Как избрахте датата на секциото?

• 16 156
  • 74
  •   1
Отговори
 Как определихте датата за планово секцио? Консултирахте ли се с разни нумероложки и врачки? От какво основно се повлия решението Ви?

# 1
Не съм определяла. Лекарят ми определи две дати, от които да си избера една - и двете бяха кофти. Добре, че бебка реши сама да си избере дата да се появи на бял свят. И тя е много по-добра от другите две. Аз така и исках - сама да си определи датата.

# 2
Имам три броя секцио, но само последното беше планово. Първите две бяха по спешност, след тръгнало спонтанно раждане.
Съжалявам за "плановото" и ако не се налагаше по медицински причини, предпочитам да можех да изчакам бебето само да тръгне, дори и да се наложи пак да ме срежат, поне бебето щеше да е готово.
В тази връзка, колкото по-близо до датата на термина, толкова по-добре, ако се налага планово секцио.

Терминът ми беше 16 март. Казаха ми, че трябва да избера дата около 10 дни по-рано (ако въобще устискам дотогава, съмняваха се дали ще удържа, а беше важно да не се стига до контракции).
Исках на 9-ти, казаха, че било късно, по-рано трябвало. Незнайно защо исках да е нечетна дата. Останаха 3-ти, 5-ти и 7-ми март.
На националния празник не ми се раждаше, а и не можеше заради почивния ден, исках на 7-ми (майка ми е родена на тази дата), но пък беше неделя - не можело планово в почивен ден, остана 5-ти.

# 3
Нумерология! Но първият път не дочаках плановата дата, наложи се по спешност 6 дни по-рано.

# 4
С първото термина ми беше на 20.12. и до последно се надявах,че ще мога да родя нормално,но уви,поради ред причини предпочетохме секцио.Имаше само 3-4 дни до дата на термина,единствено държах да е понеделник...то пък се падна,че понеделника преди термина ми бе рождената дата на обичния ми баща и така реших,че това е денят! Grinning
С второто термина ми беше на 30.12. и още щом разбрах,че съм бременна,изчислих термина си и си определих и дата за секциото-отново държах да е понеделник,но исках и да е в зодията на термина (Козирог) и така календара посочи 22.12.-беше понеделник,първия ден от Козирог. Simple Smile Можех да избера и по-късна дата,още по-близка до термина,но предпочетох Коледа в болницата (не съм религиозна),но Нова година у дома! Grinning Та така на Коледа бях с бебчето си в родилното и слушах концерт на Лили Иванова,а на Нова година тропках Дунавското! Party
Чак с нумеролог не съм се съветвала. Peace

# 5
  • Пловдив
Не съм избирала. Първото беше планирано (заради прееклампсия), лекарят определи датата, аз нямах претенции.
Второто беше един ден след термин, пак по преценка на лекарката.

# 6
Не съм избирала. Моето секцио беше планово, по медицински причини, и лекаря определи 14 юли ( термина ми беше 17). Доволна съм, че не трябваше аз да избирам.

# 7
моето първо секцио беше по медицински причини(18.09.2005).за второто не съм избирала аз дата,казаха ми на 11.09.2009 в 8.00часа да съм в болницата,но водите ми изтекоха на 5.09.2009. Embarassed

# 8
  • Видин
Датата ми харесваше, а и лекарите ми тогава бяха свободни и можеха да ме плануват. После се оказало, че това име и тази дата на раждане не били подходящи според нумерологията, ама на мен хич не ми пука. Родих 8 дни преди термин  Peace
За втория път съм си избрала дата отсега, но да видим дали ще съвпадне с графика на лекарите ми  Mr. Green

# 9
Не аз съм взимала решение за датата. Назначена ми беше от моя лекар. Но пък моите деца си имаха собствено мнение по въпроса и двата пъти раждането започна няколко дни преди определената дата за планово секцио. Така набързо се наложи секцио по спешност.
Не ходя по врачки и не вярвам на никакви предопределения.

# 10
  • В полите на Пирин планина
Не съм я избирала. При големия син имах 4 см разкритие и леки контракции - на следващия ден ме взеха в болница и направиха секцио. Вторият тръгна сам - изтекоха ми водите и секциото беше по спешност.

# 11
  • София
Лекарката ми каза да си избера дата между 24-ти и 31-ви юли. Терминът ми бе за 5-ти август, но синът ми бе твърде голям, а и аз си стоях с космическо кръвно.
Затова избрах 25-ти юли. Обичам нечетните дати.

# 12
Не съм избирала,лекаря избра.Секцио по медицински причини.Термина ми беше на 18 февруари,родих на 13 февруари.Сутринта като станах на датата ми падна тапата и бях доволна,че желанието на бебето да се появи на бял свят,съвпада с желанието на лекаря. Mr. Green

Не съм избирала,лекаря избра.Секцио по медицински причини.Термина ми беше на 18 февруари,родих на 13 февруари.Сутринта като станах на датата ми падна тапата и бях доволна,че желанието на бебето да се появи на бял свят,съвпада с желанието на лекаря. Mr. Green
А и да допълня,че майка ми се побърка от това,че датата е 13,да съм питала лекаря за смяна на датата и още куп щурутии.Аз пък се радвам,че се падна тази дата.Дай Боже детето ми да е щастливо,нищо ,че е родено на мистичното число 13. Wink

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 14:42 от AnMary

# 13
  • Sofia
Не съм избирала. Трябваше да е на 27-ми, оказа се че часовете са заети, остана за 28-ми април.

# 14
Терминът ми беше на 9 Февруари,аз си избрах дата 3 за секцио,ама бебка реши да излезе на 30 януари,и много се радвам,че стана така.

Общи условия

Активация на акаунт