Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Нямам намерение да надхитрям природата,но ако ви наливат и вас 1 седмица с окситоцин,без резултат/докато бях на системата си имах и болки ,и контракции без разкритие,като ми махнат системата нищо ми няма-край на болките/ newsm78-това се случва с раждането на дъщеря ми.
И ако мога да помогна малко на бебо  сега защо не?

е не, това с едната седмица е наистина too much. откъде накъде си позволяват да те травмират така? та нали по дебелите им книги се казва, че поне 10(-14) дена след формалния термин е нормално да се изчака!? далеч съм безкрайно от всякакви персонални упреци, сори, ако така си усетила* (как ли пък не, всеки си знае; а и аз не бих позволила:)), и, даже напротив, разбирам нетърпението ти при такава история с каката. просто се вбесявам винаги когато доХторският (особено пък той!) професионализъм трае колкото Санстефанска България..

(иначе аз също преносих малкия със седмица, когато ме приеха (само за оглед какво се случва), установиха слаби контракции и заради това си позволиха да ми ги засилят. т.е., ако ги нямаше и тях, едва ли щяха)

стискам палци за утре!

# 661
tuty1 - стискам палци да се отървеш от системите. Чувала съм че на истина са много болезнени.  Аз продължавам да съм с болки в кръста - леки. Бебка много се бунтувааааа. Направооооооооо страшно. Много често пишам - то по малко. Дано да са признаци на предстоящо раждане. Иначе утре следобяд сме на лекар да видим какво е положението

# 662
Тути,мила,ако преносвах сигурно друго щях да мисля.Просто се изказах са сегашното ми положение,не съм визирала никого с изказа си. HugУспех ти пожелавам! Praynig/color]

# 663
  • Пазарджик
Не сте ме обидили та нали за това са форумите всеки да изкаже мнение и съвет ,а пък аз си преценявам какво да приема,но в никакъв случи не се обиждам.Нарочно избягвам да се впускам в подробности около първото ми раждане.Тогава преносих 2 седмици.

# 664
Честити  бебчета на всички родили мами .Бъдете много zдрави Такъв бебевалеж ,че ме е страх да иzброявам ,да не пропусна някой

Момичета аz днес бях на последн а ЖК,Докторката ми каzа , че водите ми са  намалели и  плацентата ми е силно калцирана,даде ми направление да ме видят по обстойно вдругиден на прегледа  в болницата в която  Ще раждам ,zа там имам  тоя час zа 05.01 от август.Каzа,че  бебка може би Ще дойде по рано ,или  Ще се наложи да ми  предиzвикат раждане zаради таzи плацента и водите.
Сега неzнам как Ще иzтрая до вдругиден, с колко седмици най рано могат да ми предиzвикат раждане,сега съм 36 седм. и дали е опасно zа бебка да я  вадим  толкова рано   newsm78
Опасно ли е да си седи там  с такава плацента , лекарката  каzа да не се беzпокоя ,че тя си е добре  , но все пак, Щом  може да реШат да я иzвадят по рано ,zначи има неЩо което не е както трябва.Моля някой  ако може да  ми   отговори ,много мепритесниха  , днес с.брах багажи,прах, 4истих ,паzарувах като zа последно  ,....

# 665
..tuty, Nature Sunny прегръдка

момичета, аз тези дни разрових старите книги а'ла Б. Спок, Л. Перну и т.н., колкото да установя, че тотално, окончателно и май безвъзвратно съм се пренастроила към "бързите" онлайн справки по бебешките въпроси. и вижте какво местенце открих: http://www.smartcellsbg.com/?q=bg/node/109, стори ми се много добър дайджест на най-най-основното, като за начало де.

# 666
  • Пазарджик
Shanna не мога да ти дам компетентен съвет,но стискам палци всичко да бъде наред и най важното ти трябва  да бъдеш максимално спокойна  Praynig Praynig Praynig

# 667
Ноеми , Тервел има страхотни бузки, как го направи такъв сладурчо??? Wink Wink Wink За бебшкия режим по моему е добре да имате поне ориетировъчен режим,но той вероятно сам ще си го направи. Иначе е доста трудоемко за мамата, която не може да мръдне ама никъде.

мама зайка - личната ти поща е препълнена! Благодаря за списъка за Шейново, утре вече ще си стегна багажчето  Whistling, и другата седмица ще съм готова  да им погостувам.

Нощни , моля за паролка на албумчето,че след новата визия нещо не го отварям. Благодаря.

Shanna предполагам,че плацентат ти се е калцирала и не може да изхранва  достатъчно бебчето, но ти си в големи седмици и няма да имате никакъв проблем, просто ще се гушнете по рано. Няма за какво да се тревжиш изобщо!

# 668
  • ул. "Мечтание"
Нощни ,сподели идеята за предизвикване.

Не се сърдете, споделям я само на преносили.  Peace Иначе смятам за рискови всякакви опити за предизвикване. Патих си вече от това. Когато е минал термина шансовете бебето да е готово да се роди са по-големи, съответно и шансовете да проработи индукция, независимо от метода, са също по-големи.

Shanna
, стискам палци всичко да мине добре! В твоите седмици се смята за сравнително безопасно бебето вече да се роди.   Peace Само не се паникьосвай!  Praynig Hug

Добро утро, паролката си е същата. Но тъпата Снимка.бг е бъгната и трябва да се пренастройват от време на време албумите.  ooooh! Уж го оправих. Но най-сигурно се виждат снимките като влезеш в профила ни.  Peace

# 669
Zdraveite mami
Izvinqvam se za 6rifta,no nqmam na tozi komp kirilizator. Vlizam naburzo, za da vi se pohvalq, 4e na6eto malko sakrovi6te Aleksandra se rodi na 30. 12 sled dosta dulgo rajdane . O6te na 27-mi sre6tu 28-mi mi iztekoha vodite,no nqmah kontrakcii. Ta taka s mnogo muki nakraq malkata jabka q izrodiha s forceps Teji 2930gr , s malka kosi4ka i 4ipo noslence. V4era ni izpisaha i sega se gledkame, ne mi ostava vreme po4ti za ni6to, a i stra6no mnogo me boli ot 6evovete, no puk sum adski 6tastliva, 4e nai-posle moga da si q gu6na.

Mnogo uspeh na mamite , koito vse o6te 4akat mani4etata si, i da sa jivi i zdravi rodilite se ve4e.
pozdravi ot men i kusmet
6te gledam da pi6a,kogato moga

# 670
  • sofia
Кики, да не си раждала в ТК?

Да ви кажа и с мен какво става, имам болезнени контракции цял ден, ходих на лекар, шийката е цяла, тапата си е на място, а пулса на бебека е доста висок! Няма признаци за раждане, но дори и сега на 10-20мин си имам болки! Просто не знам! В понеделник ще ходя на лекар пак, това е от мен!

Предишната нощ не спах от болки, но не станаха по-чести от 20мин.

# 671
Пьрво 4естито на вси4ки нови мами и татковци - да са им здрави и палави беб4етата и много да ги радват!
Моята бебка сьщо реши да излезе да види ве4е света и света да види нея Simple Smile
На 01.01.2011 в 2.35 се роди Валерия - 3245гр 50см. Вагинално раждане без упойка - голям екшьн, но нямям време сега. Имахме кьсмет - губеха се тоновете като напьвах и я дрьпнаха с вакуум. Беше по4ти задушена - има много ниски оценки на реакциите при раждане, но след реанимацията вси4ко е наред и сега сме в кьщи.
Леко раждане и добьр шанс на вси4ки , които още 4акат своите ськровища.
До скоро и  Praynig

# 672
  • ул. "Мечтание"
kiki, фейче, честити ви дъщерички!   bouquet

Люба  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 673
  • sofia

много мерси, ама изгубих надежда да раждам скоро, явно подготвителните при мен са доста болезненииииии

