Отговори
# 150
Знам , че е така....

# 151
Щом желанието го има, но самият ти е конкретизирал какво го притеснява, дал ти е насока кое евентуално може да коригираш, за да му "помогнеш" във финансовата издръжка. Може наистина да не купуваш най-скъпите памперси, кърпи, дрешки; има и добри лекари, работещи със здравната каса; може да се ограничиш, при това без да ограничаваш детето, защото на него му е все тая от колко лева ще са му памперсите например. И другото дете, да речем, ще водиш на лекари по касата, за да не ощетяваш едното за сметка на другото. Дрехите за теб самата и съпруга може да сведеш до минимално купуване. Това са просто примери- защото важното е да се отгледат здрави дечица, и не е невъзможно и няма да им се отрази, ако съкратиш разходите донякъде. Не е срам и детето да износва дрешки от други деца, особено в периода, когато само за 2-3 месеца и дрехата вече не му става; а детските дрешки действително са много скъпи.
Заставам зад този пост.
Поне знаеш какъв е проблема и можете заедно да го преодолеете.
Няма ли начин да си смениш работата?

# 152
Когато причината за нерешение за второ /трето/ дете е финансово-битова, мисля, че все пак `изход` може да се намери. Вече са писали преди мен. Аз например исках второ, но не се реших/вам/  по други причини. Така, че на желаещите да се сдобият с още едно детенце, ще кажа: действайте, и не отлагайте прекалено,  Hugто материалната страна никога не е на 100% сигурна: тези които  са абсолютно добре `днес`, сигурни ли са в това след 10,20 или повече години, и обратното е вярно: ако след време сте в идеално материално положение, обаче сте на повечко години? Peace

# 153
  • В.Търново

Сигурна съм ,че един ден мъжа ми ще съжалява ако останем с едно дете.

По-добре е той да съжалява, отколкото едно дете да съжалява, че не е желано от баща си.
Не съм съгласна!Моя мъж и той не искаше ЗА В МОМЕНТА да имаме второ дете,но ясно подчертаваше,заради финансови причини.Аз мислех,че са неоснователни,защото имахме работа,жилище,кола,е не модерна,но я има.Какво повече искаш.Може би го беше страх от повечето отговорности,задачи,защото и работата не му е лека  и не разчитаме на ничия помощ.Говорех с него много пъти,мъчех се да го убедя,че греши,че времето минава.Той казваше,не е сега момента.Но накрая изведнъж каза,че е съгласен.Разликата между двете ми деца е 7г.9 мес.Той е много щастлив и се радва и на малкия ни син.Аз му казвам,виждаш ли какво щяхме да изпуснем!  love001 newsm32Сега съм на вълна за трето дете,но нека мине време.Той е категоричен,че трето не иска,но аз от време на време му говоря.Със сигурност не му досаждам,защото понякога е разколебан,а друг път казва не.Но аз му казвам,че така може да съжалява после ,че не  сме направили опит за трето.
Имам приятелка,която категорично тя не иска второ дете,но поради ред причини.Всеки има представа за живота си и не винаги в тия сметки влизат две деца.За мен това е жалко,защото децата са нашето богатсгво!
surela,точно това обяснявах на моя мъж,когато го навивах за второ дете и успях да го убедя! Grinning

# 154
  • София
Много са ми странни мъжете,които не искат деца, като че ли те повръщат, те изпитват болка при раждане. А за финансите, ми то има жени, които изкарват колкото мъжете, откъде накъде те ще решават ще се справи ли семейството с още едно дете или не. Доста мъже има, които предпочитат да "отглеждат" автомобил, но за него не мрънкат, че нямат пари...По-скоро такъв тип мъже обичат спокойствието и не могат да си представят някой да ги занимава с игри или уроци. Хайде чакам да ме нападнете...

# 155
  • София
Споделям напълно, познавам мъже от този тип. Но далеч не всички са така, други имат разумни доводи.

# 156
  • Сф
всеки си познава човека- моя го е страх за второ, защото е на години- основателен довод, финанси- не толкова основателен като се има предвид, че сметките за тел са само 100лв. освен това мога да работя и след раждането, защото работя на компютъра. Гледам да не настоявам, но знам, че не се ли случи в близките 1,2 год. ще се откажа и аз. Все пак не оплювайте жената майчиния   инстинкт говори, а мъжете все трябва да се побутват. Няма нищо лошо жената да иска още деца. И защо трябва да се разбираме предварително кой какво  ще поема. Нима всичко се случва по план?
Аз решавам Mr. Green
п.п. продължавам да му вадя душата с памук за второ:flutter:

# 157
bambi mama, имаш ли някакъв напредък?

# 158
  • Кърджали
Не съм чела цялата тема. Само началото.
Сигурно ще повторя много мнения.Но едно дете трябва да е искано и от двамата родители. Иначе просто все някога ще се появят проблеми.
За нас лично...И двамата знаем, че няма да останем само с едно дете, защото и двамата не го искаме това...Обаче и двамата знаем, че сега не можем да си го позволим.Защото в момента въпреки ограниченията ни и наличието само на едно дете, все не можем да се оправим.
Миналата година забременях...Непредвидено, неочаквано...Поговорихме си, дадохме си малко време да решим какво ще правим и накрая и двамата решихме заедно, че сега няма да се получи. Решихме да оставим детето за след година - две. Никой никого не е обвинявал... И никак не се е отразило на отношенията ни.
Второто дете ще го има.Но когато и той и аз решим, че му е времето.Напоследък често споменавам, че ми се иска още едно дете, много бебета се навъдиха около нас. Неговото мнение е - има време, и това ще стане. Не мога да седна и да му мрънкам, че искам да е точно сега пък.

# 159
Ах, ето това е класически пример за манипулативен въпрос.  Laughing
/имам предвид заглавието на темата/

# 160
И на мен точно това ми направи впечатление. За съжаление не мога да дам съвет по темата, или по-скоро за щастие - имайки мъж до себе си, с който гледаме в една посока никога не ми се е налагало да го убеждавам в нещо, което той не желае. Мисля че извоюваните насила каузи неминуемо дават негативен резултат в бъдеще.   

# 161
Много са ми странни мъжете,които не искат деца, като че ли те повръщат, те изпитват болка при раждане. А за финансите, ми то има жени, които изкарват колкото мъжете, откъде накъде те ще решават ще се справи ли семейството с още едно дете или не. Доста мъже има, които предпочитат да "отглеждат" автомобил, но за него не мрънкат, че нямат пари...По-скоро такъв тип мъже обичат спокойствието и не могат да си представят някой да ги занимава с игри или уроци. Хайде чакам да ме нападнете...

Rolling Eyes Чак да те нападна, едва ли, само си гледам ей така-  Rolling Eyes
Често си казвам- ей, вече нищо не може да ме учуди... И скоро се убеждавам, че можело...

# 162
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3936

Тея са си съставили статията по темата, изглежда! Laughing

# 163

ooooh! Не знаех, че толкова хора ги терзае този проблем  ooooh! Чак и съвети от статии да следват...

# 164
  • София
Не се моли за дете.Той не иска да го направи камо ли да го гледа.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт