Веганството - да споделим опит 3

• 51 847
  • 750
  •   1
Отговори
# 735

реални контакти с хора нямам Cry На детските площатки, ако изобщо срещнем някой, нещо не мога да зъвържа разговор - от различни планети сме....Чопленето на семки, пушенето до количката на детето, бутането на кремвирш в устата на току що взетото дете от градина, подвикването хич не ги усещам като близък до моя начин на живот. И колкото и да се напъвам не мога да се включа в подобна обстановка ooooh!

Ох, това все едно аз съм го писала!!!
Много е тежка тази самотност, а от друга страна трябва и да се крие от детето, за да не наследи и то някакво чувство на изолираност...
Понякога се чувствам като самотния войн - че трябва да водя битки с всички и всичко по отношение на решенията, които съм взела за детето - как да се отглежда, как да се възпитава, как да се отнасям с него, какво да яде...Най-тежко ми е, когато ги водим вкъщи - с мъжа ми, защото и той иска обяснения, защо така, защо иначе, защо не телевизия, защо да еди какво си... ooooh!

Та...Фотина,  Hug!

И един въпрос - наистина ли овесените ядки, които се продават НЕ са сурови?

# 736
Не са сурови. Simple Smile

Фотина,  Hug

# 737
Влизам само, за да ви поздравя с мелодия, която скоро чух за пръв път и се влюбих в нея!
Andre Rieu-Love Theme From Romeo & Juliet

# 738
Фотина, радвам се, че писа, защото и аз се чудех къде си.
Съвпадение или не и аз се чувствам така. Дори мисля, че откачам на моменти.
А и този форум откача, всичко ми е на обратно, не мога да си намеря темите, излизат ми наопаки коментарите... Close

Щастливата, Palia Hug

# 739
Фотина - радвам се, че се включи и искам и аз да те успокоя, че не си сама! И аз се чувствам по същия начин, но това не ме кара да се чувствам зле, защото има и своите положителни страни. Аз самата винаги съм била единак, а сега откакто съм в майчинство, честно казано откривам положителни страни в това мое поведение - устройвам деня си по свой начин, без да се съобразявам. Играем с детето където и когато искаме. Правим каквото искаме. Ядем каквото искаме. Всичко е супер Crazy Излизам с едно две майчета, но рядко, просто режимите на децата са тотално различни. Но и с тях си имам приказка, и те са горе долу с моите разбирания и е приятно.
Странно е, да, но...това е положението. Нали сме здрави и в правия път, другото как да е Laughing
Дай си време да си подредиш нещата в ума, после всичко ще ти се вижда различно.

За водата на слънце - имам въпрос, колко време трябва да стои и после кога може да се пие? Относно стъклените бутилки - да знаете, а сигурно знаете, ако сте ходили в Джъмбо - там има, при това са цветни, с калинки и цветя Laughing

Нова тема? Ако няма желаещи да я пуснат, ще се заема аз Hug

# 740
  • София
ей, fotina, здравей  Hug радвам се, че писа, и че всичко е наред, преживявате преместване - разбирамо е нещата да са леко разместени Simple Smile важното е, че всичко е наред! и към момичетата - не се чувствайте различни - няма за какво, не мисля, че някоя от нас парадира с начина си на мислене, хранене и т.н.; ако намирате определени хора за приятни, убедена съм, че все ще намерите обща тема, която не е задължително да се върти около веганство/вегетарианство и т.н.; предполагам, че ако вътрешното ви усещане за различност се постопи ще се стопи и възприятието на околоните, че сте различни, уфф не знам дали го обясних разбираемо, ама нейсе...

Щастливата, тази музика е на Нино Рота - известен италиански композитор - правил е главно музика за филми, тази мелодия е от филма Ромео и Жулиета от 1968 г. на режисьора Франко Дзефирели - една от любимите ми музики към филми:)

# 741
Нова тема? Ако няма желаещи да я пуснат, ще се заема аз Hug
Пусни. Simple Smile Аз не съм правила нищо по сегашната тема.

# 742
Palia, напълни ми душата. Обожавам Andre Rieu,а също така и Carmen Monarcha.

Фотина, и аз се чувствам така. Най-много ми тежи, когато близки и приятели коментират пред детето как едва ли не ще го увредя.

# 743
Фотина,  Hug Наистина ще ти трябва време да се "освестиш" и да намериш мястото си на новото място и хора. Аз също общувам с много малко хора, иначе имам доста познати от площадките...

Не знам вие как сте, ама аз нещо се чувствам много депресивно, дали от времето (пролет иде) или от това, че нямам много контакти (в офиса почти не общувам или ако - то е за рутинни неща).
Въпреки че слънчицето направо ме наелектризира в началото, но сега пак ми е едно... никакво.
Нямам желание за нищо и не ме интересува нищо  Wink

Гледам, че малкия съвсем избирателно яде червени зеленчуци и си ги иска задължително: моркови, черв. чушки, домати. Май има нужда от нещо и си го търси - каротин или някой витамин  Thinking

Вие какви домати взимате сега? Ние наблягаме на чери-доматчета, някакси най имат вкус?!

Нещо интересно: http://biozemedelie.com/?p=27

# 744
M_Nik, при мен липсата на слънце ми се отразява така депресивно. Сега живнах, че толкова дни без слънце имахме.
Тези правила за готвене от линка, който даде по-горе са ми много интересни. Да не отваряме капака на тенджерата - да, ама аз не издържам и все отварям да гледам какво става вътре  Laughing

# 745
Депресивно и на мен ми става на моменти. Много хубаво не е на хубаво явно Laughing
Домати не сме яли цяла зима, а ми се хапват много...за чери домати не съм се сетила Thinking

Момичета, реших да прегледам всички страници на тази тема и да изкарам важните неща, да ги добавя към първа страница. Може би утре ще съм готова, затова - засега в тази тема да си пишем, а утре ще пусна новата Simple Smile

# 746
  • Пловдив
За слънчевата вода: хом. ни я препоръча като каза да слагам водата в стъклени бутилки - сутрин рано на терасата на място, което най - дълго ще бъде огрято от слънцето през деня, и чак след залез слънце да я прибирам. Аз ползвам обикновена чешмяна вода, която след зареждане със слънце цял ден, се променя до неузнаваемост... Wink

# 747
Гледам, че малкия съвсем избирателно яде червени зеленчуци и си ги иска задължително: моркови, черв. чушки, домати. Май има нужда от нещо и си го търси - каротин или някой витамин  Thinking

Или има слаб храносмилателен огън и затова налита на червеното.

# 748
# 749
аз сам нов тук казвам се иван приятно ми е че има толкова много хора вегани и аз сам така но едва от 1 седмица. Засега се чувствам мн добре имам повече енергия .Мн се радвам че пишете мн и разнообразни рецепти продължавайте в същия дух ще са ми от голяма полза  Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт