Какъв телевизор?

• 2 452
  • 18
  •   1
Отговори
Честита Коледа!

Имам намерение да си купя LCD телевизор до 550 лв. Някакви идеи?
Харесала съм това: http://www.technomarket.bg/products/09073292/toshiba-26av703g

Но се чудя за какви екстри да гледам на всяка цена..

Благодаря ви за съветите предварително!   bouquet

# 1
Хубаво е да е Фул ХД.
Също и да има цифров тунер с възможност за инсталация на карта.
Но бюджета Ви е много малък и този който си харесала е много добър избор.
Иначе напоследък хвалят точно Самсунг Тошиба и Панасоник.
Въпреки че за многото пари на Сони Шарп и Панасоник човек не получава нищо повече - брат ми каза че са с едни и същи матрици , а даваме една торба пари във повече... Peace

# 2
  • София
То може би зависи и колко голям искаш все пак Simple Smile

Нашето е Самсунг и сме много доволни, но той е монитор/телевизор...http://www.technomarket.bg/products/09055431/samsung-sm-p2370hd-ls23emdku-en предполагам ако вземете от сериите, които са си само телевизори, ще може за тези пари нещо малко по-голямо и също никак няма да е лошо.
http://www.technomarket.bg/products/09061418/samsung-sm-p2470hd-ls24emdku-en има и 1 инч по-голямо.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 23:50 от Angel_Dust

# 3
Най-важното е да има С и Т тунер.... Peace другите параметри са почти еднакви за сумата, която сте отделили. За приблизително тази цена преди около два месеца ни предлагаха един Самсунг в Зора(беше на промоция) който имаше тунер и за новите HD канали.
Успех и да се похвалиш с покупката Grinning

# 4
  • Варна
Хубаво е да е Фул ХД.
Също и да има цифров тунер с възможност за инсталация на карта.
Но бюджета Ви е много малък и този който си харесала е много добър избор.
Иначе напоследък хвалят точно Самсунг Тошиба и Панасоник.
Въпреки че за многото пари на Сони Шарп и Панасоник човек не получава нищо повече - брат ми каза че са с едни и същи матрици , а даваме една торба пари във повече... Peace
Не е точно така. Не случайно някои от тях струват повече пари. Имаме второ Сони и качеството им е в пъти по-добро от Самсунг , Шарп, а за Панасоника да не говорим /имаме неприятен спомен/.
По темата , зависи колко голям ТВ искаш и на какво държиш.

# 5
Много ви благодаря на всички за отговорите! Обаче съм технически инвалид и нищо не разбирам. Затова малко лаишки въпроси, ако позволите  Blush Blush Blush

Днес ходих в Техномаркет. Имат един 26-инчов Самсунг на промоция за 630 лв (трябва да е този http://www.technomarket.bg/products/09071872/samsung-le-26c450). HD е, с възможност за карта.
Според консултанта нямам нужда от Full HD, защото резолюцията на предлаганите в момента телевизии не отговаря на Full HD (поне аз така разбрах). Доколкото разбрах, е по-добре HD, защото картината ще пасне по-добре на екрана, а няма да се "разпъва" картината. Но може и да е имал предвид нещо друго. Винаги съм мнителна относно това, че съм разбрала технически приказки  Whistling

Най-важното е да има С и Т тунер.... Peace

А що е то?  Blush Какви са тези тунери, каква им е задачката? И има ли ги във въпросния избран засега от мен телевизор?

Също така какво означава монитор/телевизор, защото ми предлагаха такива на по-ниска цена от само телевизор - как е възможно?  Thinking

Между другото полезна информация - в момента тече промоция на Виваком и Техномаркет. При сключване на договор с Виваком ТВ можеш да си купиш телевизор от Техномаркет с 10 % отстъпка. Мисля да се възползвам - има ли ползващи Виваком ТВ?

Много ви благодаря за помощта, много!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 6
  • На дивана, под юргана
Ако ще ползваш 10% отстъпка, този: http://www.technomarket.bg/products/09077664/lg-32ld420 е по-добър. И е Full HD - т.е. екрана му има резолюция 1920х1080 пиксела, а не както Самсунга - HD ready с резолюция 1366х768.
Консултантът и е прав, и не е прав... Той е там най-вече за да продава, но е по-добре и клиентът да разбира за какво става дума. Наистина все още HD каналите не са чак толкова много, но ще се увеличават. А и LG-то и Самсунгът имат USB вход, в който можеш да сложиш флашка със свален от мрежата филм, който да е Full HD като резолюция, отделно че има и мултимедийни плеъри, които като са свързани по HDMI с телевизора и могат да възпроизвеждат във висока резолюция също.

С и Т тунери са за тунери цифрова телевизия - DVB-C е за кабелна цифрова телевизия, DVB-T е за цифрова ефирна (в момента ефирно цифрово се излъчват БНТ, бТВ, Нова, 7 дни, The Voice...)

# 7
девойката искаше ТВ до към 550 лв
тук и предлагахме до към 650 , а ти сега предлагаш за 750.
опасявам се ,че ако продължаваме с това темпо съвсем скоро може да я убедим да си купи  3D LED телевизор за 7-8 хилядарки  hahaha

# 8
  • На дивана, под юргана
девойката искаше ТВ до към 550 лв
тук и предлагахме до към 650 , а ти сега предлагаш за 750.
опасявам се ,че ако продължаваме с това темпо съвсем скоро може да я убедим да си купи  3D LED телевизор за 7-8 хилядарки  hahaha

Бонго, 750 лв - 10% са 675 лв. Телевизор няма да купува всеки ден, нали? Ако може за 650 лв да вземе, ще може и за 675 лв също така. А разлика има, не е като да няма, нали?

# 9
Момичета, много ви благодаря още веднъж!

Яви се обаче проблем - май няма да се възползвам от отстъпката, понеже:
1. Попаднах тук на ужасно много недоволни от телевизията на Виваком
2. Установих, че те нямат немски програми, на които много държа

В този случай можете ли да препоръчате нещо максимум до 650  Blush

Всъщност на този, който ми предложиха в магазина, кои са основните недостатъци? Иска ми се да разбирах малко повече  Whistling

# 10
[Бонго, 750 лв - 10% са 675 лв. Телевизор няма да купува всеки ден, нали? Ако може за 650 лв да вземе, ще може и за 675 лв също така. А разлика има, не е като да няма, нали?
10 % на 550 са  495 лв. до 675 са още 180 лв. това е 1/3 от нейното желание.
но няма лошо, всеки да предлага. тя сама ще прецени  Laughing

# 11

Всъщност на този, който ми предложиха в магазина, кои са основните недостатъци? Иска ми се да разбирах малко повече  Whistling
1. по-скоро има недоволни от услугите договора и интернета на Виваком. иначе на телевизията какво и е ? приема си се от сателит ,качествен е сигнала
2.немски програми може да си подсигуриш със собствена сателитна антена. все още има некодирани програми   bouquet

# 12

1. по-скоро има недоволни от услугите договора и интернета на Виваком. иначе на телевизията какво и е ? приема си се от сателит ,качествен е сигнала
2.немски програми може да си подсигуриш със собствена сателитна антена. все още има некодирани програми   bouquet

bongo, много ти благодаря! Ама с моята техническа просветеност ще се справя с това някой друг път  Tired Blush

# 13
[1. Попаднах тук на ужасно много недоволни от телевизията на Виваком
тогава откъде ще гледаш немските програми ?

# 14
[1. Попаднах тук на ужасно много недоволни от телевизията на Виваком
тогава откъде ще гледаш немските програми ?

Казаха ми, че Мтел и blizoo ги предлагат. Но не съм проверявала лично.

Общи условия

Активация на акаунт