Еманципация в семейството?

• 16 133
  • 315
  •   1
Отговори
# 45
Да, все пак една част от мъжете са оправяли и прислугата после (това извън тематаз а еманципацията...)

# 46
Еманципацията в български вариант не носи нищо добро!

# 47
В българското общество не са били много жените, назначаващи прислуга и бавачки Wink

Е, добре, слугинчета.  Но не мъжът се е занимавал с това.

# 48
В българското общество не са били много жените, назначаващи прислуга и бавачки Wink

Е, добре, слугинчета.  Но не мъжът се е занимавал с това.
Да!Защото тогава не е имало БГ"Мама" и мъже редовни потребители!

# 49
ако мъжът ми започне да чисти баните, например, нямам нищо против да се еманципирам и да кося тревата.
но не мога и да кося тревата, и да чистя баните, не е честно. не ща еманципация, ако това означава всичко да правя аз, аз и сега правя повече .... на моменти предпочитам да ме мислят за тъпа женка, която не може да прави това или онова, защото ще си счупи маникюра, отколкого да доказвам, че нищо не може да ми се опре.. ( което е истина:)

# 50
Преди години Пепа Николова пееше една песен, която завършваше със..." сто пъти мамка ти, еманципация!" Та това е и моето мнение по въпроса.

# 51
Интересни коментари  Laughing В нашето семейство няма мъжка и женска работа - аз мога да боядисам скрина, той да сготви вечерята. И двамата работим, имаме собствени доходи, всеки си харчи парите за онази част от общите сметки, която му е отговорност, останалото за каквото му е кеф. Ако иска, ще спестява, ако не иска - не. И двамата участваме в домакинската работа. Еманципирани ли сме?  Mr. Green

# 52
не знам дали сте еманципирани, но по отношение на начинът ви да организирате семейните пари сте много далеч от моята лична представа за семейство, която май ще се окаже доста нееманципирана:))

# 53
  • София
И двамата работим, имаме собствени доходи, всеки си харчи парите за онази част от общите сметки, която му е отговорност, останалото за каквото му е кеф. Ако иска, ще спестява, ако не иска - не. И двамата участваме в домакинската работа. Еманципирани ли сме?  Mr. Green

какво означава това? Делите тока и водата наполовина, яденето също и нататък кой каквото иска? това за мен не е семейство, а съквартиранстване. Не погледнах имате ли деца, ама подозирам, че нямате. Какво ще правите утре като ви се роди едно и ти останеш вкъщи на едно майчинство, как тогава ще делите разходите и кой откъде ще харчи за себе си? А издръжката на детето? пералнята от чии пари я купихте? Или пък единият да  спестява и да се лишава, а другият да харчи на поразия, къде дават така!

А, не! Аз такива делби не признавам! Или сме семейство и сме на общ бюджет, или кой откъде е да си ходи!  ако се спестява, то се прави от общите разходи и спестяванията са общи. Ако ще се изплаща ипотека или други заеми, пак е обща сметката, защото дори единият да внася повече или всичките пари, другият също го отгладува този заем.

# 54
  • Linz
Нямам нищо против еманципацията. Жената не е второ качество човек и заслужава равни права с мъжа.

пппп. в Швеция и Финландия жените имат право да гласуват от 1906/7 г, а във Франция от 1945  Shocked За България не намерих точна година-спрягат се от 40те до 1967.
В Лихтенщайн жените и днес нямат право да гласуват.

# 55
Andariel, слез малко от метлата...

# 56
  • София
каква метла? Въпросът за харчовете е не само принципен, но и от практическа важност. Познавам две семейтва, в които  приходите бяха разделени, разходите в общи линии поделени, точно като присъквартирантите. Е, цялата работа се прецака, когато в единия случай се роди дете, а в другия единият съпруг остана без работа. Бяха стигнали дотам да си броята капките, да не би случайно да се мине някой.

# 57
Нямам нищо против еманципацията. Жената не е второ качество човек и заслужава равни права с мъжа.

пппп. в Швеция и Финландия жените имат право да гласуват от 1906/7 г, а във Франция от 1945  Shocked За България не намерих точна година-спрягат се от 40те до 1967.
В Лихтенщайн жените и днес нямат право да гласуват.

Гласуват, ъф корс

Андериел, импаративния  тон на написаното имах предвид под 'метла'.

# 58
Е, хубаво де, човещинка, всеки си организира кочинката различно. Да не би на твоите ръце да са виснали да се хранят след това?

# 59
  • София
Андариел, какво ще рече "...като останеш вкъщи на едно майчинство..."? Една жена ако има достатъчно акъл да си организира нещата преди да забременее или е при свестен работодател може да взима майчински около 1800лв на месец през първата година. Малко ли е това за семейния бюджет?
Ние също уж сме на общ бюджет, но и не съвсем. Не седят парите на куп на едно място, а примерно аз като взема купувам каквото е нужно на детето, той като вземе пазарува храна за нас и оправя сметки, после пък аз плащам примерно горивото за колата, следващия месец - обратното. На който каквото остане си го харчи както сам намери за добре. Единият ако свърши личните си пари казва и другия му дава и така... Няма семеен съвет какво да се купува или да не се купува. Всеки прави с парите си каквото си иска (стига естествено всички останали месечни разходи да са покрити вече). Вече като става дума за някакъв сериозен разход като покупка на голям електроуред, екскурзия или нещо друго тогава само сядаме обсъждаме какво, как и за колко пари. Не го намирам за странно или "съквартирантско" съжителство  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт