Жената Козирог 2

• 30 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Хей,козички! Къде се изгубихте?

Новолуние в Козирог - зрелост в емоциите и действията    
Новолунието настъпва на 24.12.2011 в 20:06 ч. в знака Козирог.
Елемент: Земя. Бъдни вечер.

Малко след Зимното слънцестоене, на Бъдни вечер изгрява и последното новолуние за тази година. Постите на душата в този предколеден период са в синхрон и се поддържат от аскетизма и аналитичността на знака Козирог, в който е луната.
Днес е възможно засилено колебание между проявленията на нашата светла и тъмна страна, между взимане на едно или друго решение, притиснати от собственото ни чувство за отговорност, за правилност и зрялост на избора, както и от желанието за сигурност.

Новолунието в Козирог носи силна земна енергия, която понякога е бавна и причинява множество безпокойства; изкарва наяве дълбоки страхове, огорчения и сенки, касаещи нашето екзистенциално съществуване, дръпва струните на сигурността ни на много нива; задава въпроси  за личната отговорност към това как протича животът ни, как напредва нашето човешко развитие, доколко сме гъвкави и доколко допускаме обновяване и промени във възгледите си, в личната ни философия, в мирогледа и цялостното ни възприятие за света. Но същевременно ни дава сила да разбираме по-добре себе си като човешко проявление, да виждаме по-ясно кармичните си обвързаности, да приемаме и облагородяваме плодовете на труда си.

Козирогът ни свързва с архетипите на предците, с традициите на рода ни, с дълбоко вкоренените модели на фамилията, както и с вътрешните енергии на майката и бащата в нас. Това може да бъде труден период, тъй като изисква осъзнато отношение, разбиране и поемане на лична отговорност към нашето място в линията на поколенията, особено ако търсим промяна. Новолунието е подходящо за трансформиране на стари отживели модели - както наследените от родителите, така и кармични, проявяващи се в нашите взаимоотношения с близките ни хора. Енергията на новолунието, както и емоциите и чувствата, които ни обземат в Коледната вечер, ще ни помогнат да видим нещата в дълбочина, да се почувстваме по-уверени и сигурни в този процес, както и по-дисциплинирани, за да го завършим успешно.

Днес се усеща влиянието на силна мъжка енергия, включително и на сексуална такава, към която е добре да сме по-осъзнати и да балансираме с възприемчивостта на женската страна във всеки от нас. Новолунието в Козирог ще ни помогне да се доверим на себе си, на вътрешния си авторитет и сила, както и да разбираме по-добре собствената си власт - независимо дали е насочена към външния свят или вътрешните ни състояния.

Активни са коренна и теменна чакри. Подходящи са медитации с лице на север и визуализации свързани със Земята. Медитацията в коледната нощ може да даде отговор и на значими въпроси за предстоящата година. Подходящо време за гадаене и целеполагане в дългосрочен план. Можете да ползвате като енергийни помощници минерали с тъмен, кафяв, черен или сив цвят - като опушен кварц, турмалин, яспис, хематит, оникс, черен нефрит. В здравословен аспект чувствителни са костите, ставите, прешлените, зъбите, а също и кожата.     

Подходящо е за работа върху личното израстване, гъвкавостта, прилагането на нови подходи, уменията за определяне и постигане на дългосрочни цели, стратегическо планиране, самоувереност и постигане на лични успехи, взимане на зрели решения, самодисциплина, професионална реализация, имидж, постоянство в полагането на усилия и труд.
Новолунието в Козирог ще ви помогне да постигнете цели свързани с бизнеса, договарянето, управлението на организации и структури, делегирането на отговорност, работа с властимащи лица, както и академични проекти в областта на икономиката, политиката или философията.

Нека магичната сила на Коледа ни свърже с най-сакралната и мощна страна на съществото ни!
И да бъде само най-доброто!
1Та част с предците, старите разбирания и т.н е много вярна за мен. От известно време се опитвам да изкореня всичко, което идва от старите разбирания, което ни е втълпено без да е проверено.
Иначе дупката ми е много удобна  Twisted Evil
Весела Коледа!!!

# 616
Срам гооолям, да не зная, че имало и такава тема...  Embarassed
Заплювам се за участие  Peace
Януарска коза съм и ще почакате още мъъъничко за почерпката!
Весела Коледа!

# 617
Привет момичета!!!  santa2
Честита Коледа!!!  Close-mas:
Може ли да се присъедини още една коза към Вас...
И като говорите за почерпка..... Почерпете се - днес остарях с още една годинка  Joy

# 618
  • София
Привет момичета!!!  santa2
Честита Коледа!!!  Close-mas:
Може ли да се присъедини още една коза към Вас...
И като говорите за почерпка..... Почерпете се - днес остарях с още една годинка  Joy

Честито! Да си жива и здрава! Желанията ти да се сбъдват с малко усилия!

# 619
  • not found
Честито на рожденичката , добре дошли на новите козички и честит рожден ден и на моята майка  Hug

# 620
Почерпете се - днес остарях с още една годинка
Честито! Но козирог не остарява, само се разхубавява и помъдрява Blush
Весели празници момичета!
П.С.
Усещате ли да сте в Сатурнова дупка преди РД?

# 621
  • Бургас

Аз - да, но преди години е било и по-зле.... все по-леко я понасям... сигурно е от помъдряването  Laughing Wink

п.п. Честито и на рождениците! Здраве, късмет и всичко най-хубаво!    bouquet

# 622
Честито Рождество Христово!
Нека да съумеем да запазим магията на колeoната нощ през цялата година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден – една усмивка, едно добро дело, един топъл жест. Бъдете живи, здрави и истински щастливи!
На рожденниците весел  празник!

Сатурновата дупка преди РД напоследък, с натрупаните годинки  Wink , все повече я усещам и по-дълго ме държи....до празника имах една дълга черна серия, дори и неискам да си спомням....но пък се надямав светлия празник окончателно да е сложил точка на черннат серия  Peace

# 623
  • В близката далечина...
Честита Коледа!Много щастие и прекрасни емоции споделени с любимите ви хора! Embarassed
Привет , аз съм януарска коза, но Сатурновата дупка от тези дни още се опитва да ме въвлече във водовъртежа си newsm78 Наскоро бях попаднала на една публикация някъде из интернет, че всъщност Сатурновата дупка "държала" 40 дни преди и 40 дни след РД-то и Козирозите били особено податливи... Embarassed

# 624
  • Пловдив
Почерпете се - днес остарях с още една годинка
Честито! Но козирог не остарява, само се разхубавява и помъдрява Blush
Весели празници момичета!
П.С.

Ейййй,това мнооого ме развесели  Laughing bowuu Ама без да скромнича си е така...

А за дупката  newsm78 Ами мен ме гепва от време на време...ама добре,че мога да се измъквам все още.

# 625
всъщност Сатурновата дупка "държала" 40 дни преди и 40 дни след РД-то и Козирозите били особено податливи... Embarassed
Ааааа не! Близо 3 месеца все в дупка ли ще съм Thinking

# 626
  • София
Какви дупки! Ние не сме като останалите зодии. Никога не изпадаме в дупки!

# 627
  • В близката далечина...
И аз реагирах така, още повече , че обикноветно козите сме силни и сме отбора на "издърпващите " от дупки , а не от изпадналите в тях Thinking

# 628
Но козирог не остарява, само се разхубавява и помъдрява Blush

newsm10 newsm62 smile3508

# 629
  • not found
И аз реагирах така, още повече , че обикноветно козите сме силни и сме отбора на "издърпващите " от дупки , а не от изпадналите в тях Thinking

Оооо аз много лесно падам в тях  Mr. Green и си ги изтърпявам най-геройски всичките дни без да разбират хората около мен ,че нещо пак не ми е добре  ooooh! И  аз четох това ,че 40 дни преди и след РД се изпада в тази дупка , дано не е вярно  Laughing

Ето какво намерих за козирозите родени в годината на дракона Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 10:13 от Golden*Carnival

Общи условия

Активация на акаунт