Отговори
# 195
notar, сравняваш несравними неща. Говорим за правото на избор, за шанса пред децата, който нашата държава, за разлика от цитираните от теб, не дава. Остава родителите да помислят за това. Ако и те се държат като държавата, то на детето ще бъде отнето правото на избор. Не че родителите са длъжни да мислят така, но някои го правят. Що се отнася до това, че ще се стопим, не се чувствам виновна от това, че съм останала с едно дете. Държавата не ми е осигурила възможност да отгледам повече и на всяко да предоставя възможност да избира пътя си в живота. Хъс и борбеност са необходимо, но не достатъчно условие, за да се "оправим" в живота. Що се отнася до твоята  емблема Оксфорд Laughing, таксата за бакалавър е 3225 паунда на година, колкото и във всеки друг уни в UK. А учат съвсем малко българчета и изобщо малко хора там, защото за бг студент, а и за всеки друг искат: не само диплома 6.00, Certificate in Advanced English Grade A, награди от състезания, олимпиади и т.н. събития, те не са достатъчни.Трябва и ума, таланта, креативността, потенциала да грабнеш комисията на интервюто, да ги убедиш, че си гений в повече от една област. А това се отдава на твърде малко младежи. Така, че айде да оставим поне  Оксфорд  на спокойствие:)

# 196
Към авторката:
Не съм чела другите мнения, а само твоя пост и все едно аз съм го писала преди 2 години. Аз, обаче, успях да навия мъжа ми. С разговори. Ето така. С много, много разговори. Той се съгласи и стана от раз. Сега имаме прекрасна втора дъщеричка, а той е на 7-то небе от щастие, горд татко. Така, че, не се отказвай. Когато второто се роди, ще ти е благодарен, че си го "навила".  Grinning Успех!

# 197
... А за сведение - в Германия и др. цивилизовани държави е точно така - ставаш пълнолетен и родителите ти показват пътя на живота - поемаш го с торбичка на рамо, а не като тук - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите... Ти си възпитай детето, дай му хъса за живот, пък то ще се оправи само, примери бол!!!

Да, ама пак имат проблем с раждаемостта  Mr. Green
Цък

# 198
Образованието и възможностите за развитие са ми напълно понятни, имам три деца и не ми се вижда непосилно отникъде. Защо се приема по дефолт, че хората с 2, 3 или повече деца само по още чаши вода в супата сипват не знам. Или си ги представяте направо на опашката за безплатна супа  Crazy Има и нормални начини да се гледат повече от 1 или 2 деца, колкото и да е странно това за някого.

За съжаление има и родители с по едно дете, които могат да го гледат в лоши условия и да не му осигурят и най-елементарните неща. Докато ако родителите са отговорни и работят по въпроса да са осигурени, гледането на децата определено не е бреме и финансов колапс. Пак казвам, стига желание да има.

# 199
Не бих карала никого на сила да ми прави бебе ooooh!От къде на къде ще тормозя бащата на дъщеря ми.Щом не иска-толкоз
Иначе начини много.Ще го лъжеш,че си на хапове и пак ще забременееш,но по този начин ли искаш да стане

# 200
Що се отнася до твоята  емблема Оксфорд Laughing, ....... Така, че айде да оставим поне  Оксфорд  на спокойствие:)
Оксофорд го споменаха някои "девойки" тук, като евентуален критерий, затова го подхванах...

# 201
Какво стана убедихте ли се?

# 202
Проблемът на всички, неодобряващи авторът/ката на темата, е че винаги трябва да виждат детето върху пачка пари, а не обградено от любовта на двамата родители. Затова и няма да искат второ - еми отчели са се пред общактвото и се оправдават с нуждата от отговорност /=финансово обезпечение/ при създаването на второ дете. А първото - имате ли достатъчно пари, за да го пратите в Оксфорд!!!? И ще се фукат, пък после нека изхранва 4 пенсионера и 12 циганина...Ще се свършим в най-скоро време, /това също не е проблем за поценяване и за да не говорите глупости вижте в ЮАР какво стана/. А за сведение - в Германия и др. цивилизовани държави е точно така - ставаш пълнолетен и родителите ти показват пътя на живота - поемаш го с торбичка на рамо, а не като тук - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите... Ти си възпитай детето, дай му хъса за живот, пък то ще се оправи само, примери бол!!!
Пред кого трябва да се оправдавам за избора си да нямам деца, да имам едно, или да имам десет?
Къде в законите на републиката пише, че някой гражданин има дълг да ражда деца, за да е нужно да  представям отчет?

# 203
  • Варна
Проблемът на всички, неодобряващи авторът/ката на темата, е че винаги трябва да виждат детето върху пачка пари, а не обградено от любовта на двамата родители. Затова и няма да искат второ - еми отчели са се пред общактвото и се оправдават с нуждата от отговорност /=финансово обезпечение/ при създаването на второ дете. А първото - имате ли достатъчно пари, за да го пратите в Оксфорд!!!? И ще се фукат, пък после нека изхранва 4 пенсионера и 12 циганина...Ще се свършим в най-скоро време, /това също не е проблем за поценяване и за да не говорите глупости вижте в ЮАР какво стана/. А за сведение - в Германия и др. цивилизовани държави е точно така - ставаш пълнолетен и родителите ти показват пътя на живота - поемаш го с торбичка на рамо, а не като тук - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите... Ти си възпитай детето, дай му хъса за живот, пък то ще се оправи само, примери бол!!!
Пред кого трябва да се оправдавам за избора си да нямам деца, да имам едно, или да имам десет?
Къде в законите на републиката пише, че някой гражданин има дълг да ражда деца, за да е нужно да  представям отчет?

Пред никого. Детето се зачева от двама, не случайно. Ако си замина, ще ми искат ли отчет защо?

# 204
  • БГ
Какво стана убедихте ли се?
И аз това д а попитам, има ли развитие? newsm78аз нямам този проблем. но може да се появи,та четох темата защото ме вълнува.тъпо е за една жена ако иска да е майка на повече деца да не може да си изпълни желанието.

# 205
тъпо е за една жена ако иска да е майка на повече деца да не може да си изпълни желанието.
А за един мъж, който не иска да е повече баща , а го принуждават, е много "умно" Tired

# 206
Аз родих на 41 години. Така че имаш време.

# 207
Ще го лъжеш,че си на хапове и пак ще забременееш,но по този начин ли искаш да стане

Едно дете е щастливо, когато е желано и от двамата. Ако съм в ролята на мъжа, просто съпругата ми ще си гледа сама детето.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 16:55 от Titina

# 208
  • БГ
тъпо е за една жена ако иска да е майка на повече деца да не може да си изпълни желанието.
А за един мъж, който не иска да е повече баща , а го принуждават, е много "умно" Tired
е за това съпругата трябва да убеди мъжа  за 2ро дете  .а това  да си гледа сама детето щом го е искала нещо не се вписва в моите представи .

# 209
Авторката, убедихте ли се?

Общи условия

Активация на акаунт