Как избрахте датата на секциото?

• 16 156
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
моят термин е на 21 октомври
днес за пръв път питах доктора кога евентуално ще е секциото, а той ми каза да си избера между 10 и 11 октомври, били хубави датите  Mr. Green Мен датата не ме вълнува и предпочитам да е по-близо до термина, но той настоява да е 10-14 дни преди термина, за да нямало изненади (и изненада искам, че принципно съм за нормалното раждане)
обаче сега се сетих, че за секцио се лежи 5 дни в болница нали т.е. ако избера 11-ти, ще може ли да ме изпишат уикенда или ще престоя до понеделник (това хич не ми се нрави)  newsm78

# 61
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Те докторите си избраха дата(поддържах дълго време високо кръвно)ама не стана на тяхната,бебка подрани.Тя даде сигнала.

# 62
  • Видин
Изписва се по всяко време - без значение делник или празник  Peace
Аз първият път излязох на 5 ден, вторият на 4  Grinning

# 63
  • Западен парк
Моето секцио също беше планово, термина ми беше на 16.03, приеха ме 10 дни по-рано. Всеки ден ми следяха тоновете и водите и на 20.03 решиха, че е време. На другата сутрин беше операцията, без контракции или други видими за мен признаци за раждане, изцяло решението беше на лекарите. Но това беше преди 17 години...
Ако сега се наложи пак да раждам секцио бих постъпила по същия начин. Лекарите за това са там - да наблюдават и решат кой е най-подходящият момент. А ако трябва аз да избирам датата, ще избера възможно най-близко до термин.

# 64
Аз лично съм много против ранното приемане в болница освен ако няма показания.Приеха си ме в деня на операцията.На 4ти ден ме изписаха по живо по здраво

# 65
  • Видин
И аз не бих могла да стоя там превантивно  Crazy Едва издържах 4 дни!

# 66
Не съm я избирала, докторът mи насрочи дата 2 седmици преди терmина. И по-добре, че иначе щеше да пада едно уmуване...
И аз така, с торбичката отидох в деня на операцията, а mе изписаха на 3-я ден след като mи mахнаха скобите.

# 67
МaНЕВрата,
а mе изписаха на 3-я ден след като mи mахнаха скобите.
Какви скоби са ти махали? Аз два пъти със секцио съм раждава и не помня никакви скоби.

# 68
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Явно нещо грешно е написано.Така си мисля де. newsm78

# 69
  • София
За синът ми - термина бе 30.03 - на 31.03 искаха да ме режат вече, но се примолих да остане за култовата дата 01.04  Grinning - а иа тогава свекър ми има и той РД - а детето бяхме решили да го кръстим на него.

За дъщеря ми - термина ми бе 05.08, аз си избрах 06.08 - светъл църковен празник е Преображение, а преди това на тази дата пък бяхме превили кръщене на сина ми - и така  Simple Smile 

# 70
Лекарят я избра. Аз исках на друга дата, но той прецени, че няма да издържа до тогава (разликата беше 6 дни).

# 71
  • София
Докторката ми избра датата. Аз нямах никакви претенции, стига да е възможно най-близо до термина. Операцията беше планирана за един ден преди него, а и бебето беше напълно съгласно, защото тръгна само през нощта. Laughing За мен това беше най-добрият вариант.

# 72
С първото дете - дата избра Аг-то, който ми прави секциото.Беше 3 дена  след термина ми - нямаше изгледи малчо да тръгне да се ражда , а и буквално 10 дена преди термина прихванах Варицела .Та заради шарката АГ-то искаше да изчака повечко време .
С второто бебе - все още има време .Термина ми е края на декември , но секциото ще бъде около 15 дена преди него , принципно .Има време още за дата - ще видим как ще се развива малчо занапред .За сега е доста едричък ...

# 73
  • София
Първия път сина ми си избра датата.
Тръгна нормално раждане, което завърши със секцио.
Втория път избрахме датата АГ - то и аз.
Предложи ми две хубави дати и аз избрах тази, която беше по - близо до термина.

# 74
Бебка сама си избра деня. Приеха ме в болницата на 23.06 сутринта за предизвикване на раждане /трябваше да е естествено/, защото преносвах. Имаше проблем- въпреки окситоцина, въпреки контракциите на 2 минути не получавах разкритие. На 24 вечерта, вече без системи започна да ме понаболява, но търпимо и затова си мълчах и не казах на акушерките. На следващата сутрин ми направиха преглед за разкритие- бебка беше решила да си излезе. За мое нещастие половин час по-късно лекарите отново решиха да ме поставят на системи. Контракциите ми пак се объркаха. В крайна сметка след няколко часа с липса на напредък решиха да ме резнат.

За следващото, /дай Боже да имам поне още едничко  Praynig/- времето ще покаже. Бих си избрала най-близката дата до термин.

Общи условия

Активация на акаунт