Отговори
# 165
И според мен,ако не иска,не можеш да направиш нищо по въпроса.

# 166
Всеки човек знае какво може и какво иска да даде на децата си. И изобщо не е вярно това, че където е едно, там са им две. Или където са две, там са и три. Може би в първите години, когато децата може да си доизносват дрехите, да ползват играчки и аксесесоари от предходното, става. но когато тръгнат на училище, нещата доста се видоизименят. Аз имам две. Ако имах едно, щях да го запиша в частна детска градина, начално училище, гимназия и накрая - в университет. Ама 3000 евро по две, после 6000 евро по две и накрая 10 000 евро по две ще ми дойдат  доста в повече. Ако беше едно, грях ми на душата, ама щеше да ползва всички тези облаги.

# 167
  • в 1001-та нощ
това, че имат братче/сестриче - е много по-важно от частните детска градина, начално училище и т.н.  Peace

# 168
това, че имат братче/сестриче - е много по-важно от частните детска градина, начално училище и т.н.  Peace
Не е задължително да е по-добре.

# 169
  • София
и защо е по-важно? За да могат след години да си вадят очите за наследствата?! Всъщност аз не страдам от липсата на брат/сестра....Дъщеря ми - също....

# 170
  • Варна
За да имат близък човек на подобна възраст, с когото са споделяли и ще споделят... Зависи от характера, разбира се... Няма 100%-ови правила. В края на краищата, убедих се на практика, че "човек предполага, съдбата разполага"

# 171
Няма сравнение между изброеното...
Съгласна съм с baibibi ,затова колкото и мъжа ми да иска второ засега съм го отложила във времето .

# 172
А аз имам брат с когото изобщо не сме близки, разделиха ни се пътищата и имаме съвсем различни проблеми, светоглед и нагласа.
Затова мисля, че да родиш второ дете, за да не е първото само - някак си въобще не е основателна причина.

# 173
  • Варна
и защо е по-важно? За да могат след години да си вадят очите за наследствата?! Всъщност аз не страдам от липсата на брат/сестра....Дъщеря ми - също....
Как може да страдаш за нещо, което не познаваш?
Това, че има единични случаи на неразбирателства между братя/ сестри, не е причина да омаловажите значимостта на факта, че имаш такива.

# 174
Тези случаи за съжаление вобще не са единични.

Иначе, моето мнение, което споделям за пореден път е, че деца трябва да се създават отговорно, с ясна представа какво можеш да им осигуриш.

# 175
С егоизъм и сметки деца не се правят! Или ги обичаш или не! Има ли любов - всичко се постига! Ако не е учило в Окфорд, ще киха повече ли!!!
п.п. и аман от женското пораженчество - не мога да причиня това на детето си - а какво, да расте виждайки тъжната си или намусена майка или гордия и напет татко, който вече може спокойно да си играе картите със съседите ли? ...

# 176
  • София

п.п. и аман от женското пораженчество - не мога да причиня това на детето си - а какво, да расте виждайки тъжната си или намусена майка или гордия и напет татко, който вече може спокойно да си играе картите със съседите ли? ...

Гордата и напета майка в комбинация със сдухания татко, чието мнение по толкова важен въпрос е било отсвирено като незначителна тъпотия, ще е също толкова гадно за детето...

Няма прав и няма крив. Има двама души, които са на различни мнения и всеки е в пълното си право да има позиция, без значение каква е. И за съжаление, ако позициите и на двамата са твърди, единият неминуемо ще бъде разочарован и прекаран, като не виждам за това вина у другия...

# 177
С егоизъм и сметки деца не се правят! Или ги обичаш или не! Има ли любов - всичко се постига! Ако не е учило в Окфорд, ще киха повече ли!!!п.п. и аман от женското пораженчество - не мога да причиня това на детето си - а какво, да расте виждайки тъжната си или намусена майка или гордия и напет татко, който вече може спокойно да си играе картите със съседите ли? ...
newsm78 Защо майката трябва да е тъжна и защо таткото трябва да играе карти- това не разбрах. Също и какво общо има Оксфорд с кихането...

# 178
Авторката на темата не се е появявала от месеци. Може би вече не се интересува от техники за убеждаване на таткото за второ дете. Дай боже да го е убедила.  Wink
 На последния въпрос: каква е връзката между Оксфорд и кихането,  се размислих и стигнах до извода, че е голяма и в прав, и в преносен смисъл. Ако завършиш Оксфорд ще имаш високо платена работа, комфортна работна среда, достъп до най-квалифицирана медицинска помощ и възможността да боледуваш и кихаш често е по-малка. В преносен смисъл, с по-голямата си заплата "ще кихаш" повече пари и вкъщи ще цари мир и любов. Joy Joy Мдааа, има ли мир и любов - всичко се постига! Не е лошо в добавка да се намират и отговорност, сиреч правилна преценка  има ли знак за равенство между желание за размножаване и парични потоци.
... А в Оксфорд приемат според умствените възможности най-вече, не е лошо да уточним.  Simple Smile

# 179
Flip - и как ще продължат да живеят, ако не е тайна? Излиза, че някой си е направил по-правилно "сметките" от другия... Аз поне такова не изтърпявам за нищо на света...
Ами елиас, защото майката ще се чувства ограбена и дори измамена, че е обичала човек, който също вярвам и се е клел че ще направи всичко за да са щастливи, но в един момент, таткото е решил че си е изпълнил завета да продължи рода и си гледа кефа, но майката си остава насаме с грижите за детето и с неосъществените си мечти. Тези бащи ги познавам - за тях собствения уют е над всичко, лошото е че жените се оказвате доста лековерни, когато сте хванали привидно експреса, а то било товарния за Сточна гара... А относно кихането и Оксфорд, визирах поста на baibibi -  един вид метафора, .... ако схващаш..
п.п. встрани от темата - в Оксфорд, освен за много знания, приемат и ако баща ти има повече пари отколкото няколко държави взети заедно, мисля че приема е до 5%...

Общи условия

Активация на акаунт