# 674
Ivy, имам въпросче към теб. Simple Smile
Бебчо е много лаком и гълта много въздух, докато суче. После съответно връща. Пробвах да го храня на пресекулки и да му оставям възможност да се оригва, но много роптае и се изнервя. Иначе връщането не е кой знае какъв кахър, не е на фонтан, просто изтичане на мляко, но понякога е доста. Мога ли да се преборя с това?
Да споделя нещо: Пресиян го кърмих на режим. Създадоха му го в болницата и като ни изписаха така си го продължих. Никога не съм имала проблеми. А сега Тервел го започнах на поискване. Ама много неудобно така, бре! Той понякога яде през 1 час, понякога - през 4. Никога не съм сигурна как ще бъде и съответно не мога да си планирам времето. Като стане топло - ок, той ще си бъде с мен навсякъде, ама сега  ooooh! Нямаше ме днес час и половина и оревал орталъка, че е гладен  Rolling Eyes
Ivy, имам въпросче - може ли на 17 дневна възраст бебе да има скок в растежа? Както си се хранеше спокойно, така тази нощ сука 4 пъти, а през деня - пред 1-2 часа. Изключвам вариант да не стига кърмата  Mr. Green. Памперсите тежат повече от бебето  Wink
Привет Ноеми,
Дали си пробвала да го кърмиш при ранни признаци на глад като плезене на езичето, въртене на главичката сякаш търси гърдата, леки сумтящи звуци или лапане на ръчичките още преди да се разбуди напълно? Повечето бебенца, които нямат жълтеница или вече е отминала и успяват сами да се събудят за хранене, може да сучат по-спокойно докато още не са напълно разбудени. Тогава не са и твърде прегладнели и обичайно поемат и по-малко въздух. Ако имаш силно потичане на струята, от която може да се дави и да поглъща допълнително въздух, би могла да изцедиш най-силното мляко и тогава да му предложиш да суче. Можеш също така да опиташ биологичната поза за кърмене, при която гравитацията допълнително може да попречи на силната струя.

Като цяло, ако имаш по-обилно мляко, предполагам си знаеш, че е добре да не оставяш гърдите да се препълват твърде. Ако има напрежение може бебето да посуче или леко да изцедиш, колкото малко да ги облекчиш.

Относно режима, ако при бебетата хранени с АМ на бебешкия организъм може да е нужно да се справи с по-тежко смилаемата храна за около 3 часа, то при бебетата на кърма тя се усвоява за около 30-40 минути до час най-често. През първите около 6 седмици майката и бебето свикват заедно, телата им свикват едно с друго и изграждат постепенно някакъв свой собствен ритъм. С други думи казано, ритъм и рутина много често има, като той обикновено е съобразен с нуждите на конкретната двойка бебе и майка.

По принцип е възможно да има скок в растежа, но тъй като си сигурна, че млякото е достатъчно, би могла да се опиташ да се увериш, че Тервел получава достатъчно, както от предното, така и от задното мляко, което приема.   bouquet

Аз въпреки, че пия и чая и тях съм много зле с кърмата, почти нямам нищо, едвам цедя по 50 мл. за цял ден, а тя яде по 60 на хранене. Решила съм като я взема ако не ми тръгне кърмата от бебето да спра да се цядя повече.
cherry много се радвам, че скоро ще можеш да си нагушкаш Изи! Удобно ли е да попитам колко изцеждания имаш за 24 часа? Добре е да имаш поне 8, а по възможност 10-12 за денонощие, като има поне 1-2 през нощта в интервала от 2-3 до към 8 сутринта. Когато си я вземеш, тя ще е била хранена от шише и е възможно да ви трябва известно време да свикнете заедно. Ако имаш притеснения или въпроси знаеш, че съм насреща. Ако предпочиташ ти или някое от другите момичета, ще ви дам и скайпа си. Опитай доколкото ти е възможно да хапваш. Макар да не е нужно да се храниш за двама, все пак е добре да приемаш храна, с която да осигуряваш енергийните нужди за себе си и за бебето. Течности по около 2-2,5 литра на ден или толкова, колкото на майката и се пие, се считат за ок. Не помня обсъждахме ли лактогонните храни и напитки... Много жени хвалят сминдуха (фенугрийк), овесени ядки, лук, орехи, бирена мая, лактогонен чай и т.н. Ако имаш класически хомеопат може да се обсъди с него и прием на капки/гранулки. Въпреки това, регулярното изцеждане на гърдите поне до 5 минути след като вече нищо не излиза или ако постоянно излиза се счита, че за времето 7 минути изцеждане, 1 почивка, 5 изцеждане, 1 почивка, 3 изцеждане, се изцежда основното количество мляко. По-нататък от значение по-скоро може да е сучещото бебе.  Heart Eyes

Възможно е да съм ти го показвала, но за всеки случай, едно клипче с изцеждане, което може да ти е от полза: http://www.truveo.com/The-Marmet-Hand-Expression-Technique/id/1286285296  Палеца и показалеца се поставят на около 1-2 пръста от зърното на 6 и 12 часа, леко се притисват към основата на гърдата, след което пръстите се приплъзват към зърното с леко завъртане на края.

