Какви шишета и биберони използвате за вашите бебета?

• 90 113
  • 558
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас /Център-жк.Изгрев/
Giovanessa,аз много го харесах,но не успях някакси да свикна,пък и малката нямаше проблем да суче и да пие от нормално шише.
Това ме обнадеждава. На каква възраст включихте хранене с шише с биберон без да страда кърменето?

# 481
  • Оптимист по принуда
Giovanessa,аз много го харесах,но не успях някакси да свикна,пък и малката нямаше проблем да суче и да пие от нормално шише.
Това ме обнадеждава. На каква възраст включихте хранене с шише с биберон без да страда кърменето?

Започнах около петия месец с шише на ТТ, то е с биба, която имитира зърното,нямаше проблем. Просто кърменето вече ни беше недостатъчно.

ЕлЕм и мойта беба заспива, а след около 30 минути се пробужда, защото не си е доизпила млякото.Не ми пречи , но за детето не е хубаво, по-добре да спи спокойно. Да ти кажа честно, все по рядко го ползвам вече това шише.

# 482
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Ние минахме през Т.Т, Чико, Бебе Дор .... не ги иска и това си е .... както и една камара АМ и замразена кърма отидоха на боклука, заедно с тях.
Като навърши годинка за пръв път пропи АМ и въобще нещо от шише МАМ и сега ги ползваме само тях.Между другото, бибероните на МАМ идеално пасват на шишетата на Чико. Така поне Чикото ми влезнаха в употреба. Peace

# 483
АЗ купих МАМ и то 3 броя само като близне биберона и се потриса, все едно ще повърне  hahaha явно и е гадно като матов та съм й дала да си играе с тях

# 484
Межу другото, бебето ми се върна на кърма  bowuu
В един момент престана да пие АМ.
Започнах да я слагам по-често на гърда и за един дълъг уикенд (петък-събота-неделя) кърмата ми се увеличи доста прилично. Сега изцеждам и оставям за времето, когато съм на работа, а когато съм си вкъщи e изцяло на гърда.

Въпроса ми е, кърмено бебе дали не е по-добре да си останe на биберона с малката дупка (Томи Типи 0+) ?

# 485
докато аз кърмих имах същата идея, ама кърмих много малко и не можах да видя дали работи. Иначе ползвах калма системата на Медела. Предполагам, че 0+ ще свърши работа  Peace

# 486
докато аз кърмих имах същата идея, ама кърмих много малко и не можах да видя дали работи. Иначе ползвах калма системата на Медела. Предполагам, че 0+ ще свърши работа  Peace

Аз имам и калма, и помпата Медела Хармони и бутилки Медела за съхранение на кърма. Само че с помпата така и не се научих, цедя с ръце директно в шишенце Томи Типи (много ми е удобно за тая цел). А за калмата, консултантката ми по кърмене каза, че по-добре да не използвам калма, а бутилката slow flow на Медела (която за съжаление не я внасят в Южна Африка, та си останах на Томи Типи).
Сега не се притеснявам, че ще се отбие - щом толкова време не се отби (дори реши, че предпочита гърда), само че не знам как й е дупката, дали не й е твърде слаба струята вече...

# 487
аз докато кърмих и дохранвах и беше все тая ядеше си и от шише и от гърда и изведнъж дори неочаквано за мен отказа гърдата, може би защото вече и почти нямах кърма и съвсем й беше зор докато изсмуче. Но и аз бих направила като теб, отделен е въпроса дали ще има желания ефект, ама аз май дълго време си я карах с 0+ точно на Т.Т

# 488

На две седмици ми се наложи да започна да дохранвам, защото кърменето беше пострадало от тежка жълтеница и неефективно сукане. Така се бях примирила, че ще поддържам смесено хранене докато мога, после ще си мине на АМ. За мое щастие, след 2 месеца ходене по мъките, детето избра да пие само кърма (гледам само да се изцеждам редовно, за да не ми намалее или спре, че тогава не знам с какво ще я храня).

Това е моя случай, само че виж при bani4arkata нещата са се развили съвсем различно.
Никой не може да ти гарантира колко време ще си запазиш кърменето.

# 489
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!

Въпроса ми е, кърмено бебе дали не е по-добре да си останe на биберона с малката дупка (Томи Типи 0+) ?
Определено  ДА, по-бавно ще си изпива количеството, което всъщност ще е по-близко до кърменето.Освен това кърмата е с доста по-рядка консистенция от АМ и си върви лесно през малката дупка (като вода). Peace

# 490
  • in Wonderland
NUK стъклени - изключително недоволна , не можех да ги отварям , ставаше вакуум , даже и ММ се озорваше.
Авент- никакви проблеми с тях.

# 491
Ние ползваме само Томи Типи, от първия ден сме на смесено хранене, и не се отби, сучеше си без проблем. Изключително съм доволна.

# 492
Пет месецa се хрaнидиректноот гърдa и ползвaхме системaтa зa хрaнене Кaлмa. Порaди прекaрaн мaстит кърменето вече е мирaж. Решихме дa не мъчим бебо с Кaлмa зaррaди усилиятa, които трябвa дa нaпрaви, зa дa се нaхрaни, но зa моя изненaдa откaзa обикн. Шише и сегa пaк сме нa Кaлмa, въпреки, че тя не се препоръчвa зa AМ.

# 493
Пет месецa се хрaнидиректноот гърдa и ползвaхме системaтa зa хрaнене Кaлмa. Порaди прекaрaн мaстит кърменето вече е мирaж. Решихме дa не мъчим бебо с Кaлмa зaррaди усилиятa, които трябвa дa нaпрaви, зa дa се нaхрaни, но зa моя изненaдa откaзa обикн. Шише и сегa пaк сме нa Кaлмa, въпреки, че тя не се препоръчвa зa AМ.
с какъв обикновен биберон пробвахте? С какво шише?

# 494
Хaресвaм продуктите нa Кaнпол и Нуби.

Общи условия

Активация на акаунт