ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 11

• 75 748
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Бихте ли ме препоръчали покривен и матиращ фон дьо тен за смесена и мазна кожа до 20-25 лв.Досега ползвах Колар Стей на Ревлон доволна съм,но ми се иска да разнообразя.

# 421
Дами, да ви питам- взех фон дьо тен Vicy aera teint pure, пише, че е с SPF20, мога ли да разчитам на защита от слънце, или да слагам и слънцезащитен крем? И кога  се слага слънцезащитният крем, отгоре или отдолу?

# 422
Бихте ли ме препоръчали покривен и матиращ фон дьо тен за смесена и мазна кожа до 20-25 лв.Досега ползвах Колар Стей на Ревлон доволна съм,но ми се иска да разнообразя.

Ако питаш мен си остани с Ревлона  : Peace

Аз точно като теб експериментирам и в повечето случаи се ядосвам  Laughing

Да кажем,че засега Макс Фактор Ластинг Пеформанс е добър като покривност и естественост,по-добър цвят ми докарва от Ревлона,но пък не е толкова траен  newsm78 Това е разликата поне при мен  Peace

# 423

В този ценови клас това е най-доброто кеото отговаря на изискванията ти, няма смисъл да пробваш друг.

Ел, дали ще ти е достатъчен фактора зависи колко ще си навън, колко си чувсвителна към слънцето, разни такива неща...Слънцезащитен крем се слага преди ФДТ. АКо ще си по-дълго навъм фактора трябва да се подновява, ако носиш грим, най-лесно е със слънцезащитна пудра, за да не се разгримираш.

# 424
Много благодаря, мис Нели!

# 425
Elfi4ka,MissNellie благодаря ви за отговорите   bouquet

# 426
Момичета, тук никой не ми отговори каква кремообразна пудра да си взема, така че на своя глава си купих нов, съвсем различен ФДТ за мен. На max factor miracle touch. Впечатления от него имате ли?

# 427
Слънцезащитен крем се слага преди ФДТ. АКо ще си по-дълго навъм фактора трябва да се подновява, ако носиш грим, най-лесно е със слънцезащитна пудра, за да не се разгримираш.

Аз ползвам UV Plus Ecran Jour Haute Protection SPF 40 на Clarins. Колко често трябва да го подновявам?
Може ли да ми предложиш слънцезащитна пудра и те с какъв фактор са?

# 428
И да задам един въпрос леееко встрани от темата:

Колко време ползвате един ФДТ?

Аз ако го ползвам всеки ден /30 мл/ свършва за 20-тина дена,мааксимум 30,ако съм го пестила.
 И в този ред на мисли няма как да си позволя ФДТ от 50-60-70 лв ,защото е доста сериозен месечен разход  Laughing По-бавно ли свършват "скъпите" ФДТ-ни или нещо аз слагам повечко

# 429
Сега слагам много по малко отколкото преди,поради подобрение в състоянието на кожата и ми стига за 3-4 месеца,но и преди когато слагах много никога не съм го привършвала за 20 дена,а за около 45...аз имам такъв проблем със спиралите ама за фдт ми се струва малко екстремно.

# 430
  • София/Бургас
И да задам един въпрос леееко встрани от темата:

Аз ако го ползвам всеки ден /30 мл/ свършва за 20-тина дена,мааксимум 30,ако съм го пестила.
 И в този ред на мисли няма как да си позволя ФДТ от 50-60-70 лв ,защото е доста сериозен месечен разход  Laughing По-бавно ли свършват "скъпите" ФДТ-ни или нещо аз слагам повечко

Аз до сега не съм изразходвала изцяло ф.д.т.-ен. Омръзва ми или не ми харесва как ми стои и го сменям.
Аз с слагам ф.д.т.-ен от понеделник до петък като съм на лекции, а ако не съм само когато излизам за по дълго  от къщи. Независимо от това не мога да свърша ф.д.т-ен за 1 месец. Един ф.д.т-ен го ползвам над 6 месеца, даже и повече.

# 431
elfi4ka  не е нормално това. Два варианта виждам аз -  ФДТ който имаш е със по-слабо покритие и го напластяваш за по-пълно, което означава че трябва да се ориентираш към друг по-покривен или преди ФДТ да ползваш коректор за проблемните зони. Или трябва да есфолираш по-често - правило ми е впечатление, защото много от ФДТ ми имат помпа и знам точно колко използвам, случвало се е да пропусна да ексфолирам няколко дни поред и веднага усещам как трябва да добавя още една помпичка - мъртвите клетки на повърхността на кожата попиват доста продукт. Но категорично разхода ти е много голям.

B & C за подновяването и номера на фактора пак имат значение типа кожа, колко лесно почернява, колко време и на каква сила слънце си изложена...Ти пигментни петна ли бореше или петънца от пъпчици? Ако са пигментни петна, много внимание трябва да обръщаш на слънцезащиттата за да не излизат пак. Слънцезащитни пудри - ако се огледаш доста марки имат такива, доста козметични пудри вече включват и фактор, като варират от 15-20 до 50. Аз лично съм доволна и ползвам почти постоянно Авен 50ти фактор и Physicians formula пак 50, дневния ми крем е с фактор обикновено 15-20, ФДТ често и той 15-20. При нормални обстоятелства (когато не съм навън за продължителен период на силно слънце - на плаж лятото, на разходка и т.н.) подновявам всеки 3 часа, защото ползвам продукти, които правят кожата фоточувствителна.  Ако използваш избелващи продукти, бих казала подновявай на 3-4 часа макс.

# 432

Аз слагам фдт от понеделник до петък, уикенда, ако излизам за по-дълго време Peace Една опаковка ми стига за над 6 месеца и повече Simple Smile Но аз слагам по една помпичка (и половина най-много Mr. Green) за цялото лице Thinking

# 433
Свърших с пробите на новия фоон-дьо-тен на Буржоа. Многа да кажа, че съм очарована - ето резултатите
http://maquilab.blogspot.com/2011/02/bourjois-healthy-mix-serum-gel.html

Колкото до това колко време ми отнема да изхабя едно шишенце - не слагам всеки ден, а и отскоро започнах, но горе-долу 3-4 месеца.

# 434
elfi4ka  не е нормално това. Два варианта виждам аз -  ФДТ който имаш е със по-слабо покритие и го напластяваш за по-пълно, което означава че трябва да се ориентираш към друг по-покривен или преди ФДТ да ползваш коректор за проблемните зони. Или трябва да есфолираш по-често - правило ми е впечатление, защото много от ФДТ ми имат помпа и знам точно колко използвам, случвало се е да пропусна да ексфолирам няколко дни поред и веднага усещам как трябва да добавя още една помпичка - мъртвите клетки на повърхността на кожата попиват доста продукт. Но категорично разхода ти е много голям.

Ревлон Калър стей  Laughing
В момента Макс Фактор Ластинг Пърформанс  Laughing

Общо взето тежката артилерия  Mr. Green

Но сега ме накара да се замисля с това ексфолиране  Thinking Аз такова нещо не правя,но нямам някакви проблемни зони.Най-много някоя увяхнала пъпка,но тя си се покрива веднага  newsm78
Ако слагам крем,по-лесно се разнася.Но без крем Ревлонът се разнася доста трудно...в смисъл с едно изливане на пръстите не успявам да покрия цялото лице,защото е засъхнало по пътя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт