Отговори
# 180
Flip - и как ще продължат да живеят, ако не е тайна? Излиза, че някой си е направил по-правилно "сметките" от другия... Аз поне такова не изтърпявам за нищо на света...
Ами елиас, защото майката ще се чувства ограбена и дори измамена, че е обичала човек, който също вярвам и се е клел че ще направи всичко за да са щастливи, но в един момент, таткото е решил че си е изпълнил завета да продължи рода и си гледа кефа, но майката си остава насаме с грижите за детето и с неосъществените си мечти. Тези бащи ги познавам - за тях собствения уют е над всичко, лошото е че жените се оказвате доста лековерни, когато сте хванали привидно експреса, а то било товарния за Сточна гара... А относно кихането и Оксфорд, визирах поста на baibibi -  един вид метафора, .... ако схващаш..
п.п. встрани от темата - в Оксфорд, освен за много знания, приемат и ако баща ти има повече пари отколкото няколко държави взети заедно, мисля че приема е до 5%...
Какво значи да се клел всички да са щастливи? С какво е предал щастието? С това, че не иска повече от едно дете- ами не иска- това да не е като да купи на жена си нова рокля, за Бога?
Щом жената е толкова ограничена да не може да осмисли живота си извън лелеяното второ дете, проблемът си е неин, мисля аз. Ако някой седне да ми се цупи за нещо, което категорично няма да направя, а в крайна сметка касае И мен- много му здраве, да си се цупи  Whistling
И какво толкова против имате, че хората имат нужда от лично време, от лични разходи, личен живот и лични удоволствия- наистина не разбирам. И аз имам  нужда, всеки нормален човек има. 

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 16:12 от елиас

# 181
И аз не разбирам напъните за 2 или 3 дете когато не са о4евадно споделени...
Никой никого не предава ,4е не иска пове4е деца.
Децата са голяма отговорност и голям ресурс във финансовото перо ,та мога да разбера всеки който не би искал още усложнения и свивания за години наред.
neka si priznaem,4e powe4eto majki rabotqt za e3dnite джобни i i osnoвnite dohodi sa na плещите na baщite i te наистина могат да се по4увстват доста притеснени от още едно дете .
При на с е обратното-мъжът ми доста иска и второ ,но е съгласен с мен ,к4е ще е след няколко години когато можем да си позволим да му дадем същият добър старт както на първото. Peace

# 182
  • София
Децата са голяма отговорност и голям ресурс във финансовото перо ,та мога да разбера всеки който не би искал още усложнения и свивания за години наред.
neka si priznaem,4e powe4eto majki rabotqt za e3dnite джобни i i osnoвnite dohodi sa na плещите na baщite i te наистина могат да се по4увстват доста притеснени от още едно дете .

Подчертаното не е вярно за жените, които познавам аз. Говоря за София.
Как ли не, ще  работя за джобни- не мога да си го позволя- нито финансово, нито душевно.

# 183
  • Варна
Хм, редно е още в началото на връзката или брака, тези основни въпроси да бъдат разисквани и изяснени, за да няма след време излъгани и неоправдани очаквания. Ама да си декларирал едно, а после да рзмислиш ми се вижда подло и нечестно.

# 184
Аз напълно влизам в положение на жените, които не искат второ, абсолютно ги разбирам. Трудно е да си бременна, трудно е да се възстановяваш после и т.н. Но "горките" бащи, които трябва да се "преуморят", за да се грижат за жена си и децата не ги разбирам и това си е. Ако бях мъж, щях да искам 4 - 5 деца поне   Grinning

# 185
Аз напълно влизам в положение на жените, които не искат второ, абсолютно ги разбирам. Трудно е да си бременна, трудно е да се възстановяваш после и т.н. Но "горките" бащи, които трябва да се "преуморят", за да се грижат за жена си и децата не ги разбирам и това си е. Ако бях мъж, щях да искам 4 - 5 деца поне   Grinning
Айде, стига бе- бременнността е 9 месеца, възстановяването колко да е- месец, два.
Ако това беше да имаш дете- нямаше да се замисля да имам и 16.
А после? А парите? Как се гледат тези пет деца от средностатистически българи? И не говоря за манджа, а за пълноценно отглеждане- с уроци, почивки и глезотийки. Нали някой трябва да помисли и за това...

# 186
Е , само това ли е да имаш дете - бременността и раждането и си готов  ooooh! А после ?
"Горките" бащи , които не искат второ или трето , може би са по - здравомислещи и знаят какво изисква отглеждането на едно дете / пълноценното отглеждане / за разлика от жените , които просто искат ...
За нещастие , в БГ е много широко разпространено мнението , че едно дете било още една чаша вода в супата  ooooh! Подобна простотия ме изумява  Rolling Eyes

# 187
Мен също

# 188
# 189
А с какво ви изумява подобна глупост? Има една значителна група от хора, за които образованието, възможностите за развитие са нещо направо непонятно. Те гледат на детето си като на човек, който в абсолютно буквален смисъл трябва да нахраниш, облечеш криво-ляво и изпращаш на училище до към 19-тата му година. После този пораснал вече младеж/девойка отива да работи нещо си и започва да се грижи сам за себе си. Наистина познавам много хора, които не са възрастни, но за тях занимания с чужди езици, спорт, изкуство, подчертан интерес към определена наука, интерес към пътувания и необходимите за това средства са нещо неразбираемо, снобизъм някакъв, който е съвсем излишен. Погледнато през тази призма, едно дете може образно да се приеме наистина като още една чаша вода към манджата. Прави ми впечатление, че по правило такива деца нямат интереси и амбиции за нещо по-значително и не страдат заради липсата на възможности, техните стремежи са обикновено да си намерят някаква работа или да се задомят по-успешно. Сигурно е резултат на възпитанието им този мироглед. Колкото и странно да е, не забелязвам нещастни между тях. Затова не ме изуми чак толкова авторката на тази тема, която иска дете на всяка цена, без да отчита възраженията на мъжа си -липса на жилище, ограничени финанси и т.н. Тя просто е възпитана така и сигурно смята да възпита по същия начин и децата си. Аз лично не споделям подобни виждания, но не съм изумена.

# 190
Към авторката - не знам какъв модел на семейство следваш, но едно семейство се състой от двама и те вземат решението. Аргументите на съпруга ти звучат напълно логично, докато твойте са мечта. Добре, че не си мечтала да станеш космонавт иначе....
Изуми ме обаче мнението или идеята на една потребителка. Да го убедиш и като довод да използваш, че след Н на брой години ще е сам на Коледа.  newsm78 Ако чакате на децата да Ви запълват времето, по-добре е въобще да ги няма

unadaptable , много точно си го описала

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 08:20 от Titina

# 191
От кога наличието на собствено жилище е задължително условие по света, за да имат хората деца? И хората, които не обичат да пътуват като мен и мъжа ми някаква по-долна категория ли са? За сведение за детето предвиждам пари за пътувания, мисля да го пускам на всички лагери и екскурзии още от детската градина, стига да желае разбира се. А 1992 година влязох по първо желание в УНСС без нито един частен урок. Тогава това също беше рядкост. Мисълта ми е че има ли човек желание да учи финансовите възможности на родителите не са определящи.
Иначе съм съгласна, че дете се създава, когато е желано от двамата и когато единият не иска твърдо няма какво да се направи.  Но откъде знаете какви са финансовите възможности на семейството - и двамата работят, пари може да не им стигат за Мерцедес например? Обаче аз ако се съобразявах с вашите критерии трябваше и без едно да остана.

# 192
Много си права, unadaptable. Лошото е само, че тази значителна част от хората, за която ти ни напомни гледа отстрани не толкова значителната останала част, цъка и вика "ей, тия по-успелите са мошеници, крадци, за да са по-добре от мен със сигурност са престъпници" и вобще не отчита безхаберието си, дори когато е насочено към собствените им деца. В крайна сметка то си е за тях. Да са живи и здрави. Дано твоето наблюдение се окаже невярно и децата от такива семейства да бъдат по-здравомислещи и да постигат повече от родителите си. Макар, че и аз се съмнявам, въпреки единичните случаи, които отвреме-навреме ни изненадват приятно.

# 193
Много си права, unadaptable. Лошото е само, че тази значителна част от хората, за която ти ни напомни гледа отстрани не толкова значителната останала част, цъка и вика "ей, тия по-успелите са мошеници, крадци, за да са по-добре от мен със сигурност са престъпници" и вобще не отчита безхаберието си, дори когато е насочено към собствените им деца. В крайна сметка то си е за тях. Да са живи и здрави. Дано твоето наблюдение се окаже невярно и децата от такива семейства да бъдат по-здравомислещи и да постигат повече от родителите си. Макар, че и аз се съмнявам, въпреки единичните случаи, които отвреме-навреме ни изненадват приятно.
А с какво ви изумява подобна глупост? Има една значителна група от хора, за които образованието, възможностите за развитие са нещо направо непонятно. Те гледат на детето си като на човек, който в абсолютно буквален смисъл трябва да нахраниш, облечеш криво-ляво и изпращаш на училище до към 19-тата му година. После този пораснал вече младеж/девойка отива да работи нещо си и започва да се грижи сам за себе си. Наистина познавам много хора, които не са възрастни, но за тях занимания с чужди езици, спорт, изкуство, подчертан интерес към определена наука, интерес към пътувания и необходимите за това средства са нещо неразбираемо, снобизъм някакъв, който е съвсем излишен. Погледнато през тази призма, едно дете може образно да се приеме наистина като още една чаша вода към манджата. Прави ми впечатление, че по правило такива деца нямат интереси и амбиции за нещо по-значително и не страдат заради липсата на възможности, техните стремежи са обикновено да си намерят някаква работа или да се задомят по-успешно. Сигурно е резултат на възпитанието им този мироглед. Колкото и странно да е, не забелязвам нещастни между тях. Затова не ме изуми чак толкова авторката на тази тема, която иска дете на всяка цена, без да отчита възраженията на мъжа си -липса на жилище, ограничени финанси и т.н. Тя просто е възпитана така и сигурно смята да възпита по същия начин и децата си. Аз лично не споделям подобни виждания, но не съм изумена.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 194
Проблемът на всички, неодобряващи авторът/ката на темата, е че винаги трябва да виждат детето върху пачка пари, а не обградено от любовта на двамата родители. Затова и няма да искат второ - еми отчели са се пред общактвото и се оправдават с нуждата от отговорност /=финансово обезпечение/ при създаването на второ дете. А първото - имате ли достатъчно пари, за да го пратите в Оксфорд!!!? И ще се фукат, пък после нека изхранва 4 пенсионера и 12 циганина...Ще се свършим в най-скоро време, /това също не е проблем за поценяване и за да не говорите глупости вижте в ЮАР какво стана/. А за сведение - в Германия и др. цивилизовани държави е точно така - ставаш пълнолетен и родителите ти показват пътя на живота - поемаш го с торбичка на рамо, а не като тук - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите... Ти си възпитай детето, дай му хъса за живот, пък то ще се оправи само, примери бол!!!

Общи условия

Активация на акаунт