Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 093
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
ето нещо интересно за вит.Д, което напълно се покрива и с моето мнение
http://www.biberonbg.com/info/vitamind.htm
Преди всичко, на бебетата рядко им е нужен допълнително витамин Д. При тези бебета, които се нуждаят от тях, причината е липса на достатъчно слънчева светлина. Следните фактори излагат кърменото бебе на риск от недостиг на витамин Д (рахит):
Бебето се излага много малко на слънчева светлина. Например ако живеете в далечна северна ширина, в градски район в който високите сгради и замърсяването блокират слънчевата светлина, ако бебето винаги е напълно покрито с дрехи и на сянка, ако никога не извеждате бебето навън през деня, или ако винаги го мажете със слънцезащитен крем с висок фактор.

# 466
няма ви , няма ви , па туко изпишете 5 страници,немога да ви изчета  Crazy

Аха, докато изчета всичко и забравям какво съм щяла да пиша.
Гледам, някои сте започнали да захранвате  Laughing
Цикъл и аз нямам от декември 2009, все се надявам да не ми дойде докато кърмя, но си се пазим профилактично.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 22:35 от fata_morgana

# 467

И аз не мога да си представя да стоя вътре. Много съм зиморничева, но да държа детето в затворено пространство не мога и да си го помисля. Колкото и да чистим все пак в къщите има прах и въздуха е сух и не мога да си представя това да е добре за едно дете. Затова сега като ми е леко болничка и много ме е яд, че не мога да я изведа. А  мамите, които не извеждате бебчовците защо не правите като Dana_2010? Тя нали го оставя да спи до отворен прозорец в количката, може би това е идея?!

За съжаление, не всички деца са кротки. Моето почти не спи денем - понякога спи по 20-30 минути, онзиден даже 2 часа, но най-често като днес спи само по 5 минути след ядене. Така че, как да я оставя на студено пред прозореца, като няма никакъв режим на спане и си нямам напредстава кога ще спи по-дълго? Опитвахме се да я извеждаме на балкона, но резултатът беше че тя рева непрекъснато, защото мрази да я обличат в космонавта, и че аз се разболях сериозно ... Май и на мен ми трябва закаляване  Mr. Green

А аз не я изкарвам, защото в нашия квартал е заледено и с бебе абсурд да изляза. Днес на прибиране към вкъщи един човек от компанията ни се хлъзна и падна. Излизахме с тази приятелка, която ни учи как да си гледаме бебето. Пак нещо даваше акъл, ама после се изложи жестоко, защото ни пита как казвало бебето на баща си - Тате или татко? Хихихи!
Абе знам си, че ми е вундеркиндче детето, и му личи, ама засега може да казва само Гъ!

# 468
[Излизахме с тази приятелка, която ни учи как да си гледаме бебето. Пак нещо даваше акъл, ама после се изложи жестоко, защото ни пита как казвало бебето на баща си - Тате или татко? Хихихи!
Абе знам си, че ми е вундеркиндче детето, и му личи, ама засега може да казва само Гъ!

hahaha Joy Само втората дума да не му е Зъ  Laughing
Мойта красотичка пък много обича да излизаме и явно вече е направила връзката между обличането на космонавта и шапка и разходката, та още като я закопчея в космонавтчето и се нахилва до ушите. По съвет, който бях прочела преди, започнах да й пея една песничка "за разходката" и тя като я чуе, наостря уши и секротва в очакване.

# 469
  • София
Момичета ,нуждая се от бърз съвет.Рали !!!
Малката вдигна висока Т.Дадох панадол.Пак я мерих вече два пъти постепенно сваля но все още е висока.Минаха почти 4 часа от първия прием и искам да дам пак панадол ,но сега следва проблема ми.При първия прием не съм обърнала голямо внимание на дозировката и пишело ,че за деца под 6 кг. 2.5 мл. а аз видях за деца 3-4 месеца ,че се дава 4 мл.Мога ли да дам панадол пак и колко?Йоана е 5.680 кг.

# 470
Гери, с дозировката не мога да ти помогна, но ако Т е висока, най-добре е да сложиш 1/2 или цяла свещичка ефералган. Панадола сваля бавно и то само ако е под 38 градуса Wink (това ме сеща, че от 2 месеца се каня да купя и все забравям, а педи каза да си имаме за всеки случай!)
Дано това ти е от помощ.
Какво и е на Йоанка, че е с Т?

# 471
  • София
Гери, с дозировката не мога да ти помогна, но ако Т е висока, най-добре е да сложиш 1/2 или цяла свещичка ефералган. Панадола сваля бавно и то само ако е под 38 градуса Wink (това ме сеща, че от 2 месеца се каня да купя и все забравям, а педи каза да си имаме за всеки случай!)
Дано това ти е от помощ.
Какво и е на Йоанка, че е с Т?
Нямам свещички Sad .Явно и аз трябва да се заредя за всеки случай  Peace .
Ваксини й биха днес.
Мисля ,че започна да я посмъква ,но немога да си легна така Sad .

# 472
Гери,моята педка винаги ме съветва да дам три пъти през 4 часа панадол след като ни бият ваксина,сега си и дай  не я чакай да вдига.Дозата,каквото пише ма опаковката Peace

# 473
 направи сапунени чорапки

# 474
И аз съм чувала, че помагат сапунените чорапки. Миналия месец ваксините и на нас така ни се отразиха, но свали Т след като й дадох панадола - колко е вашата Т, geryaleksandrova? И Как се чувства детенцето? Виж наистина указанията - там пишеше колко е допустимо да се дава в рамките на 24 часа или беше през 4  newsm78
Аз пък направих голяма глупост - изядох една тридневна супа и сега ми е лошо. Тъкмо ни мина разстройството от ваксините, та сега пак ще взема да го подредя детето  ooooh! А и толкова мразя да повръщам, че и да искам, не става. Сега се наливам с вода и чакам да изкарам токсините по някакъв начин  Rolling Eyes
Приемам идеи  Hug

# 475
оффф,а това мойто от 23ч се е ококорило и реве и неиска да заспи,ръцете ми окапаха да я бутам тая количка  newsm45 newsm45 душа нямам вече от умора  Sad Sad Sad

# 476
  • София
Милата спи сега в ръцете ми ,иначе преди да заспи беше спокойна ,дори се смеешеТ последно беше 37.8 преди около час..Правя опити да и я меря под мишничката и незнам колко добре се справям и показва 37.3 сега ,но не му вярвам защото не мога добре да го пъхна  Sad .

# 477
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета здравейте
за много години
не съм писала отдавна ,но нямах никакво време.Преди нова година отворихме магазин в хотел ,изкарах гнойна ангина . Беше някаква лудница Simple Smile))
И на мен ми се наложи да поработя покрай празниците ,хотела беше пълен, мъжът ми гледаше малката, водеше ми я да я кърмя ( точно тогава се падна и скок в растежа), след обяд я взимах при мен.Справихме се някак си ,но не знам какво ще правя май- ,започва сезона и трябва да взимаме продавачка и момиче да ми помага в магазина.Не знам какво ще става ,ако малката слуша ще е при мен нп .Но с тези зъби не знам и аз,Мн ще се надявам да е по дълго време с мен ,защото много е тежко като не е при мен .Имам чувството ,4е ще ми се пръсне сърцето.
Но трябва да се работи все пак . Адски е трудно ,но няма как.
 След като аз се оправих малката се разболя. Явно при това размотаване по нова година е изстинала, на 1. 1.2011 ходихме до спешното.Толкова грубо се държаха там ,нямам думи просто.
Изписаха ни Оксиококциум по 1 на ден,но не мисля ,4е и помага много .Как може наляво и надясно да изписват хомеопатия. Мисля да намеря хомеопат. Ако мамите от Варна знаят някой добър да кажат .После педи каза 4е няма проблем .На другия ден я водихме при нея каза,че има зачервено гърло и имаме сополи(дърпаме с помпа вкарана в прахосмукачка) ,но малката мн плаче.Дере се от сополи абе ужасно е да е болно детето.
    Това е от нас за сега мили момичета  .Надявам се да имам пове4ко време да пиша
целувки на всички мами и бебенца
Да почерпя само моя мъж има рожден ден днеска ,да ми е жив и здрав.

geryaleksandrova
мила дано се оправи детенце ,нищо не разбирам за това няма да се обаждам
За детската кухня, на нашата улица има,не знам как става със записването,но мисля да се възползвам.Лично аз предпочитам да прекарвам времето си с детето отколкото да готвя, не ми е мн приятно да съм в кухнята.

за сушилнята аз съм  мн доволна ,купих си я по миналия месец и отделно една пералня. Не знам какво щях да правя без сушилня прекрасен уред.А и колко да захабява дрехите .все пак дрехите постоянно се сменят
 Гледам пак килограмите обсъждате,на мен ми тежат 10 и това е .Като захраня почвам с Дюкан за кърмачки.Сваляла съм около 15 кила общо и няма йо-й-о ефект.

Айде лека вечер и честито на всички именици,да са живи издрави.

# 478
Oх, много добре знам как се чувстваш. Бях решила, че ако Т е под 38 нищо няма да давам - е, вдигна точно 38. Но и аз заспах чак като падна под 37. Важното е, че е спокойна, моята беше много горкичка душичката, цял ден не се усмихна нито веднъж - след предишната ваксина. А след последната даже пя Simple Smile
Адреналинка, да ти е жив и здрав мъжа и много да ти помага!   bouquet

# 479
  • София
Oх, много добре знам как се чувстваш. Бях решила, че ако Т е под 38 нищо няма да давам - е, вдигна точно 38. Но и аз заспах чак като падна под 37. Важното е, че е спокойна, моята беше много горкичка душичката, цял ден не се усмихна нито веднъж - след предишната ваксина. А след последната даже пя Simple Smile
Адреналинка, да ти е жив и здрав мъжа и много да ти помага!   bouquet
Hug
и за всички други ,които ми дадоха кураж  Hug
мисля че я посвалихме до нормални градуси и ще силягам вече  Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт