9 деца в тристаен апартамент !

• 43 609
  • 1 116
  •   1
Отговори
# 1 080
Дами, а ако говорим за село? Там обикновено, ако има изобщо училище, то е едно на брой.

# 1 081
  • София
Andariel , в грешка си. Не ме познаваш.  Wink Първо училището има училищен транспорт, второ аз като реша нещо НИЩО не е в състояние да ме откаже. Разбира се, може да ме откаже детето, ако реши, че вече не й е интересно това.
viliko , нали разбираш, че не всички родители са такива? Не, няма да натискам детето да влезе, където аз искам. И не, няма да ги оставя да ми ходят в някое кофти училище, разбира се. Ще седнем и ще мислим заедно от интересите, които имат къде ще бъде най-добре да отидат да учат. Това е. В кварталния техникум няма да ги пусна да ми се правят, че учат, но ако ги влечат езиците няма да ги натискам информатика и обратното.
Толкова ли е сложно за разбиране?
 #Crazy

# 1 082
Да,Мафани,точно това изяснихме с Клеми - възможността на семейството!

# 1 083
Записването за втори език,няма нищо общо с училището.

Казвам го като пример, че уважавам решението на детето.

# 1 084

Изначалната, финансовата, или умствената?

# 1 085
Клеми - никак не е сложно. Но дете на 13-14 години не винаги може да оцени, да прозре, да знае. Какво иска, с какво му се занимава. И дори да знае, доводът може да е смешен. Така че не умаловажавам ролата на родителя да напътства, да избере и да обясни, пък вече какво точно ще се реши...Децата да не говорим, че често в тая възраст са б унтари и въобще не искат да учат...

# 1 086
  • София
Не подценявай 14-годишните деца, Вили. Освен това, ако го запишеш някъде против волята му има истинска опасност през цялото време точно на пук да ти вгорчи живота, както и своя собствен. Гимназията е целият период на пубертета. Много по-добре е да го премине в училище, което поне минимално му пасва на желанията, развитието, талантите, вместо да седи някъде посадено от мама и тате - "за негово добро".

# 1 087
  • София
О, Горна баня или някое частно? Аха, нищо де, и оттам се прави завой!  Wink Виждаш ли, сама казваш, че нищо не може да те откаже! И детето няма да може да те откаже ,защото ти си родителят и знаеш най-добре, а детето дори сега да се тръшка, после ще ти е благодарно и ти ще разчиташ точно на това като го "мотивираш" да отиде точно там!

Искрено се забавлявам с това колко сте убедени в момента втова, което пишете! Щото са ви малки децата. След няколко години пак ще си говорим. И някак по подразбиране, естествено, отрочето ще има някакви невероятни заложби и дилемата ви ще е дали да е в езикова или в математическа!  Laughing А ако се окаже посредствено и гравитира около четворката? Не! Naughty Това няма да е точно вашето дете! Чуждите деца може би, но не и вашето!  Joy

# 1 088
  • София
О, Горна баня или някое частно? Аха, нищо де, и оттам се прави завой!  Wink Виждаш ли, сама казваш, че нищо не може да те откаже! И детето няма да може да те откаже ,защото ти си родителят и знаеш най-добре, а детето дори сега да се тръшка, после ще ти е благодарно и ти ще разчиташ точно на това като го "мотивираш" да отиде точно там!

Shocked Shocked Shocked
Не, училището е най-обикновено държавно.  ooooh!
Или не четеш или не искаш да разбереш. Не може да ме откаже пътят до там, нито ранното ставане (макар че съм най-поспаливият човек на света). Желанията на детето са ми на първо място. И така ли не разбираш?
Както и да е, темата беше за Димитрина. ooooh!

# 1 089
Цитат
да се реабилитира нормалния живот близо до природата, да се гледат животни, градини, лозя, житници, да се строят хубави къщи с разкошни градини

JoyНе знам на колко години си, но ако си съвсем млада това обяснява донякъде такива писания. Joy В нито една държава земеделието не е печеливш бизнес, навсякъде се дотира, предполагам, че се чувала това. Гледането на животни изисква грижи за тях по 24 часа в денонощието и изключва отсъствие от дома за повече от няколко часа, а възвръщаемостта от мляко и месо е малка. Не знам с какви пари ще се построят тези хубави къщи с разкошни градини Joy

Цитат
а градските хора да си купуват по една извънградска вила у нас, а не в чужбина и да са спокойни и "село" да стане синоним на почивка, красива природа и релакс, а не обидно нарицателно
Че то и сега е така, я виж няколко страници по-назад, пуснала съм снимка на едни извънградски вили до Пловдив Simple Smile Цели селца вече са се оформили само с жители от града, но те там само релаксират, както предлагаш и ти, и сигурно за тях село е символ на спокойствие и почивка, обаче децата им се раждат и учат в града и те за селото не допринасят нищо, само ползват чистия въздух и спокойствието . Е, облагородяват и гледката с хубавите си къщи:lol:
П.П. И тъй като темата е за Димитрина, по тези причини нейното семейство не е поискало да живее в някое от пловдивските села примерно. Сигурна съм, че няма да откажат при палатите около града, ама няма парички за там Mr. Green

# 1 090

Без генетичната!
За оформянето на една личност влияние оказва средата и наследствените фактори.
А кое ще надделее ? Който може да го предвиди и докаже ще получи Нобелова награда.

# 1 091
  • София
Искрено се забавлявам с това колко сте убедени в момента втова, което пишете! Щото са ви малки децата. След няколко години пак ще си говорим. И някак по подразбиране, естествено, отрочето ще има някакви невероятни заложби и дилемата ви ще е дали да е в езикова или в математическа!   А ако се окаже посредствено и гравитира около четворката? Не!  Това няма да е точно вашето дете! Чуждите деца може би, но не и вашето! 

# 1 092
Клеми, никого не подценявам, но и не надценявам  Wink
Пък Димитрина половината вече ги е записала в училища, независимо какви. Като завършат - ще работят, за да учат задочно. Нали така ставаше. Ма не ми се вярва. Всички знаем какви разходи са, как се намират квартири, работа за студент, каква заплата ще взимат евентуално и тн...

# 1 093

Без генетичната!
За оформянето на една личност влияние оказва средата и наследствените фактори?
А кое ще надделее ? Който може да го предвиди и докаже ще получи Нобелова награда.

Е как без генетичната, пък ми говориш за наследствени фактори.
Твърде много са стеченията на обстоятелства, но изначално повече шанс за реализация има едно градско пред едно селско дете.

# 1 094
Искрено се забавлявам с това колко сте убедени в момента втова, което пишете! Щото са ви малки децата. След няколко години пак ще си говорим. И някак по подразбиране, естествено, отрочето ще има някакви невероятни заложби и дилемата ви ще е дали да е в езикова или в математическа!   А ако се окаже посредствено и гравитира около четворката? Не!  Това няма да е точно вашето дете! Чуждите деца може би, но не и вашето!  

Моите са големи.  Мога да се тупам в гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт