Дисциплина на дете на 1г.3м

• 7 201
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Бебетата имат нужда от възможност да се изразяват и изследват заобикалящия ги свят.
Затова избягвам да използвам забранителни команди от рода на "Не пипай", "Не там" и т.н.
Но е хубаво да се различава играта и опасността.

Специално за свекървата на авторката мисля, че преувелича.

# 61
Да учиш едно дете на такава въzрас - да. Но това zа мен не zначи, че то на толкова ще е дисциплинирано, в смисълът, който влагам в таzи дума.
Аа аz влагам в думата следното - zнае и спаzва някои порядки, zнае и осъzнава zащо НЕ се прави еди кое си и т.н. и т.н. Което се научава постепенно и се zапочва отрано, наистина. Но на толкова още не е дало реzултати. На толкова повечето неща се правят още под формата на игра, zа да бъде събуден интереса на почти бебето... Затова писах, че zа мен да се говори конкретно zа дисциплина на таzи въzраст е да, абсолютно рано.

# 62
Тези дни синът ми започна да се катери по стола за хранене и с лека помощ минава преградата и сяда в него. Днес бавачката ми разказа (без въобще да има понятие от тези ми драми през почивните дни Simple Smile) как детето на няколко пъти се катери и понеже не може да го остави сам , а му приготвя храната в това време му е казала да я изчака и той се качвал до второто стъпало и я изчаквал. Затова си мисля, че може би е и до човек и до подход.
Аз за съжаление не мога да се похваля с добър подход дотук, по-скоро се налага да го дръпна обикновено от неподходящото занимание.

А смешното беше, че миналата седмица заключи баба си (т.е. свекърва ми) на терасата. Вратата има дръжка като на прозорец почти до земята разположена и просто я е бутнал настрани и после не е разбрал как да го върне наобратно. Наложило се е свекърва ми да викне случайни деца от пред блока за да и отворят, но поне детето не и беше виновно  Joy

# 63

А смешното беше, че миналата седмица заключи баба си (т.е. свекърва ми) на терасата. Вратата има дръжка като на прозорец почти до земята разположена и просто я е бутнал настрани и после не е разбрал как да го върне наобратно. Наложило се е свекърва ми да викне случайни деца от пред блока за да и отворят, но поне детето не и беше виновно  Joy

Разбирам, че е мноого якУ да заключи свекърва ти на терасата, но тази случка на мен хич не ми дава поводи за търкалящи емотикони.  Peace

# 64
Явно сме се събудили с различно настроение с тебе днеска. Не виждам пък какво толкова има да иронизираш.

# 65
Иронизирам? Не, не позна, изобщо не те иронизирам.
Просто ситуацията, при която 15-месечно бебе, само у дома, заключило единственият възрастен с него на терасата, ме кара по-скоро да се страхувам, отколкото да се смея, да иронизирам....

Имаше преди време тема за една майка, попаднала в подобна ситуация...доста неща се споделиха...някои завършили не толкова успешно.

Наистина ли не осъзнаваш сериозността на една такава ситуация?

# 66
Да, ситуацията е сериозна, разбира се. Взимат се мерки занапред. И важно е човек да не се панира и мисли трезво. Случва се. Но обикновено като мине стреса, хората се смеят на минали случки. -

# 67
  • София
за какво паниране говориш, като ти дори не си била там! И защото случката се е разминала без неприятни последствия! Съжалявам, че ще го кажа, ама май доста си се отдалечила от детето си! Все едно говориш за някое чуждо дете, а не за твоето.

# 68
  • София
май проблемът е между бабата и майката, а детето е въвлечено просто ей така  newsm78

# 69
  • София
точно! какъв кеф, че детето е затворила бабата на терасата!

ами, който е недоволен или има чуденки кой как му гледа детето, да си го гледа сам! Тогава изцяло ще бъде награден или наказан за плодовете на възпитанието, което провежда!

# 70
  • софия
Тъй като тези възрастни не са се появили вчера, трябва да им е безпределно ясен проблема със заключване на терасата. Малко техническа мисъл и вратата ще се намери начин да се отваря от вън. Който си няма работа -  да си "възпитава" бебетата как да не затварят. И моята бебка беше заключила дядо си, та беше намръзнал . В никакъв случай не го разбирам като драма, а като повод за смях.  Grinning

# 71
А ако през това време бебката ти беше се подпалила, подхлъзнала и паднала, изгубила съзнание, удавила се /може да стане и в 5 см. вода/....
Наистина е пълно с безотговорни родители, казвам го без грам извинение към почувствалите се засегнати!

Наскоро мои познати имаха неприятен инцидент- майката оставила двете си деца бебе на няколко месеца и другото на почти три години, за да иде да вземе детската кухня. Бебето спяло, братчето си гледало телевизия, но малкото се събудило и било взето на ръце от по-голямото, което пък довело до изваждане на ръцете от раменните стави...Представете си какво вадене е било...

# 72
  • софия
Познавам близнаци , които си помогнали едно на друго да се изкачат на секция с телевизор Сони Тринитрон през 88 год. Едното придържало другото, то се изкачило и се изпишкало от горе. Ако марката беше Електрон,  това детенце нямаше да го има. Баща им е електроинженер и го твърди това. Аз мисля , че всички опасни уреди би трябвало да се обезопасяват. Все пак всички майки ходят във WС. , детска кухня и други такива. Баби ми съветваха да облепвам ръбове - това вече е тъпо. Детето при сблъсък с околната среда би трябвало да се ориентира кое боде, убива, топло е. Относно контактите отдавна са измислени капачета. Не е нужно специално да го възпитавам на 7 месеца , че в контакта не се бърка вилица. Ще вземе да му стане интересно и ще пробва.

# 73
  • София
  Като прочетох за близнаците ме засърбяха ръцете да напиша какво се случи и с моите преди 2-3 месеца на о/о 1г. и 9 м. тогава. Значи имаме един телевизор от старите в спалнята на един тел. шкаф също стар и не особено стабилен. През деня когато щъкат вадя щепсела от контакта, слагам предпазител, а кабела навивам, връзвам с една тел и прибирам в специална за тази цел ниша на гърба на телевизора. Един ден аз съм в кухнята и върша нещо, като хвърлям по едно око към тях. По едно време чувам неистов кикот и от двамата и понеже знам, че щом двамата се хилят дружно обикновено правят някоя беля изтърчах в стаята и какво да видя  - въпросния кабел е изваден от нишата, развързан е и двамата са го хванали и се опитват да го теглят към контакта да го включват, при което единия пред очите ми се заклати, вероятно от ентусиазъм падна на дупе държейки кабела и съответно повлече целия телевизор, като 1/3 от него се показа от шкафчето при следващо подобно падане вероятно целият телевизор тежащ колкото него и повече щеше да се стовари върху главата му.
 Очаквам упреци от перфектните майки, че не съм обезопасила достатъчно и/или не съм ги възпитала да не пипат там.
 И тук май важи поговорката, че ''сит на гладен не вярва'' или перефразирам, че майките на послушни, кротки, благоразумни (страхливи) деца не вярват на майките които имат диваци, решени да опознават света и всичко в него на всяка цена.
 Към авторката - и моите се качват на столовете си за хранене сами дори без помощ и няма сила, която да ги спре с обяснението, че това е опасно и могат да паднат лошо.

# 74
А ако през това време бебката ти беше се подпалила, подхлъзнала и паднала, изгубила съзнание, удавила се /може да стане и в 5 см. вода/....
Наистина е пълно с безотговорни родители, казвам го без грам извинение към почувствалите се засегнати!

Наскоро мои познати имаха неприятен инцидент- майката оставила двете си деца бебе на няколко месеца и другото на почти три години, за да иде да вземе детската кухня. Бебето спяло, братчето си гледало телевизия, но малкото се събудило и било взето на ръце от по-голямото, което пък довело до изваждане на ръцете от раменните стави...Представете си какво вадене е било...

Хахаха, а според мен супер, ама супер много прекалявате наистина тука с критиките. Не zнам zа к´ви се имате, честно... Явно zа идеални родители-машини  ooooh!

Направихте я на нищо, че раzкаzала как малкото zаключило баба си. Да, много ужасни неща многат да се случат, ама не са нали? Дуднете като някои.... ужас, честно. Е като оставим на страна какво "можело" да се случи (zащото съм убедена, че и авторката си дава сметка..), нещо виновна ли е? Или недисциплинираното 1.3 годишно е виновно? Че това е една нормална случка... Подобни случки има всеки все някога.. Или бъркам? Иzумявам се. И zа да не се трудите да ми обяснявате колко е страшно и трагично, да, попадала съм в подобни ситуации, оправяли сме се, слава Богу беz последствия де.. Та споко, давам си сметка.
Но мен мъжът ми (голям човек) ме е zаключвал на терасата около полунощ и е иzлиzал да помага на zакъсал с колата приятел. Сама с децата бях. Но нямаше как да събудя големия да ми отвори. Е, минало е... вече мога да го раzкаzвам като zабавна случка, надявам се да не ме нахокате..... И не желая някой тук да седне да ми обясни да осъzная "колко е сериоzно това"  Tired

Знам, че е "форум и всеки може да си пише каквото си иска", но не раzбирам как постоянно някой се вживява в ролята на учител на други...
Та щото е форум и аz си пиша каквото си искам...  Confused И аz беz иzвинение към дървените философи, беz да се чувствам zасегната дори...

Общи условия

Активация на акаунт