Ноеми багодаря за съветите. Ама аз нали съм си опака, точно нощем няма никой... Иначе Стефан също почти не се буди освен за ядене.
Ivy изпреварила си ме с отговори - мислех да ти пиша. Проблема при мен е малко странен - бебо не получава достатъчно кърма нощем. Кърмя го на поискване - за денонощие се събират 10-12 хранения. Според мен засуква добре - поне 10 минути суче ефективно преди да заспи или да се разлигави. Започнах да меря бебан преди и след хранене за да засека какво се случва и през деня поема межу 20 и 50 мл кърма на хранене. За денонощие имаме 3-4 наакани и поне 6 напишкани памперса. Проблема ми е през нощта - не получава достатъчно кърма и плаче (според мен от глад). След 20-22 часа не може да изсуче повече от 20 мл. Пробвах да се цедя - нищо, просто все едно кърмата ми спира нощно време. Да, дохранвам с АМ на нощните хранения, за да не седи гладен Sad Иначе като го нахраня последно към 1-2 и спи спокойно до 5-6 сутринта. Преди да мина на варианта АМ през нощта се будеше с плач през половин час.
Привет =Michelle=, Повечето жени имат най-обилно мляко сутрин, тъй като нивата на хормона отговарящ за производството на млякото са в пика си между 2-3 и 8 сутринта. Обикновено в следобедните и вечерните часове млякото е не толкова обилно, като кърмените деца не приемат едно и също количество мляко през денонощието. Веднъж може да хапнат малко повече, друг път малко по-малко. Някои бебета в следобедните и вечерните часове правят едно по-учестено сучене, след което си взимат по-дълга почивка. Тъй като няма как да се насучат с много мляко наведнъж, те може да сучат през кратки интервали от време или почти непрекъснато, а после да поспят малко повече.

Постоянното теглене може да те хвърли в излишни тревоги. Тъй като бебетата не сучат еднакво всеки път, по-скоро би имало значение общия прием на мляко за цяло денонощие. Дори и така няма ден с ден, които да са еднакви и единия ден може да наддаде малко по-малко, а на следващия значително повече. Това е и причината да се препоръчва при съмнения за храненето на детето да се тегли на малко по-голям интервал от време 5-7 дни, като се вземат мерки за реорганизация на кърменето, която да се провери как влияе за този период от време. Добре е да се взимат под внимание и да се сравняват стойностите от един и същи кантар, за да се избегне разликата, която често кантарите дават. Дали детето суче показател могат да бъдат напишканите (5-6 светложълти или безцветни) и нааканите (до около 6 седмици поне 3-5 меки кашести с големина поне на монета от 1 лев) пелени, тургора на кожата да е добър (при лек натиск с пръст върху бузката цвета на кожата избледнява и при отпускане би следвало веднага да възстанови цвета си), влажността в устичката, бебето да е жизнено и енергично, когато е будно, да наддава и педиатъра да го намира за здраво и добре.

Добре би било, ако нощем бебето направи по-голяма пауза от 4 часа и ако имаш притеснения за кърменето да му предложиш да суче. Далеч не е необходимо да го будиш. Можеш да го вземеш със завивката, да го накърмиш и отново да го върнеш в легълцето му. Ако пък Стефан спи с вас, може да е достатъчно само да поднесеш гърда близо до устичката му Simple Smile Когато не се събужда може наистина да е вариант да се изцедиш веднъж, но ако всичко останало е ок, това може и да не е нужно.

Когато детето е изсукало напълно едната гърда и желае още, може да му се предложи втората. Ако и след нейното добро изпразване все още е гладно може да се върне на първата гърда да доизсуче междувременно образувалото се мляко, после на втората да доизсуче и там, след няколко размени, ако още е гладно, би могло да се дохрани с изцедена от по-рано кърма и ако запасите от изцедена кърма приключат и още е гладно, едва тогава би могло да се даде обсъденото с педиатъра АМ.

Ако детето суче добре и успява добре да изпразни гърдите, не е необичайно майката да не може да изцеди повече. Идеята на регулираната лактация е именно в гърдите да има точно толкова, колкото му е нужно на бебето, а ако има скок в растежа, в рамките на няколко дни, най-често 3-5 то може да суче малко по-учестено, за да си увеличи млякото, според нарасналите си потребности.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт