митко вика, питай дали и др са така  Rolling Eyes Дупе, ръце, крака са ок, ама корема...
Преди седмица носих една торба с дрехи при бабите, но сега трябва нова чистка в гардероба да правя пак Whistling
Викам на моя мъж тогава, таман, таман малко титуляра да си почине Sunglasses Laughing

Наде, ти пробва ли първо с хомеопатията да я спреш кърмата? Аз също дълго кърмих и лесно стана от 1 път. Но до скоро и при мен се появяваха "сълзички" като стисна. Вече няма де Flutter
Марина има ли развитие с колата? Нали и на нас ни се случи една случка мин. год. Останахме с счупена кола,  скъп ремон, който се отказахме да правим и си взехме новичка на изплащане.
При нас също проблема беше с двигателя, по- точно влязла вода, заради "старахотните" булеварди в наше село Сливен и големите порой мин. есен Confused Една година се опитвах да я продам тази кола за без пари, така счупена. Ама хората не искат да купуват, а някой да им направи подарък. Е миналата седмица я хвърлихме на една  морга и се взеха почти същите пари, които исках ...за нея.
На части може да вземеш повече пари за нея, и поне да платиш някоя вноска по кредита си Wink

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 14:03 от ♥ Камелия ♥

# 190
  • София
Йоан май навлезе в бебешкия пубертет. И преди съм казвала, че мрънка, че е неспокоен и се глези, но от седмица е направо кошмар. Вече започнах да се притеснявам за него, все едно гледам друго дете не моето.
За всичко се цупи и мрънка, постоянно иска  нещо. Ако не му го дадем истерия, ако му го дадем започва да иска нещо друго. Не дава да го събличаме и обличаме, не дава да му измием ръцете. Казва, че е гладен, но не иска да яде от чинията. Иска да яде от фурната. Застава там и почва да мрънка и истерясва. Сипвам пред него от чиния и му давам той реве и се тръшка иска от фурната.
Не се заиграва за секунда с нищо. Само трябва да се държим за ръце и да се гушкаме. Но не дава да поседна и да го гушкам , а си харесва някакво място из апартамента, води ме там и ме кара да го гушкам. Като тръгна да поседнем някъде се почва рев и истерии и пак ме дърпа към мястото, което е харесал.
Не знам от колко вечери не е спал спокойно. Буди се, бълнува, мрънка на сън, често плаче. Направо не знам какво да си мисля. Дали не преживява някакъв стрес, но от какво?
Лошото е, че това постоянно мрънкане и борбата, която водим ме изнервят и Емо казва, че на моменти се държа отвратително с Йоан. Дайте съвети какво да правя и на какво може да се дължи тази промяна. Това , което описвам е само част от картинката. Примерите са толкова много.
Joy Joy Joy

Споко, имам едни приятели, детенцето им е с 4 месеца по-голямо... Ами ежедневието при тях е:
вар.1:
"ИСКАМ ХХХ"
дават му го
"АКАНО Е"
вар.2:
"ИСКАМ ХХХ"
не му го дават
ИСТЕРИЯ
дават му го
"АКАНО Е"

За абсолютно всичко...

Иначе моят "трик" е: каквото е безопасно /и има време за лигня/ давам сама да прави
иначе просто я игнорирам и ако имам нерви, го правя аз, а ако нямам-не го правим, примерно не вечеря.

за храненето - определено си има вкус и както днес може да изяде повече от мен, така утре може и залък да не хапне... хлебецът обаче е вървежен Simple Smile
освен това предпочита да яде от това което ние ядем /буквално/: хапна аз една лъжица, после дам на нея

за дрехите - ако й дам да избира, и тя предпочита рокли, но го отдавам на факта, че почти никога не я обличам с рокля и й е интересно. Много обича да си слага шапки /явно е наследствено  Blush/

ако случайно се противи да си облича ръкавици /много рядко се случва/ или шал /по-честичко/ най-успешно го преодоляваме, когато майка ми й каже "виж, и баба е с шал/ръкавици". Даже днес ми направи впечатление, че сама си слагаше шала на устата докато отивахме към яслата  Shocked

За отношението към децата, съм сигурна че моето е най-лошо, така че не се притеснявайте Simple Smile Забелязвам, че когато нямаме татко или баба наблизо аз съм в пъти по-спокойна. Много ме дразнят техните методи на възпитание, защото виждам как с един замах ми затриват труд от няколко седмици.... вече съм сигурна, че аз имам прекалено високи изисквания към възпитанието, но още не успявам да възприема "по-лека политика"  Tired

Бела само слабее - особено на задник Simple Smile

Иначе Ками, аз един месец май ги смуках хомеопатичните, но мамолога каза, че най-вероятно после нивото на пролактина отново ми се е вдигнало. предполагам, че е трявбало да взимам или по-висока доза или по-дълго време.. или и двете...
На мен сълзенето не ми беше спирало, но определено след последния цикъл много ми се напрегнаха гърдите... сега буца нямам, но още ми е като изтръпнала едната гърда... явно кърмата се е била завърнала...

# 191
Марте, не знам дали едно зъбче може да промени дотолкова детето. Определено нещо му избива, защото се лигави от над месец. Това ме тревожи допълнително, защото една лекарка каза, че лигите били признак за инфекциозно заболяване ако продължават дълго време.

Йоан също пие в чаши като нашите и се храни със същите прибори и чинии, но и това не помага в момента.

Маринка, няма как да му предложа да си избере дрехите, защото само като спомена, че трябва да се преобличаме, обличаме и започва да протестира.

Наде, и ние не можем да се разберем по отношение на дисциплината и възпитанието. Емо иска да отстояваме твърдо позицията си и като кажем, че нещо не може да му е ясно, че няма друго начин. Да, но аз не издържам така. Оставям го да реве, то милото започва да се захласва, почват да текат и сълзи и сополи и мен ме хваща жал и му позволявам да направи или вземе каквото е посикал. Но е факт , че когато аз не давам нещо той може да плаче и половин час, а когато баща му му забрани нещо, плаче 5 мин и после сам се залиса с нещо друго.

# 192
  • Пловдив
Ками,шкембето е нормално за децатана тази възраст.По-късно се прибира

Деси
,това е период,който ще отмине.Имаше и една книга-Ужасните две години /The terrible two/.Йоан малко по-лано го е хванало

за викането и крещянето и аз съм в кюпа
зависи от душевното ми равновесие в момента

# 193
Елфи, от сутрина чета всички публикации свързани с "Ужасните две" или т.нар. бебешки пубертет. Това, което се описва като промяна в начина на поведение съвпада със състоянието на Йоан, но и това безпокойство през нощта ме притеснява.
Той определено е много емоционален и преживява всичко, но чак да плаче и мрънка на сън. Прекалено ми се вижда, а нищо ново не се е случвало за него.

Беше една седмица при баба си, но там е бил супер спокоен. Но като си тръгнахме, като се нацупи в колата, не поиска да им каже чао, не поиска да се обърне. Толкова натъжен не съм го виждала.

Ками, повечето дечица имат шкембенца, ние затова казваме, че Йоан прилича на тираджия Wink

# 194
То и аз знам, че вс деца има шкембенца Joy, ама нашата все едно глобус глътнала, чак  ми е смешно Joy

Общи условия

Активация на акаунт