Новата година идва, Юлчето на градина пак ще тръгва!

• 21 148
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
 Joy Joy Joy по добре Тедо да му казва така от колкото ти Joy

# 661
  • София
Да , обаче Кати , няма нищо лошо да я прочетеш на 6 и да разбереш едно , после да я прочетеш на 20 и да я разбереш по съвсем друг начин.Аз много обичах Питър Пан като малка , не знам дали съм го разбирала , но усещах , че има особена магия в тази книга.Любимата ми книга бяха едни приказки на Андерсен , останали от братовчедите ми / с 12 и 15 години по-големи от мен / , окъсани , но със страхотни илюстрации.Баба ми я държеше в чекмеджето на масата в нейната стая и не даваше да я вадя от стаята - четях я там и я връщах пак в чекмеджето  Laughing.

Разбира се, дори е по- хубаво да се видят... как да се изразя - всичките й страни.
Обаче ако се прочете твърде рано има опасност да не намери нищо в нея детето - аз лично не мисля, че дете на 3, 4, 5 би намерило изобщо нещо в нея - и да откаже да я прочете по- късно... т.е. вече да има наложена една ... да речем, тежка представа.
По същия начин съм убедена, че Малкият Принц не бива да се чете преди пубертета... и че Андерсен би бил по- скоро стресиращ, плашещ и объркващ за деца... (тук подчертавам - за малки деца, такива като нашите, не за деца в прогимназията, примерно).

# 662
е не днес за втори път ме разсмиват бисерите на Тедо Joy

# 663
Тедко е страхотен  Heart Eyes Laughing как им хрумват в малките главички такива бисери
баба слава богу се оправя  Peace, но доста тежко беше за всички ни  Rolling Eyes

# 664
  • София
Веси радвам се.
ВИКИКИИИ как е детето?

# 665
  • София
Веси, браво за баба ти!  Hug

Тедо страшен бисер е родил  Laughing

Уж правим с колежката ми планове да започваме нещо да спортуваме, давам си сметка че водя ужасно заседнали нездравословен начин на живот.

Бубе, аз май за мъж предпочитем козирог, макар че водолеите, които познавам, не са много, първото ми гадже беше водолей. Това са глупости разбира се, де, както дойде Simple Smile

# 666
Аз имам такъв стол,но първо е опасно защото се обръща аз съм си тежка,второ крака ми е желателно да е вдигнат.Движа с проходка като сгъвам назад болния,имам и патерици но ме е страх с тях че по земята все има нещо от децата.
Вики как е детето,пиши!

# 667
Яна мерси за отговора Hug

# 668
 wavey
Ехеей, приспах малката, сама съм - мятам се на клавиатурата! Laughing

Не мога да се добера до лаптопа ей. По празниците мъжо беше в отпуска, та предимно той разцъкваше, или пък обикаляхме някъде, после Коце си беше вкъщи, че бяха сборни групи в градината до 7-ми. А тия дни се опитвам да си погледна къщата. Чак днес свалих и коледната украса Crazy. В момента ме чакат една сушилня и една пералня, ама реших, че имам нужда и от време за мен.
Четох ви отвреме навреме докато кърмя малката, вече половината неща забравих. Да се изкажа обаче по основното, което запомних:
Зори, радвам се за теб - леко бременеене ти пожелавам.
Яна, стискам палци да се оправиш бързо и те съветвам да си почиваш, пусни кепенците, голяма работа няколко разхвърляни дрехи и неизмити чинии. У нас всеки ден е така и без да съм с травма. Blush Е не успявам да свърша всичко и това си е. Не съм чула да се дава медал за съвършената домакиня, защото такава няма, колкото и някои да си кичат сами титлата Peace
Боряна, какви са тия диети при бременност - яж си - просто намали количеството, не се лишавай от цяло ядене. Да ти кажа какъв беше моя хранителен режим по време на бременността - сутринта яка закуска - обикновено нещо тестено - и нали ходих на работа си купувах готови тутманичета, милинки и подобни разни; към 10 ч - плод, обяд - готвено, следобед - нещо сладичко + плод, вечеря - в повечето случаи вечер не изпитвах глад, но се напъвах даже да хапна нещо лекичко - пилешко филе, салатка ..., интересното е обаче, че към 24 ч. изпитвах голям глад и тогава си хапвах един банан и всичко бе ОК. През бременността качих 10 кг и се чувствах отлично.
Айка, и на теб ти пожелавам бързо справяне с това странно състояние. Даже ти се възхищавам колко спокойно пишеш за ситуацията.
Новембър рейн, хубаво име сте избрали! Peace
Ками, видях го Виктор - много буден и жив поглед има - наистина изглежда по-голям. Heart Eyes

