Миньончета

• 41 018
  • 614
  •   1
Отговори
# 195
Истината е в баланса.

# 196
  • Варна
Всички сме хубави, не се карайте!  Laughing

# 197
Аз и в други теми съм го споменавала май, но имам такова наблюдение: едно цяло поколение момичета (т.е. вече жени), родени около 80-та година, бяха високи, дългокраки и с тесни ханшове. Вярно, това беше по времето на кризите, преди навлизането на джънк-фууда. Аз минавах тогава за среден ръст и хм, пищна. А сегашните момичета масово са по-ниски от мен, да не кажа, че са и по-надиплени. Имате ли такива впечатления, че се раждат по-ниски хора в последните 15-20 години, или просто аз съм сменила квартала и средата  Laughing  

# 198
Не, тенденцията е към порастване.

# 199
Точно обратната е тенденцията- раждат се все по-високи и по-дебели стават с времето.
Справката си я правя от училището до нас и от наблюдения племенниците ми /12-15-годишни/- всичките са по-високи и поне с 20 кг. по-тежки от мен.  Confused

# 200
  • Варна
За по- ниски не знам, но определено са по- пълни. Едно време, в класа да има, да има най- много едно- две пълнички девойчета. Рядкост си бяха. А сега, като гледам какво ходи по улиците... ooooh!

# 201
Аз и в други теми съм го споменавала май, но имам такова наблюдение: едно цяло поколение момичета (т.е. вече жени), родени около 80-та година, бяха високи, дългокраки и с тесни ханшове. Вярно, това беше по времето на кризите, преди навлизането на джънк-фууда. Аз минавах тогава за среден ръст и хм, пищна. А сегашните момичета масово са по-ниски от мен, да не кажа, че са и по-надиплени. Имате ли такива впечатления, че се раждат по-ниски хора в последните 15-20 години, или просто аз съм сменила квартала и средата  Laughing  
По ниски определено. Не знам на какво се дължи. За дебелината ми е леко относително, в крайна сметка и от дрехите зависи. Тая мода на ниските талии няколко години направо изложи всичко на тезгяха- това паласки, кореми, прашки  Tired  А във възрастта докъм 20, 20+ момичетата доста  повече се подчиняват на 'модния писък' ( слагам го в кавички, щото толкова е и моден) отколкото с някакви лични особености.
Гинеколожката ми твърди, че много  момичета след 87-88 набор са с тесни ханшове и неразвита костна структура заради измислени диети в най ранна тийн възраст.

# 202
Принципно трябва да са по-високи, да. Но са по-ниски. Аз поне рядко виждам ученичка над 1.70.

# 203
Принципно трябва да са по-високи, да. Но са по-ниски. Аз поне рядко виждам ученичка над 1.70.

Да, до пети клас са толкова високи горе-долу.

# 204
Аз пък мислех, че надипленост е следствие. Организма хвърля сили да се защитава от студа и трупа мазнини.

# 205
еми 170 е множко.
по данни среден ръст на жената в БГ е 165 макс.Обикновено с около 2 см на поколение се качва ръста.Не всички майки на тийнейджърки са 175, за да ги гонят щерките им.В нашия клас имахме само едно високо момиче и то не помня да е била над 175.
Пример-аз съм 164, ако дъщерите ми ме надминат, ще са около 166.За да го докарат до 175-смятай колко поколения са. Mr. Green

# 206
  • София
Свекърва ми е учителка и все твърди, че са много по-пълни и едри ученичките сега, а според мен - точно обратното. Повече са ми кльощави и определено по-високи.

# 207
Явно всеки вижда различно. Аз като стана в трамвая, съм горе долу сред най високите  Confused
А това с майките не е гаранция, аз съм с 8 см по висока от моята. По малката ми сестра ми е горе долу с нейния ръст, 1-2 см отгоре.

# 208
Според мен изчезва средния ръст. Или са много високи, или много ниски, въпреки, че статистиката говори за намаляване на ръста /при жените/.

# 209
Тука при мене задават въпрос - "Това младото поколение, защо момичетата са все с едни такива "барабанчета" като ги погледнеш отзад, нещо става... едно време можеше по-често да срещнеш младо и стройно момиче, а сега все едни такива набитички и с "барабанчета"

Хайде де, на какво се дължи това?

Общи условия

Активация на акаунт