Режим на бебе

• 1 616
  • 14
  •   1
Отговори
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте  Hug

Имам едно въпросче...Надявам се да не повтарям темата, тъй като нямам време да прегледам всичко, че бебчо не ми дава  Crazy
Бебето ми е на месец и половина и е изцяло на АМ. Яде през 3 часа, но се притеснявам, че му е прекалено начесто. Първо, защото се лигави над шишето...сякаш го използва за игра, вместо да наблегне над хапването. Второ, защото като започнах да му давам АМ (НАН сенситив) изяждаше по 120мл., а напоследък изяжда по 90мл., повръща и пак е гладен. Докато го кърмех имах проблем с кърмата и бебчо я повръщаше на фонтан и имаше зверски колики - повярвайте ми ЗВЕРСКИ....Сега с АМ-то не са толкова силни, но като че ли има проблем с изхождането - то са едни напъни, едно пъшкане и на всичкото отгоре се подсече ужасно много и го боли дупето, докато ака  Sad Та, понеже май много се отклоних, въпроса ми е дали да започна да го храня през 4 часа или да продължим през 3, но да сменим млекото  newsm78 Той е доста лаком, но си мисля, че това често ядене му затормозява коремчето. ПП. През нощта също яде през 3 часа и се притеснявам, че няма нужните 6 часа в денонощието, в които да му почине коремчето.

ПП2. Моля, ако темата се повтаря да ме извините и да я изтриете.Наистина нямам време да търся, че малкия е голям ревльо  Flutter

# 1
През деня сте добре на 3 часа,моята беба още ги спазва,но опитай през ноща да има по голяма пауза.Нан действа на доста бебета запичащо,но честата смяна на АМ може да увеличи коликите.Моята беба пие розов Хипп и не се е запичала.

# 2
На 3часа си е добре...още е много малко да мине на 4 часово хранене. Ако това мляко не му понася е по-добре да се смени, отколкото да си кара на него и да не му е добре на бебчо. Консултирай се с педиатъра за всеки случай...има и други марки млека, които са по-добри от НАН-а. И на моят син не му понасяше добре това мляко и минахме на Аптамил.

# 3
Моят син е на един месец и също е много лаком. Спряхме с кърменето, защото също повръщаше на фантан абсолютно всичко. Сега сме на Антирефлуксно мляко Аптамил АР и също се храним на 3 часа. С акането положението ни е абсолютно същото като вашето. Допитала съм се до моята педиатърка и тя каза, че си е в рамките на нормалното. Не се тревожи, мисля, че с времето ще се урегулират сами.

# 4
Моята бебка,когато беше на кърма ядеше през 2.5-3часа,когато минахме на АМ,започна да се храни на 3-3.5часа и никога не е изпивала количеството което е за нейните месеци винаги по малко.С акането имаше проблем известно време от една марка мляко,но като го смених всичко се оправи.Забравих да кажа че последното хранене беше в 23часа и след това в 6-7часа сутринта.

# 5
Моята също ядеше на 3 часа на вашата възраст вкл. и през ноща, а ако се кърми детето знам че и по-често може да яде-не е проблем според мен

# 6
Смени млякото. Моето момче го дохранвам понякога. Първо бяхме на НАН. Еми същата работа - напъни, пъшкане. После минах на розов Хип - добре беше. Като изпи кутията минах на Лактана Био - най-доволна съм от него и коликите му се облекчиха. Сега е почти 8 месеца и само една единственена вечер не се е събудил да яде. Яде на около 4 часа.

# 7
Здравейте!
Като ни изписаха от болницата се хранехме на поискване.След това реших да спазвам режим на 3 часа и резултата е намаляване на кърмата ми и прекалено малко сукане и от двете ми гърди.Вече навърши месец малката и педи каза, че трябва да яде по 120-130 милилитра на хранене, което е невъзможно  ooooh! без дохранване от шише.Преди като имах много кърма си замръзявах и сегя я дохранвам с нея, но изобщо не ми се иска да й давам АМ.Сега пак си минавам на поискване и ще видя какъв е резултата.Иначе последното ядене е 00.30 , а следващото е в 5.30.
Не знам дали по-малкото ми кърма се дължи на 3-часовия режим или на нещо друго.На някой от вас случвало ли му се е? newsm78

# 8
Здравейте!
Като ни изписаха от болницата се хранехме на поискване.След това реших да спазвам режим на 3 часа и резултата е намаляване на кърмата ми и прекалено малко сукане и от двете ми гърди.Вече навърши месец малката и педи каза, че трябва да яде по 120-130 милилитра на хранене, което е невъзможно  ooooh! без дохранване от шише.Преди като имах много кърма си замръзявах и сегя я дохранвам с нея, но изобщо не ми се иска да й давам АМ.Сега пак си минавам на поискване и ще видя какъв е резултата.Иначе последното ядене е 00.30 , а следващото е в 5.30.
Не знам дали по-малкото ми кърма се дължи на 3-часовия режим или на нещо друго.На някой от вас случвало ли му се е? newsm78
дължи се на това че не сте на поискване, и че се дохранвате с АМ. Давай да суче на бебчо колкото и когато поиска и ще се нормализират нещата  Hug Към авторката - признавам че съм кърмачка и нямам опит с АМ, но бих те посъветвала да не увеличаваш храненията на 4 часа и да смениш млякото. Чувам че Аптамил било много хубаво но доста скъпо. Също и за Лактана има добри отзиви  Peace

# 9
Здравейте!

Ами продължи си на поискване и ще се нормализират нещата. 120-130 мл за бебе на месец ми се виждат множко. Моят го храня на поискване, но с изцдена кърма (е няма такавеа хамалогия, ама найсе нали е за добро) и в началото ядеше по 80-90мл. После към 3-ти месец вече по около 110мл. Има спадове и скокове в количеството, но щом бебчо е добре, няма нужда да се притесняваш. Води се по нея.  Hug

# 10
Честите Нова Година! Нека бъде по-добра от миналата , бъдете здрави и се радвайте ма малките човечета до Вас!
##############################################################################
Ами личната ни каза да даваме от началото на втория месец(сега сме на 34 дни) по 120-130 милилитра и аз затова се притесних , че яде малко ConfusedМного Ви благодаря за бързите отговори и т.к. съм неопитна ще послушам Вас.Вече съм по-спокойна и се надявам да се нормализират нещата.

# 11
Благодаря много за отговорите  Hug
Сменихме млякото, сега сме на Фризолак + Фризовом...Но явно и това не са млеката за наш бебо...Фризовом-а го караше да ака след всяко папане и си стоеше гладен, а Фризолак-а го запече...Пробвах да ги смешам двете, но резултата е отново трудно изхождане.Следващото мляко ще е НАН 1 и ако не стане с него си минаваме пак на НАН сенситив - явно си е от бебето  Simple Smile
И още нещо да Ви питам - Марти е много лаком.Няма още 2 месеца, тежи около 5200гр.Правя му по 150мл. мляко, нооооо не му стигат и търси още.Един път му направих 180мл. - изяде ги и искаше още  #Crazy Не смея да му давам по толкова много, защото ме е страх да не му претоваря коремчето, струва ми се още малък за тези мл.Между храненията му давам и по малко чайче от копър.На консултация сме чак на 19ти, тогава ще питам педито, но дотогава ще се радвам да чуя мнения от майчета с лакоми бебешори   bouquet

# 12
От НАН 1 не мисля, че ще се разхлаби... даже напротив, много майки са споделяли, че НАН-а запича.  Rolling Eyes
Моят син също така в началото ядеше по много на 3 часа, а понякога и на 2.5ч. Постепенно нещата се нормализираха и започна да яде по-малко и да отказва хранения. Но мисля, че беше чак след 2-я месец (откаването на хранене, дотогава ядеше твърдо на 2.5-3 часа). Ако му е много млякото ще повърне. Бебетата "натъпчат" ли се с повече мляко отколкото им трябва повръщат.
Моето мнение е (не че си длъжна да ме послушаш ама нали питаш  Laughing ) Недей го тормози с толкова смяни на млека. Прочети малко за млеката и избери някое. Доколкото си спомням млеката, които не запичат са Нутрилон (аз давах такова след 5-я месец някъде) - дават го че с него изпражненията са като  на кърмено бебе, Розов Хип и Лактана Био. Избери си някое от тях.  Peace

# 13
  • София
И моето бебе е от лакомите, първия месец беше качил 1.5кг , сега ще видиме на консултацията колко е станал, че не ни побира вече кантара Simple Smile/до 5кг е/. Средно изяжда по 120 -130мл на хранене/ изцяло сме на АМ/, но често му се случва да изяде 150мл и да не му стигне. От няколко дни практикувам една хитринка - слагам му биберона с най-малката дупка за да може да се храни по дълго и определено има ефект Simple Smile

# 14
Ще пробваме с Нутрилон последно. Ако резултата е същия, ще се върнем на сенситив-а. Стига съм мъчила детето, че ми стана съвестно вече. Благодаря на всички за отговорите и помощта  Hug

Общи условия

Активация на акаунт