Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мерсиии   bouquet
И ние ще сме си у дома петимката и с едно приятелксо семейство Simple Smile което всеки момент чака бебе Simple Smile току виж тръгне да ражда баш на НГ Simple Smile

# 121
Ние ще сме в нас с едни наши приятели и тяхното детенце, което е колкото Део. Така че младежите в детската стая ще се забавляват, а Ема са нас -големите. Няма да е голяма лудница (надявам се). Но следващите дни ще ни дойдат малко в повече. На 1ви ще сме при свекърва ми на гости, а на 2ри у нашите. Пак ще има преяждане. А тъкмо си настроихме стомасите на по-лек режим. Mr. Green
Янче, за размера на дрехите, Ема има един суитшърт, подарен й когато се роди и съответно е р-р 56, но още й го обличам, а имаше гащеризончета 68, които са й къси. Така че смятай колко си отговарят на номерата. А пък сега ни подариха жилетка, която е номер 62-86. Сметни в какъв диапазон са номерата. Това е от 3м до година и половина (горе-долу). Crazy Аз лично предпочитам по-големи дрешки да ми подаряват, но при толкова малки бебета, растящи всеки ден, наистина е трудно да улучиш размер и сезон. После вече дрехите се носят по-дълго и става и по-големи да са. Ние сега на Део му взимаме дрехи за 5-6 г.-да има мегдан, както се вика.
talktoher , май наистина като има толкова много неща, които те дразнят в определени хора, после и най-малкото ти прави впечатление. Но се превъзмогва с времето и спираш да му обръщаш внимание. Моята свекърва не веднъж ме е изумявала с покупки на дрешки за Део. За погачата му подари комплект тениска и къси панталонки с размер 74 (с този ръст Део беше декември месец). Т.е. нито първото лято да го носиш, защото ще му е огромно, нито второто, защото вече ще му е малко. Обяснението беше- ами то нямаше друг номер.  Crazy Е добре, че в София има само един магазин, че не знам иначе какво щяхме да правим.  Thinking Същия номер го направи с едни пантофи. Взела му ги пак огромни, ама те топли за зимата, а като номер щяха да му стават за лятото. И пак ми каза , че нямало други номера. Ами, ако има само 40 номер, ще му ги вземеш ли? Овча работа....А и 100пъти повтарях да не се взимат обувки без присъствието на детето. Ама кой да те слуша, после се цупи, че не ги носи.  Много имам да пиша по темата, ама да не се отклонявам.
Още нещо щях да казвам ама забравих.
akspet, тва с памперса в хладилника много ми хареса. Joy
Оф, на мен пък днес ми дойде  Confused, а пък преди година разбрах, че съм бременна.  Simple Smile

# 122
Абе не мога да разбера защо всички свекърви са толкова неадекватни и моята постоянно носи едни такива дрехи, последната беше горница на анцунг за 1.5год....и ми вика ще и стане ли  Shocked Mr. Green Mr. Green ще я подаря на кумовете за тяхното дете, няма да си складирам аз парцалки за след сто години!
На Нова година ще сме с две приятелски семейства, едните с дете на 2год и бременна в 9 месец Simple Smile, другите със септемврийско бебе като нас и с куче като нашето, ама мома, т.е. с гаджето на нашето куче Wink ...ние сме в къща на тихо място и шумотевица голяма няма да има около нас...само гледка...цяла Варна се вижда.

# 123
  • София
Момичета, благодаря ви за окуражаващите думи!  Hug

Giada, обривите са т.нар. Атопичен дерматит, който пък е свързан с алергията към белтъка на кравето мляко, която се оказа, че имаме. И въпреки всички предпазни мерки той не минава. Козметика ползвам на Mustela за атопична кожа, пихме и Фенистил 2 седмици. На 4-ти пак сме на преглед при алерголожката. Тя ще прецени как се развиват нещата и какво лечение да предпише, но като цяло вариантите при алергиите не са много.
По отношение на кърменето май всичко пробвах. Всяко нещо работи за кратко и после престава да действа. От няколко седмици Александра  суче само легнала и както вече казах само нощем и евентуално сутрин и/или вечер. И с одеяло я завивах, и права друскайки пробвах и голичка я събличах, но тези методи бързо и омръзват.

Видях, че пишете, че от изцеждането кърмата намалява. Това наистина ли е така? Ако е вярно май е по-добре да спра да изцеждам и да продължа боричкането с бебето докато го накарам да суче.  #Crazy

sweet maniche, много съжалявам за станалото с Дидко. Александра започна да повръща още на втората-третата седмица. Като стана на 1 месец я заведох на гастроентеролог и ми казаха следните неща - да спи под ъгъл, да я храня по-малко, но по-често, да я държа изправена след всяко хранене поне 20 мин. Всичко изпълнявам и пак повръща. Имаше един период, в който я оставих само на кърма и нещата се бяха подобрили, но понеже наддаде само 600 гр. м-у втория и третия месец, педката ми каза да я дохранвам, а също и че коликите не могат да и минат, т.к. я храня по-често и стомаха и няма време да почива. Щом започнах да давам по норматив 130 гр. повръщането значително се засили. Като цяло Александра е много активна, подвижна и енергична. Постоянно "подскача", рита, размахва ръце, прави опити да се изправя и се обръща, напъва се да прави разни движения и от устичката и непрекъснато "бликат фонтанчета с водичка" и съответно често се дави.  Между другото, тя се обърна от гръб по корем преди 2 седмици, а от корем по гръб се обръща от отдавна.  

Още нещо, изобщо не си харесвам педиатърката и ще я сменям. Познати с новородено бебче се записаха при д-р Ирина Митова от поликлиниката на ВМА. Някоя от вас знае ли нещо за нея?

# 124
леле ,един ден ме няма 3 часа и сте изписали половин тема  #Crazy -
ние с бебка ходихме до мол-а да купим на тати подарък за именния ден и му взех един масажор .
връщам се да ви чета,просто това ме разби

Най се дразня как напоследък тия хора хич не се осъзнават (особено свеки) подаряват неща, които са просто безсмислени, един път идва и носи бодита с КЪС ръкав за 6 месечни (тогава е студено, особено март месец - най-гадния) при положение че по 100 пъти повтарям как не искам бодита с къс ръкав за зимно време ( много трудно го обличам така или иначе, че разни блузи отгоре да му слагам и съвсем да му вгорча живота) сега идва и носи един адски ужасен, грозен и ватиран анцуг които от 9 месеца до 12 .............. хорааааа, тая жена е пълно ку-ку как лятно време ще го обличам с ватиран анцуг????????????????? Писна ми от тая жена, толкова е несъобразителна. А има двама други внука малко по-големи, да кажеш, че и е за първи път ще разбера....  ooooh! ooooh! ooooh! А специално наблегнах да купи нещо с дълъг ръкав и ЗА СЕГА, а не като се ожени....   rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao

такааа, изчетох ви

значи, за обличането за на вън - или е боди с дълъг ръкав ,чорапогащник и отгоре ескимоса. или е с боди с дълъг ръкав с якето и джинси,или пак боди,после блузка и отгоре новата ни жилетка и чорапогащник и дънки. в количката една пелена и един зимен получовал на джордани ,много дебел. дъждобран слагам ,ако духа,вали или има мъгла. а и ние нямаме пропуснат ден за разходка - независимо какво е времето сме на вън, е малко и замръзва нослето и бузките ,като е по-студено,ама бързо се стопля в къщи  Mr. Green

за номерата много зависи и от самото дете - аз например купувам дрехи 6-9 месеца,а якето и е за 12 месеца - от мен купено,но аз предпочитам да са и по-широки ,че и без друго пищи ,като се обличаме.а и как да я облека,като едвам и минава ръката. все пак имайте предвид и килата на детето - ние сме бая. чорапогащниците също са ни за годинка  Mr. Green

и ние сме си в къщи утре с едни приятели.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 18:04 от gala.

# 125
  • София
Аз не пиша, не пиша, пък като почна искам всичко да си разкажа. Laughing

От години нашите приятели, а и не рядко роднините, ни подаряват големи тъпотии. Без да преувеличавам. Така и не можаха да разберат какво ни харесва (на мен и на мъжа ми). Върха на всичко е един гипсов кон изправен на задните си копита върху поставка, подарък от приятели за 30-тия ми рожден ден, чието предназначение е да украсява дома.  Shocked По-грозно нещо и да бяха търсили нямаше да намерят. Оттогава с мъжът ми използваме "гипсов кон" като нарицателно за всякакви ненужни и грозни неща. Та вкъщи се намират доста "гипсови коне" всички до един подарени от някой близък. Като гледам как е тръгнало, най-вероятно така ще се получи и с подаръците за бебчи, но това не е най-важното. По-важно ми е да сме живи и здрави, за да можем ние да купим на бебка каквото и е необходимо по наш вкус. А това, което не ми харесва слагам в една торба, която ще занеса в църквата.

# 126
Ейй едва ви изчетох  Laughing
За диетка Японско чудо-правила съм я и свалих 20кг.(леле какъв слон бях тогава  Embarassed) Ако искате подробно ифно ще разкажа че е малко дълго  Crazy
А за "майките" аз съм направо...... Моята е виждала внука си ПЪРВИ И ЕДИНСТВЕН за момента само веднъж като се роди  Sad Родителите ми живеят само на 100км разстояние от мен,но милата ми майчица я заменям с тази на JANI4KA или нечия друга ако желаете   Mr. Green
Да не изпадам в подробности,защото цялата тема няма да ми стигне да разказвам,но такава жена трудно се намира.За сметка на това имам златна свекърва  Peace Жената пропътува хиляди километри да види малкия(живее и работи в Испания).Радва му се повече от на собствените си деца,а майка ми един ден ми изръси:
"Аз като го виждам на скайпа,може и 2 години да не идвам." и аз  Shocked
Имах нужда от нея точно няколко пъти-единия трябваше да отида на АГ след раждането и познайте..наложи се мъжа ми да си вземи 1 ден отпуск,защото майка ми така и не можа да дойде.Другия път мъжа ми щеше да отсъства от града за 2 вечери и се налагаше да остана сама с малкия,а ми е трудно къпането на малкия бандит- и ооооо чудо майка ми се разболя  Mr. Green Като я попитах какво пиеш за да оздравееш?Отговора беше"Ми нищо,защото стомаха ми не приема лекарства"  #Cussing out
Познавам си стоката,но преди да забременея години наред ми извади душата с думите:
Ти мама роди аз ще го гледам  hahaha Е добре,че имам достатъчно ум в главата да знам,че няма на кой да разчитам освен на себе си и моя мъж(да ми е жив и здрав)
Съжалявам за дългия пост и за моите истории,но на моменти много се депресирам и се ядосвам едновременно  Confused
В момента съм и сърдита и от дни не сме се чували.
Ще си празнуваме НГ тримата и ще ни е по-спокойно,отколкото с дразнителите   Wink
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ВСИЧКИ И ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ ДЕЦАТА НИ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПОДАРЪК,КОЙТО МОЖЕ НЯКОГА ДА ПОЛУЧИМ  Hug Hug Hug

# 127
И последно да ви се оплача  Rolling Eyes
Постоянно ни вика да си ходим,но има една малка подробност,за която съм предупредила,че докато не се измисли нещо аз "у дома"няма да се прибера  Naughty
Та ние сме вече3-ма (аз,мъжа ми и бебко),майка ми и баща ми и брат ми с жена си.Не съм добра по математика но ставаме общо 6 души и 1 малка душичка.В къщи има 2 единични легла и един диван,на който могат да спят още 2-ма.Е по кои сметки ще се съберем 7 души в 3 легла ???? Laughing
Да не ви разказвам,как аз и мъжо и брат ми и жена му се гъчкаме да спим на единичните легла гОООдини наред  Tired
Спирам,че би трябвало да се срамувам от това ми положение  Embarassed
Но един ден се надявам да бъда по-добра майка за сина си от тази,която аз имам  Sad

# 128
  • Пловдив
Ние /може да ми е грях/, но от три месеца сме си уредили да сме извън дома и без децата и то с две нощувки.Това ще ми е първото излизане откакто са се родили близнаците и го чакам с нетърпение.Ще ги гледат у нас моята мама, татко и кака им Диди. Надявам се да нямат проблеми и аз да не мисля много за тях Simple Smile
Така че пожелавам на всички ви, ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА, независимо с кой и къде сте Simple Smile))

# 129
vany666, наистина кофти ситуация с майка ти. Това, че само веднъж е видяла мъника не мога да го разбера. А той е толкова сладък.  Heart Eyes Не знам какво да ти кажа. Моите родители когато ни казаха да дойдем купиха кошарка, ваничка, чаршафчета...Само шезлонг си нямаме, но сме пригодили количката и малката през деня в нея стои. Та общо взето си имаме всички удобства. То е лесно да каже да дойдете ама с това малко бебенце все пак трябва да имате и някакви условия!

ilik123, мммм много добре звучи това, което сте замислили. Пожелавам ти да си изкарате повече от добре!

# 130
  • Пловдив
И ние на 2011 ще си я посрещаме семейно тримката вкъщи Party Не ни се ходи никъде с дребния, пък не ми се иска още първата НГ да я посрещаме поотделно Simple Smile

Рали, от фенугрийка определено имаше ефект и май, май аз отново ще взимам, че нещо ми намаля кърмата покрай стреса, а пък и сега започва новия семестър с новитер изпити и...

# 131
Май на всички ни се случва да ни подаряват неподходящи подаръци. Моята свекърва пък е много в час, и всъщност тя ни купува най-хубавите дрешки и други бебешки принадлежности. Пък и като човек е много точна, понеже живее наблизо, все помага. Е, естествено, аз намирам за какво да се дразня, но това е типично българска черта  Laughing. Има обаче една леля, която с най-добри чувства жената, ама ни носи все еднии...на изписването ни подари гащеризонче за 6 месеца, в което никога няма да успея да натикам дребосъка - само с отворче на вратлето и копчета отдолу за памперса. Тя нашата ревла ще ни скъса нервичките, ако посмеем да я облечем в това чудо. За 3-я й месец ни донесе много неща, пак с добро наистина -между които синьо якенце, пък ние си имаме мацка.

Оказа се, че днес сме изкарали бебето на разходка в най-студения ден от годината, и то след като от няколко дни не излизаме точно заради студа  Laughing. Свекърът малко ни се разсърди, но пък на мен ми се отрази чудесно тази разходка!
brilliant, АБКМ-то доказано ли е? Те лекарите казват, че е атопичен дерматит, а това абсолютно нищо не значи - значи че е възпаление на кожата, ама причините...кой ги знае...И аз имам атопичен дерматит даже. Пожелавам ти възможно най-бързо да го преодолее, може би с времето само ще си мине. А това за малкото наддаване, ми то и моето дете с по толкова наддава, пък не го дохранвам?! Колкото педиатри, толкова и съвети.........
Моята пък иска от другия месец да захранвам, и аз ще трябва да й се противопоставя, защото изобщо не съм съгласна. Дано не се изпокараме с нея, че аз съм си малко серт като ми се намесят в личното пространство  Wink...че да не се налага да търся нова.....

Момичета, хубава Новогодишна вечер от мен!!! (Че утре има баници да се въртят, салати да се забъркват вкъщи.....ако имате интересни идеи за късметите, помагайте! ) Hug

# 132
Ох, и аз като се разпиша, нямам спирачки. Brilliant, нали ти казваше, че твоето момиченце се обръща и от гръб по корем отдавна? Хрумна ми, че дечицата, които най-бързо се развиват, създават и най-много грижи - не искат да ядат, ревливи са, емоционални....Като че ли има връзка, може би имат по-лесно възбудима нервна система и са по-чувствителни на дразнители и вълнения? Моето маце рано, рано се научи да се обръща от гръб по корем, и точно тогава беше и пика на кърмаческата стачка. Сега има малко затруднения с обръщането обратно, искам вече да се научава, че така много ме тормози с ревовете си  Laughing

# 133
Giada,ти нали беше от Борово,днес купих от Фантастикото на Бъкстон страхотни късмети,18 на брой в пакетче за 1.30 на касата седят Wink

Яничка,днес ми се обадиха от Холандия,имало някакво природно явление изкупило всички магазини Mr. Green много яко беше това за климатика hahaha

НИе утре сме си в нас до 12,после на отсрещния тротоар в сестра ми,майка ми ще дойде да спи при децата.Аз от три години не съм празнувала като хората.И мисля утре да прекаля със алкохола Mr. Green(ауууу,тпова как звучи,ама то не се издържа,бремена,кърмеща,бремена,кърмеща...) Heart EyesМиналата година баш на 31 разбрах,че ще си имаме бебе ПАК Laughing

Желая ви весело посрещане на новата 2011,бъдете здрави,обичайте се и бъдете обичани  bouquet

# 134
  • у нас
Рали, от фенугрийка определено имаше ефект и май, май аз отново ще взимам, че нещо ми намаля кърмата покрай стреса, а пък и сега започва новия семестър с новитер изпити и...[/color]

мерсиии Hug
 в и херб ти излиза доста по-евтино, особено ако си поръчваш и др. хранителни добавки Peace

Общи условия

Активация на акаунт