Иначе кратък доклад за нас - Коцето, погледнато изцяло, се държи добре. Като бяхме сами миналата седмица, даже бих казала, че ме слушаше и помагаше много. Сега от понеделник лесно си тръгна на градина, вечер се връща и ми разказва какво са правили в градината - самолетче от пластилин, светофар от хартия... Heart Eyes Повече зор обаче ми дава Саня - колкото и външно да си приличат, толкова и да са различни с брат си.  Той от бебе си е спокоен и поспалив, а нея с голям зор я приспивам, спи вкъщи макс 15-30 мин и се събужда с рев, отделно непрекъснато ми е в ръцете, междувременно обаче успя да се научи да пълзи и да се изправя, а сега дори и пристъпва по оградата в кошарата за игра. Не мога да я опазя и от падания, голяма пъргавелка е и нещата се развиват за секунди Confused Хм, ще я видим тая работа - мъжът ми не ми дава да се оплаквам, че не мога нищо да свърша от нея, защото така съм я била научила аз - все да е гушната в мен, все да ме вижда - напоследък я мушкам в слинга и така пускам прахосмукачка, или пък я слагам в количката и на отворена врата се къпя, готвя или мия чинии като пренасям кошарата за игра в кухнята и въобще голяма ваденка ми е. Ама да ми е жива и здрава, ще се споговорим и с нея някак. Hug
Познайте кой се събуди след 10 мин сън Crazy Така че пиша този пост вече час.
Ако някой или нещо съм забравила да отбележа, моля да ми простите!
Целувам ви всички и се радвам, че се познаваме!  bouquet

# 669
  • sf
Oх, Вико е горе-долу добре. ИМа Т , но хремата е почти никаква, доки каза- чисти гърди, но червено гърло. Ние бачкаме яко, утре брат ми ще дойде да го гледа. много мразя като ми се струпа всичко на главата, ама тва е цената за 18те дни търкялане по дивана  Rolling Eyes

четох по диагонал,ама забравих какво щях да пиша.

# 670
  • USA
Криси пак е лепнал нещо. Снощи имаше температура и повръщаше.  Sad Днес дойдох до офиса да си взема бумажките и компютъра и ще работя от вкъщи. Дано бързо да го изкара това. Ей, много ги мразя тези стомашните.

# 671
Велинче,бързо да мине и възможно най-леко!
Вики,все така става по закона на Мърфи,дано му мине без усложнения!

# 672
  • София
Бързо оправяне на Криси и Вико!  Hug

Елче, радвам се, че се появи, пусни някоя снимка на дечицата, не е истина отстрани колко бързо растат мъничетата ви Simple Smile

# 673
Да Елче отдавна не си пускала снимки на Коцето и Саня.  Hug
Ох брат ми дойде да ми помогне и като взел да ми хвърли боклука взел и торбата с пазара дето Д. донесе,за някой мангал днес ще е коледа.Баща ми ми изхвърли АБ та купувахме нов за три дни само,брат ми пазара,Д. вече ми проклина родата че сме шматки всичките.  ooooh!

# 674
  • София
Яна стана ми смешно,на теб сигурно не ти е.Мъже какво да ги правиш

Общи условия

Активация на акаунт